Telefonlarda Hotspot Nasıl Açılır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Telefonlarda Hotspot Nasıl Açılır ?
Eğer özel bir eğitim kurumunda veya gelişmiş güvenlik duvarı engelleri bulunan bir internet bağlantısına sahipseniz ve bilgisayarınızı internete bağlayarak önemli işler yapmanız gerekiyorsa bu gibi durumlarda hemen cep telefonunuza sarılarak mobil hattınıza tanımlı internet hakkını bilgisayarda kullanmak isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda can kurtaran olan akıllı telefonlarda erişim noktası açma özelliğini eminim ki birçok kişi kullanıyordur.

Akıllı Telefonlarda Erişim Noktası Nasıl Açılır ?

Erişim noktası diğer adıyla telefonlarda hotspot açma olarak bilinen bu özellik sayesinde kullandığınız operatörün size vermiş olduğu pakette yer alan internet hakkını bilgisayara bir WiFi gibi bağlayabilir ve kullanabilirsiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken oldukça önemli konular var. Öncelikle cep telefonlarında kullandığınız mobil paketlerde 2, 4, 6 veya 8 GB gibi düşük kotalı internet tarifeleri bulunduğu için bu internet hakkını bilgisayara bağladıktan sonra kullanırken dikkat etmeniz gerekiyor.

Youtube veya herhangi bir canlı yayın platformunda açacağınız videolar anında veri tüketecektir. Diğer taraftan bilgisayar güncellemeleri de siz farkında olmadan arka planda indirilebilir. Bu sebeple mobil paketiniz hemen bitebilir. Ayrıca basit şifreler koyarsanız başka kullanıcıların da sizin açtığınız mobil hotspot ağına bağlanmasına sebep olabilir. Bu gibi durumlarda paket aşımının ardından çok kabarık faturalar ile karşılaşabilirsiniz.

Android Telefonlar Hotspot Nasıl Açılır ?

Öncelikle her telefon markasında farklı bir arayüz bulunduğunu unutmamak gerekiyor. Firmalar temelde Android işletim sistemi kullanıyor olsa da yazılımları özelleştirerek farklı arayüzler sunmaktadır. Bu sebeple ben kendi kullandığım OnePlus 5 üzerinde size Android hotspot açma işleminin nasıl yapılacağını gösterdim.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Telefonunuzun ayarlar menüsünden internet ayarları kısmına girerek veya ayarlar menüsündeki arama kısmından hotspot veya erişim noktası kelimelerini arayarak Android internet paylaşma ayarlarını açın. Daha sonrasında kablosuz ağ olarak paylaşma veya Bluetooth ile ağ paylaşma özelliklerinden herhangi birini seçin. Ardından WiFi adı ve şifresini düzenledikten sonra diğer cihazlarda yeni bir WiFi ağı göreceksiniz. Şifreyi girerek bağlanabilir ve cepten internetinizi diğer cihazlar ile paylaşarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


iPhone Erişim Noktası Nasıl Açılır ?

Eğer Apple üretimi iPhone veya diğer cihazları kullanıyorsanız iOS hotspot açma için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Cihazın ayarlar menüsünden hücresel kısmına girdikten sonra aşağıdaki gibi bir menü karşınıza gelecektir. Buradan kişisel erişim noktası kısmına girerek iPhone erişim noktası açma veya kapatma yapabilirsiniz. Bu sayede sizde iPhone internetini başka cihazlar ile paylaşma yapabilirsiniz.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar



Üst Alt