Telefonların pil ömrünü 3 kat artıracak teknoloji

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Telefonların pil ömrünü 3 kat artıracak teknoloji

Sizin gibi biz de akıllı telefonların 1 gün giden veya gitmeyen pil ömürlerinden bıkmış durumdayız. Samsung Galaxy S III'ün kablosuz şarj teknolojisi bizi bir nebze heyecanlandırmış olsa da, yine de yollarda pil sıkıntısı çekmemize engel değil; sadece kablolarla uğraştırmıyor.

Batarya ömrünün uzaması için yapılan çalışmalar sürüyor. Motorola Droid Razr Maxx model telefonda 3300 mAh'lik batarya kullanılmış olsa da, standart bataryanın biraz büyüğü olduğu için hem telefon içerisinde çok yer kaplıyor, hem de şarj süresi uzuyor. Mühendisler, bu duruma son getirecek teknolojiler üzerine çalışıyorlar.

Şu ana kadar keşfedilen en kaliteli çözüm, silikon bataryalar. Fakat bu bataryaların işlenmesi, hazırlanması pahalı olduğu için, fazlasıyla pahalı durumdalar. İkinci en kaliteli (ve görünen o ki aynı zamanda en iyi) çözüm ise kalay. Kalay bataryaların yapımının silikona oranla çok daha kolay olması sebebiyle, mantıklı bir fiyat ile markaların ilgisini çekebilir. Bu bataryaların ömrü ise şu an hali hazırda kullandığımız bataryalararın 2 - 3 katı arasında. Boyutları ve şarj süreleri şimdiki bataryalarla aynı olması sebebiyle kalay, daha tercih edilebilir bir durumda.

Bu bataryaları kullanan telefonlar ortaya çıktığında bir teknoloji sıçraması yaşayacağımız kesin. Şu anda telefon gelişimini en çok engelleyen şey, batarya. 2 - 3 katına çıkmış bir pil ömrüyle beraber telefonların performansları da muhtemelen %50'den fazla artırılacaktır. Heyecanla beklemedeyiz.

foreverthe

foreverthe

Üye
Çok çok çok iyi bir haber bu :) İnşallah bunu başarırlar.

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
kesinlikle öyle ama hem performans hem batarya zor gibi görünüyor.

klongs

klongs

Üye
batarya ömrü artsın yine razıyım

foreverthe

foreverthe

Üye
Uğraşsalar yapabilirler bence.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Yapilmayacak bisey degil onemli olan rantabl olmasi. :oke:

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
günde iki kere şarj ediyorum yetiyor bana 5230um :)

tempestshine

tempestshine

Üye
batarya en azından 2 gün gitsin yaw :s inşallah yapılır

TheCower

TheCower

Üye
Stabil olabilir mi acaba?

theposies

theposies

Üye
guzel. Haber teşekkürler

.SeRDaR.

.SeRDaR.

Üye
benim batarya da öyle 1 gün bile gitmiyor bu cok iyi olucak inşallah. :)

Symbianize

Symbianize

Üye
Şöyle bişey okudum bu kalay teknolojisi ilerlerse 1dk şarj ile 100 saat enerji

ferdi ua

Üye
inşallah yaparlar çok iyi olur...

gölgee_65

gölgee_65

Üye
Bekliyoruz bakalım.
bilgi için :tşk:

Enes

Enes

Üye
1 güne alıştık. şimdi olursa böyle birşey her gün şarja takmadan rahat edemem :)

pro.engineer

pro.engineer

Üye
Şuan piyasa da olan herşeyin bir üst sürümü adamların ellerinde var sadece para kırmayı bekliyorlar istedikleri kadar kâr ettikten sonra yada satışlar düşünce yeni sürümü piyasaya sürüyorlar. . Böyle bi kısır döngü devam ediyor sürekli. . Ben inanmıyorum haberde söylenen bataryalardan olmadığına eminim vardır ama piyasada değil. Şu da bi gerçek ki teknoloji sadece bizim okuyup gördüğümüz kadar değil, daha da ilerilerde...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt