bunla ilgili konu açmıştım o paketle telefonu güncelleyebilirsiniz z ye bile dosya yazdırabilirsiniz. o paketi yükleme aşaması telelfon sistemi açılmadan en başta boot kısmında oluyor telelfon açıkken başlatma yaptırabilir zaten öyle oluyor boot ta iken yüklemeyi kendi yapar. buraya kadar her şey kolay. sonrası ? İlk önce paket dediğiniziz uzantısı .sis değil .swupd diye bir uzantıya sahip bu paketi oluşturacak aracı veye yöntemi bulmanız gerek sonra bu paketi nereye koymalısınız ki başlatma yapmalısınız bunun başı yazılım güncelleme uygulaması peketi doğru yere doğru isimle koyduğunda yazılım güncellemeleri bunun başlatacaktır burası basit olabilir dediğim gibi en zor kısmı swpupd uzantılı paketi oluşturmak ve düzenlemek araştırın bulunur. Telelfon üzerinden güncelleme yapmayı tavsiye etmiyorum sistem karışabiliyor eskinin üzrine ve var olan uygulamalar ile karışıyor. En temizi flash veya nokia suite ile sıfırdan güncelleme yapmak. Ama bu yöntemle çözülürse ufak paketler halinde z de değişiklik yapılabilir.
Benim asıl araştırmak istediğim telefondaki c d e f g h z gibi sürücü isimlerini değiştirme olayı eğer yolu bulunursa z olanı başka bir harf atayarak hafıza kartını z yapabilirsek ve orjinal z deki dosyaları z diye değiştirdiğimiz hafıza kartına (bunu telelfon rom sanacak) atarsak telefonun çalışcağından eminim ve her türlü modifyeyi telefon üzeinden yapabileceğiz. hazı kartı okuma yazmaya açıktır. yazma kapansa bile bunun bir ayarı olduğun anlarız ve o ayarı buluruz. Hatta o ayarın z sys data içindeki txt dosyaları olabilir. açıp baktığımda ingilizcenin türkçe karşılığı olarak c d f e için okuma yazma açık kodları var z için pek bir şey yok e için yazılan kodlar z içide yazılasa ne olur denemek lazım. Dediğim gibi Bilgisayarda bu çok kolay oluyor disk yönetiminden sürücü harfini değiştir diyorsun değişiyor. Symbianda bu ayar yok koymazda zaten. Bunun efile.exe estart.exe ve z

ystem/ data içindeki başlangıç dosyaları ile alakalı olabilir. Dediğim gibi araştırılsa olabilecek birşey. sürücü isimleri efile dosyası içinde parçalyıp hex kodlarını çözdüğümde a dan z ye kadar harf sıralaması var resim den de bakabilirsiniz.