Telefondaki Firmware'i Bilgisayara Çekme (Çözülmedi)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zymenn

Zymenn

Üye
    Konu Sahibi
Telefondaki Firmware'i Bilgisayara Çekme (Çözülmedi)
Arkadaşlar N79 telefonumun garantisi bitti. Bende firmwaresini editlemek istiyorum. Özellikle ses kayıt esnasında bip sesi çıkarmaması ve akıllı kapak zırvalığını devre dışı bırakmak istiyorum.

Nokia Firmware Editor diye bir yazılım indirdim, ancak daha telefondaki firmwareyi bilgisayarıma bile çekemedim. Nasıl bir yol izleyeceğim konusunda bilgi veya link verirseniz sevinirim. Şimdiden sağolun arkadaşlar...

mangdaşire

mangdaşire

Üye
ilk önce navifirm adlı programla telefonun son sürüm firmwaresini indircen,sonra onu düzenlyebilirsin.

fnldstntn

Üye
Dostum 1. si fw yi telefondan çekemessin navifirm programı ile internetten indirmen gerek 2. si n79 fw sini editleyemdzsin...

Zymenn

Zymenn

Üye
    Konu Sahibi
@FinalDestination n79 FW'si neden editlenemiyor? Sebebi nedir. Sonuç olarak Symbian S60v3. Java s40lar bile editlenirken bu neden düzenlenemiyor. Cevaplarsanız sevinirim.

fnldstntn

Üye
Bildğim kadarı ile s60v3 velefonlar editlenemiyor fakat sen nokia firmware editor 0.7 yi bir dene istersen...ben n95 8gb teli editlemeye calistim fakat olmadi...

khytr89

khytr89

Üye
n95 in yazılımı eski n79 yeni. pnht nin sunduğu programda n86 vardı. n79 la n86 aynı yazılımı kullanıyor editlenebilir ama sorumluluğu kabul etmem sadece olabilir

Zymenn

Zymenn

Üye
    Konu Sahibi
Navifirm Plus yazılımı ile telefonuma uyan firmwareyi indirdim. Ancak Nokua Firmware editör ile editleyemedim. Dosya aç menüsünden indirdiğim fpsx dosyalarını gösteriyorum ancak bir işlem bir ekran belirmiyor. Sorunun s60v3 ile alakalı olmadığı ksin. Ayrıca dosyasına erişemediğim eski bir kaç editlenmiş n79 firmware linkine rastlamıştım. Ne kadar doğru bilemiyorum tabi.

Bu konuyu uzatıp umarım bir çözüm bulabiliriz. ;)

khytr89

khytr89

Üye
konuyla pek alakası yok ama n79 olan arkadaşlar bana n79 da çalışan n-gage uygulaması ve varsa sınırsız ovi maps uygulaması yollayabilir mi.. benim 5800 servise gitti babamın boşta kalan teli aldım ama açılmıyor maps.. n-gagede oyun atınca yüklenmiyor silinsin mi diyor file corrupted hatası veriyor

Zymenn

Zymenn

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Firmware Editor ile hangi dosyalar editleniyor. Bir de firmware editleme dediğimiz iş sadece Nokia'nın Data klasörlerünün içerisindeki midi, amr, gif gibi dosyaları silip yerine farklılarını koymak mıdır? Nedir? Ben FPSX veya Navifirmle indirdiğim o bir kaç dosyayı neden NFE ile açamıyorum?

khytr89

khytr89

Üye
Nokia Firmware Editor ile hangi dosyalar editleniyor. Bir de firmware editleme dediğimiz iş sadece Nokia'nın Data klasörlerünün içerisindeki midi, amr, gif gibi dosyaları silip yerine farklılarını koymak mıdır? Nedir? Ben FPSX veya Navifirmle indirdiğim o bir kaç dosyayı neden NFE ile açamıyorum?

oo birader sen işi uç noktalara götürüyorsun.. bende n79 a kendi frimwaremi yaptım ama core dosyasını editlemeden. bizim editleyebileceğimiz language.fspx gibi bir dosya var o. ordan bookmarkları düzenleyebilir,kullandığın programları,temaları,oyunları gömebilir ve sınırsız hack için insatallserveri gömebilirsin.. dediğin akıllı kapak v.s zırvalıkları için core yi açman gerekir..bunu programı var var olmasına ama kullanması zor ve yaptığın corenin çalışma ihtimali %10. üstelik çok karışık privatenin içi. yüzlerce .txt dosyası var kimbilir hangi komutun değerini değiştirmen gerekecek.. akıllı kapaktan şu şekil kurtulman daha akıllıca olur.. menü-araçlar-ayarlar-kişiselleştir-temalar- orda bir yerde otomatik tema değiştirme var onu kapat kapağı değişince renkleri değişmez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt