Telefondan Yüklenebilen CFW

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SymbianHacker

SymbianHacker

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Telefondan Yüklenebilen CFW
Arkadaşlar biraz saçma ama sormadan edemeyeceğim, sürekli aklıma takılıyor :)

Biliyorsunuz ki son yazılım güncellemesi (Refresh) telefondan yüklenebiliyordu. Yüklerken adeta bir sis uygulaması yüklermişiz gibi sorular sordu.

Bu şekilde CFW atılamaz mı ? Biraz araştırmayla yapılabileceğini sanıyorum :hmmm

catdog136

catdog136

Üye
Hayır çünkü refresh i küçük boyutlu bir ek paket gibi düşünebilirsiniz ama cfw dediğimiz komple tüm sistem dosyalarını içerir ve sis gibi yüklenemez.. Umarım anlatabilmişimdir :)

SymbianHacker

SymbianHacker

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Hayır çünkü refresh i küçük boyutlu bir ek paket gibi düşünebilirsiniz ama cfw dediğimiz komple tüm sistem dosyalarını içerir ve sis gibi yüklenemez.. Umarım anlatabilmişimdir :)

işte tam düşündüğüm şeye parmak bastın dostum :D Biz CFW lere koyduğumuz özellikleride böyle ek paket gibi yapamazmıyız. Biliyorsun ki müzik çalarda güncellendi. Müzik çaların dosyalarıda core daydı :hmmm

symbian.forever

symbian.forever

Üye
şu anda imkansız gibi ama belki seneler sonra olabilir :islik

SymbianHacker

SymbianHacker

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
seneler sonra nokiayı bırakmış olacağım zaten :ehe peki refreshi telefondan yüklememizi sağlayacak dosyaları nerden bulabilirim. Kafayı taktım yine :D

symbian.forever

symbian.forever

Üye
nokiayı bırakma wp8 ile devam et :ehe
onu bende bilmiyorum. Nokia çalışanlarına sormak lazım. :ehe

Ama bak yine diyorum nokiayı bırakma. Wp8 ile devam et :good:

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
bunla ilgili konu açmıştım o paketle telefonu güncelleyebilirsiniz z ye bile dosya yazdırabilirsiniz. o paketi yükleme aşaması telelfon sistemi açılmadan en başta boot kısmında oluyor telelfon açıkken başlatma yaptırabilir zaten öyle oluyor boot ta iken yüklemeyi kendi yapar. buraya kadar her şey kolay. sonrası ? İlk önce paket dediğiniziz uzantısı .sis değil .swupd diye bir uzantıya sahip bu paketi oluşturacak aracı veye yöntemi bulmanız gerek sonra bu paketi nereye koymalısınız ki başlatma yapmalısınız bunun başı yazılım güncelleme uygulaması peketi doğru yere doğru isimle koyduğunda yazılım güncellemeleri bunun başlatacaktır burası basit olabilir dediğim gibi en zor kısmı swpupd uzantılı paketi oluşturmak ve düzenlemek araştırın bulunur. Telelfon üzerinden güncelleme yapmayı tavsiye etmiyorum sistem karışabiliyor eskinin üzrine ve var olan uygulamalar ile karışıyor. En temizi flash veya nokia suite ile sıfırdan güncelleme yapmak. Ama bu yöntemle çözülürse ufak paketler halinde z de değişiklik yapılabilir.

Benim asıl araştırmak istediğim telefondaki c d e f g h z gibi sürücü isimlerini değiştirme olayı eğer yolu bulunursa z olanı başka bir harf atayarak hafıza kartını z yapabilirsek ve orjinal z deki dosyaları z diye değiştirdiğimiz hafıza kartına (bunu telelfon rom sanacak) atarsak telefonun çalışcağından eminim ve her türlü modifyeyi telefon üzeinden yapabileceğiz. hazı kartı okuma yazmaya açıktır. yazma kapansa bile bunun bir ayarı olduğun anlarız ve o ayarı buluruz. Hatta o ayarın z sys data içindeki txt dosyaları olabilir. açıp baktığımda ingilizcenin türkçe karşılığı olarak c d f e için okuma yazma açık kodları var z için pek bir şey yok e için yazılan kodlar z içide yazılasa ne olur denemek lazım. Dediğim gibi Bilgisayarda bu çok kolay oluyor disk yönetiminden sürücü harfini değiştir diyorsun değişiyor. Symbianda bu ayar yok koymazda zaten. Bunun efile.exe estart.exe ve z:system/ data içindeki başlangıç dosyaları ile alakalı olabilir. Dediğim gibi araştırılsa olabilecek birşey. sürücü isimleri efile dosyası içinde parçalyıp hex kodlarını çözdüğümde a dan z ye kadar harf sıralaması var resim den de bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ANIL
SymbianHacker

