İstek Teknik Servis Hakkında Sorularım Var?

Sponsorlu Bağlantılar

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
    Konu Sahibi
Teknik Servis Hakkında Sorularım Var?
Merhaba arkadaşlar ben 29.04.2012 tarihinde Vatan'dan Xperia Pro marka cihaz aldım. Telefonun bataryasının şiştiğini fark ettim. 07.11.2013 tarihinde telefonu faturası ile Ankara Söğütözü Vatan şubesine gittim. Müşteri hizmetlerine telefonu verdim. Onlarda takip numarası falan verdiler. Ama telefon 20 (iş) gündür serviste. Sorularım ise bu teknik servislerin cihazı tamir süresi kaç gün ve bu günü geçirdikleri taktirde bana ne gibi haklar doğuyor? Bu konudu bir tavsiyeniz falan varmı cumartesi dün vatandan gönderildiği servisin numarasını falan aradım ama açan olmadı galiba cumartesi günleri de çalışmıyorlar.

RossoBianco

RossoBianco

Üye
30 iş günü olarak geçer 45 güne tekabbül eder hocam sanırım 45 günü aştıkları sürede cihazı yeniler yada para iadesi yaparlar iaede yapacaklarını zannetmiyorum 45 gün içinde de gelir ama sanıyorum

UpOneTR

UpOneTR

Üye
20 iş günü diye biliyorum ben?

fk555897

fk555897

Üye
Arkadaşlar azami tamir süresi 20 iş günüdür. Yani Cumartesi, Pazar ve bayramların dışında kalan günlerdir. Eğer bu süre geçtiyse telefonun yenisini isteme gibi bir hakkın doğar ama 20 iş günü telefon servisin eline ulaştığında başlar.

MrExpert

MrExpert

Üye
20 iş günü toplam 4 hafta ancak şuda var vatan ın ürünü paktleyip servise yollaması gidiş-gelişleri bu süreye dahil değil.

Invoke

Invoke

Üye
Benim de batarya şişik(Bayağıdır böyle kullanıyorum 5-6ay belki daha fazla...)(oc yapmışlığım da var =P ), arka kapak da tam oturmuyor (düşüre düşüre bu hale geldi :D ), garanti alır mı ki? (Bootloader açık :D )

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
    Konu Sahibi
Benim de batarya şişik(Bayağıdır böyle kullanıyorum 5-6ay belki daha fazla...)(oc yapmışlığım da var =P ), arka kapak da tam oturmuyor (düşüre düşüre bu hale geldi :D ), garanti alır mı ki? (Bootloader açık :D )
Ben Orjinal 4.0.4 atıp boatloader kapatıp yolladım.
Bu arada Vatan'da kalma süresi hariç sadece servis süresi 20 iş gününü geçti. Vatan'a ulaşıp servisin adresini falan aldım. Cihaz Teleservice'de internetten baktığımda teleservice 1000'e yakın şikayet almış ve mağdur olan çok. Sadece bir batarya şişmesinden bu kadar süre kalıyorsa daha ciddi bir arızayı düşünemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Invoke
Invoke

Invoke

Üye
Ben Orjinal 4.0.4 atıp boatloader kapatıp yolladım.
Bu arada Vatan'da kalma süresi hariç sadece servis süresi 20 iş gününü geçti. Vatan'a ulaşıp servisin adresini falan aldım. Cihaz Teleservice'de internetten baktığımda teleservice 1000'e yakın şikayet almış ve mağdur olan çok. Sadece bir batarya şişmesinden bu kadar süre kalıyorsa daha ciddi bir arızayı düşünemiyorum.

Ben de ciddi arıza yok ya, telefona her şeyi yaptım aslında ama bataryam şişik ve düşürmekten biraz ayrıldı cihaz :D 4-4.5ay daha garantim var göndereyim bir ara (:D), teknosadan almıştım. Cihazı Vatan'a mı teslim ettin, yani ben teknosa'ya mı teslim edeceğim?Peki hangi yöntemle açmıştın bootloaderı? DRM keys silinmişmiydi ? @Alper Atlıhan

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
    Konu Sahibi
Ben de ciddi arıza yok ya, telefona her şeyi yaptım aslında ama bataryam şişik ve düşürmekten biraz ayrıldı cihaz :D 4-4.5ay daha garantim var göndereyim bir ara (:D), teknosadan almıştım. Cihazı Vatan'a mı teslim ettin, yani ben teknosa'ya mı teslim edeceğim?Peki hangi yöntemle açmıştın bootloaderı? DRM keys silinmişmiydi ? @Alper Atlıhan
Ben fatura ile Vatan'ın müşteri hizmetleri bölümüne gittim cihaza kabaca baktılar ve aldılar. Boatloader'i açalı çok olmuştu sürekli aç kapa yapmam ama fastboot ile açmıştım Sony'nin sitesinden bir kod alıp o kod ile açmıştım

• Beğen
Tepkiler: Invoke
Invoke

Invoke

Üye
Ben fatura ile Vatan'ın müşteri hizmetleri bölümüne gittim cihaza kabaca baktılar ve aldılar. Boatloader'i açalı çok olmuştu sürekli aç kapa yapmam ama fastboot ile açmıştım Sony'nin sitesinden bir kod alıp o kod ile açmıştım

Anladım, teşekkürler. =)

Takipçi Satın Al

Üst Alt