Telefonu Gece Boyunca Şarjda Tutmak?

Konu Sahibi
Telefonu Gece Boyunca Şarjda Tutmak?
Arkadaşlar bir sorum olacak size.Telefonu bütün gece boyunca şarja tutmak telefona zarar verir mi.Yada ekstra bi faydası var mıdır.Şuanda eski model bi telefon kullanıyorum ve gece şarja takıp sabah alıyorum telefonu.Bugüne kadar bir sorunla karşılaşmadım.Ama şimdi yeni teledon almayı düşünüyorum.Kafamda ki model xperia Neo V.Ama aynı olayı bu telefonda da yaparsam sonuç ne olur bilmiyorum.Sonuçta akıllı telefonların neye kızıp patlayacakları belli olmuyor Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim arkadaşlar.Şimdiden sağolun..

yok eskilerde de vardı bu özellik kapasitesi kadar alıp sonra depolamayı keser

Mert045

Üye
Aynen arkadaşın dediği gibi akıllı telefonlar ihtiyacı kadar elektrik alır işi bitince elektriği keser yani bi zararı olmaz

Konu Sahibi
Herhangi bi sıkıntı falan yapar mı peki hocam, şarjın az gitmesi gibi durumlar falan söz konusu olur mu zamanla

PuGatorY

Üye
bence bişey olmaz bataryayı öldürmez gücü keser bırakır bi sorun yaratmaz yani

Konu Sahibi
Sağolun arkadaşlar cevaplarınız için.

kardes en azindan dolduktan sonra uzun süre gectiyse sarj cihazinin
soguk oldugun hissetmissindir yani anlaki doldugu anda elektirik
kesiliyor tlf,dan yinede icin rahat olmazsa senin tlf,nun ne kadar
sürede doldugunu bilirsin elektirik sartelleri var elektirige takilip acik kalma süresi ayarlanan
al onlardan bir tana öyle bagla sarza be kardes

---- ALLAH,a Emanet Ol.----

ibo_Star

Üye
meslek lisesi Elektronik Bölümü mezunuyum.Telefoncu da calistim.okuldaki ogretmenime sordum.

batarya nin icindeki malzemelerin alismasi icin gerekli dedi.
annem e 3120 aldim.annem 2 saat dolunca cekmis gerek yok diye 6ay 1 gun gitti.simdi 4gun gidiyor ilk sarj 8-10saat sonra kapali halde sarji en mantikli olani

sen 10 gunde taksan o alacağını aldımı enerjiyi almıyor dahada o eski tellerde idi

fazla şarj bataryayı bozar kullanım kılavuzunu okuyun.

Ben 3310'u gece şarja takan gencin sabah evinin patladığını duymuştum O yüzden şarjdan korkarım

Geceleri takma. Gündüzleri tak ne olur olmaz!

Bende öyle bir haber duymuştum.Ama ben yinede takıyorum