SymbianHacker

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
bunla ilgili konu açmıştım o paketle telefonu güncelleyebilirsiniz z ye bile dosya yazdırabilirsiniz. o paketi yükleme aşaması telelfon sistemi açılmadan en başta boot kısmında oluyor telelfon açıkken başlatma yaptırabilir zaten öyle oluyor boot ta iken yüklemeyi kendi yapar. buraya kadar her şey kolay. sonrası ? İlk önce paket dediğiniziz uzantısı .sis değil .swupd diye bir uzantıya sahip bu paketi oluşturacak aracı veye yöntemi bulmanız gerek sonra bu paketi nereye koymalısınız ki başlatma yapmalısınız bunun başı yazılım güncelleme uygulaması peketi doğru yere doğru isimle koyduğunda yazılım güncellemeleri bunun başlatacaktır burası basit olabilir dediğim gibi en zor kısmı swpupd uzantılı paketi oluşturmak ve düzenlemek araştırın bulunur. Telelfon üzerinden güncelleme yapmayı tavsiye etmiyorum sistem karışabiliyor eskinin üzrine ve var olan uygulamalar ile karışıyor. En temizi flash veya nokia suite ile sıfırdan güncelleme yapmak. Ama bu yöntemle çözülürse ufak paketler halinde z de değişiklik yapılabilir.

Benim asıl araştırmak istediğim telefondaki c d e f g h z gibi sürücü isimlerini değiştirme olayı eğer yolu bulunursa z olanı başka bir harf atayarak hafıza kartını z yapabilirsek ve orjinal z deki dosyaları z diye değiştirdiğimiz hafıza kartına (bunu telelfon rom sanacak) atarsak telefonun çalışcağından eminim ve her türlü modifyeyi telefon üzeinden yapabileceğiz. hazı kartı okuma yazmaya açıktır. yazma kapansa bile bunun bir ayarı olduğun anlarız ve o ayarı buluruz. Hatta o ayarın z sys data içindeki txt dosyaları olabilir. açıp baktığımda ingilizcenin türkçe karşılığı olarak c d f e için okuma yazma açık kodları var z için pek bir şey yok e için yazılan kodlar z içide yazılasa ne olur denemek lazım. Dediğim gibi Bilgisayarda bu çok kolay oluyor disk yönetiminden sürücü harfini değiştir diyorsun değişiyor. Symbianda bu ayar yok koymazda zaten. Bunun efile.exe estart.exe ve z:system/ data içindeki başlangıç dosyaları ile alakalı olabilir. Dediğim gibi araştırılsa olabilecek birşey. sürücü isimleri efile dosyası içinde parçalyıp hex kodlarını çözdüğümde a dan z ye kadar harf sıralaması var resim den de bakabilirsiniz.

Dostum sen süpersin yaaa :D Ben acayip merak ettim şimdi bu işi :D ASLA PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM BU İŞİN :D
Bide açtığın konun linkini verirmisin

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
hatta güncelleme paketinin nere indiğini buldum bile C : \ p r i v a t e \ 1 0 2 0 7 2 C 4 \ 4 . s w u p d bu paket belleden fp1 e geçerken ki paketin indiği yer

symbian.forever

symbian.forever

Üye
nos bar arkadaş çok kapsamlı anlatmışşın verdiğin bilgiler için teşekkürler. :good:

peki bu anlattıklarını yapacak babayiğidi nerden bulacaz ki benim anlattıklarından kafam karıştı :s

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
konuda pek birşey yok millet daha telefonla z üzerinde değişiklik yapılamayacağını biliyor. Anlatamadım bir türlü foto mota bahsettim sonra sonra şarj etmeye başladılar konuda bunlarla dolu boş yani ben konuyu araştıralım diye açtım ama boş çıktı gir bak üstadlara neler demişler :) konu zaten 4 5 sayfa sonra çöp oldu gitti :)

http://www.maxicep.com/symbian-3-ge...-bir-el-atin-cozelim-bu-paradoksu-678082.html

