telefonlar hatsız modda radyasyon yayar mı?

Sponsorlu Bağlantılar

alimen987

Üye
    Konu Sahibi
telefonlar hatsız modda radyasyon yayar mı?
evet ark.ben gece müzzik dinliyorum sabaha kadar tel yanımda kalıyor fakat hatsız modda bu şekilde telefon elektro manyetik dalga yayar mı? Radyasyon yayar mı?

tuzluca76

tuzluca76

Üye
Bende yatarken yastığımın altına hatsızda koyarım :) şebekeden dolayı oluşan radyasyonun önüne geçer tabiki :) ama yinede elektronik cihaz yakında durması pek iyi değil :)

Lenneth

Üye
Az da olsa yayar diye biliyorum. Telefonu alarm olarak kullandığım için gece yatarken uçak moduna alıyorum, hiç yoktan en aza indirelim zararı..

uribaju

uribaju

Üye
yayar tabiikide arkadaşım telefon hatsız moddayken acil numaralar aranabiliyor öyle düşün ;) kapatmak en iyi çözüm.

ozgurde

Üye
kesinlikle içinde sim kart olmasa bile şebeke ile haberleşiyor.

HakaN-06

HakaN-06

Üye
Az da olsa yayar diye biliyorum. Telefonu alarm olarak kullandığım için gece yatarken uçak moduna alıyorum, hiç yoktan en aza indirelim zararı..
Telefonu kapasanda çalar alarmı :)

anılbaran

anılbaran

Üye
yayar ama tabi normal yaydıgından daha az yayar

tuzluca76

tuzluca76

Üye
Acil Numaraları Sim Kartı Yokken de Arayabilirsin Ve Telefon Şebekeye Numara Aradğın Zaman Bağlanır Veya Saat Güncelleme İçin Fln O da Gerekmeyeceği İçin Yayacağını Hiç Sanmıyorum.

uribaju

uribaju

Üye
Acil Numaraları Sim Kartı Yokken de Arayabilirsin Ve Telefon Şebekeye Numara Aradğın Zaman Bağlanır Veya Saat Güncelleme İçin Fln O da Gerekmeyeceği İçin Yayacağını Hiç Sanmıyorum.
telefon hatsız moddayken de hata kapalıyken bile telefonun yerini bulabiliyor devlet bu nasıl oluyor ozaman madem aramadığında şebeke ile bağlantı kurmuyor ise

delidolunet

delidolunet

Üye
Kesin olan şeyleri tartışmak garip.

Bir telefonun içinde sim kart olmasa da her şekilde veri iletişiminde bulunur, bunu pilini çıkartmadan engelleyemezsiniz. Bazı telefonlarda entegre olarak küçük çaplı piller olduğunu duymuştum, bu durumda bazı telefonlarda pili bile çıkartsanız ufak tefek veri alışverişine engel olamazsınız (nokia için geçerli değil diye biliyorum).

Bir diğer durum ise, telefonların tüm parçalarını birbirinden ayırıp yastığınızın altına koysanız bile belirli bi radyasyona maruz kalırsınız çünkü radyasyonu yayan madde sadece veri iletişimi şebeke iletişimi değil parçaların maddelerin ta kendisidir.

Ha bu kadar konuştum, evet bende yastığımın altına koyuyorum telefonu :) Ama en azından bunları bilerek koyuyorum.

Ayrıca yeni bişey öğrendim, telefonumda alarm kurdum ve kapattım. 2 dakika sonra alarmın kapalı olmasına rağmen çalması gerçekten harika bi olay gibi geldi bana. Ve bu da demektir ki symbian telefonlarımız kapalı bile olsa şarj harcayabiliyor :D

Üst Alt