- - - Eklendi - - -

babayiğit aramayacağız yoksa çok beklersiniz millet hazır seviyor kopyala yapıştır yapan çok. burda uygulama paylaşanlardan bahsetmiyorum araştırıp bulmak ve paylaşmak büyük emektir ve teşekkür ediyorum. biz babayiğit olacağız kurcalayacağız burda ne kodu var bunda ne var ama çoğu kişi yok orasını modifye yapayım yok burasını şekil olsun diye miflerle resimlerle uğraşıyor günde yüz kere flash atıyorsunuz bi kere bile bu flash olayına aradan kaldırmak için uğraşmıyoruz ne kolaylık olur düşünsenize asıl modifiye o zaman olur hem de kralı. kopyala üstüne yazılsın mı evet de bitti.

SymbianHacker

SymbianHacker

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
dostum dediğin dizinde reserved diye bir dosya var 20 mb bide FotaState diye bişey var o da 301 B

- - - Eklendi - - -

aaah aah ne güzel olurdu :D

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye

gerçekten soylediklerin çok mantıklı eğer telefon için aynı sis dosyalarını düzenlemek gibi .swupt dosyasını düzenlemek için bi program çıkarsa mükemmel olur. Yapılamayacak birşey değil sonuçta nasıl bi sis dosyasinin içerisinde farklı dosyalar varsa bunun içinde de var. Ayrıca yazılımı yükleyebildiğimize göre telefonda rom hafızasına yazma için bi yazılım var. Aslında böyle birşey olursa yazılım güncellemesinden sonra dediğin klasörde ki yazılım dosyasıni kopyalarız veya internete upload ederiz düzenleme gibi bi seçeneğimiz olmasa bile istediğimiz zaman telefona Bu yolla flash atabiliz.

- - - Eklendi - - -

gerçekten soylediklerin çok mantıklı eğer telefon için aynı sis dosyalarını düzenlemek gibi .swupt dosyasını düzenlemek için bi program çıkarsa mükemmel olur. Yapılamayacak birşey değil sonuçta nasıl bi sis dosyasinin içerisinde farklı dosyalar varsa bunun içinde de var. Ayrıca yazılımı yükleyebildiğimize göre telefonda rom hafızasına yazma için bi yazılım var. Aslında böyle birşey olursa yazılım güncellemesinden sonra dediğin klasörde ki yazılım dosyasıni kopyalarız veya internete upload ederiz düzenleme gibi bi seçeneğimiz olmasa bile istediğimiz zaman telefona Bu yolla flash atabiliz.

SymbianHacker

SymbianHacker

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
evet işte telefondan rom düzenlenebiliyor ama naaasııl ?

- - - Eklendi - - -

belle refreshe geçmeyen biri varsa *#0000# yapıp yazılımı indirsin ama yüklemesin ! noss_bar'ın verdiği dizindeki dosyaları paylaşsın

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
swupd pir paket bu sis gibi rar gibi bir paket bunu çözecek araç lazım nette google amcaya sordum bende bilmiyom dedi nokia bu tür araçları yayınlacağını söyledi 2013 te neden 2013 telefonların garantisinin bitmesini mi bekliyor acaba

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
evet işte telefondan rom düzenlenebiliyor ama naaasııl ?

rom düzenlenebiliyor ama nos bar'ın da dediği gibi .swupt dosyasını düzenlemek gerek. Hadi o da olmadı yazılımı atmadan önce söylediği klasördeki dosyayı internete upload edersin yazılımı yükledikten sonra telefonda bi sorun çıkarsa upload ettiğin yerden o dosyayı indirip gerekli yere atarsın bana kalırsa Bu yolla telefondan yazılımsal sorunlar çözülebilir. (bunu fp2 ye geçmeden önce yapacağım.)

- - - Eklendi - - -

swupd pir paket bu sis gibi rar gibi bir paket bunu çözecek araç lazım nette google amcaya sordum bende bilmiyom dedi nokia bu tür araçları yayınlacağını söyledi 2013 te neden 2013 telefonların garantisinin bitmesini mi bekliyor acaba

bende sordum ama birşey çıkmadı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt