Tekerlekli Sandalye Yerine Robot

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Tekerlekli Sandalye Yerine Robot
Japon araştırmacılar, basın toplantısıyla tanıttıkları bir insanı taşıyabilecek iki ayaklı yürüyen prototip robotla, tekerlekli sandalyeye mahkum fiziksel özürlülerin yüzünü güldürmeye hazırlanıyor.

`WL-16` kod adlı prototip robot, Tokyo`nun saygın üniversitelerinden Waseda`nın mühendislik bölümü ile merkezi ülkenin güneyinde bulunan Kita Kyuşu kentindeki robot yapımcısı `tmsuk` arasındaki ortak proje kapsamında iki yılda geliştirildi.

Pille çalışan robot, azami 60 kilogram ağırlığında bir kişiyi taşıma kapasitesine sahip. Yassı plakalardan oluşan ayaklar üzerindeki iki teleskobik direk üzerine yerleştirilen alüminyum sandalyeden oluşan prototip, bir kişiyi taşırken öne, arkaya ve yanlara hareket edebiliyor.

Prototipi geliştiren Waseda üniversitesi mühendislik bölümünden profesör Atsuo Takanişi, düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

İki yıl daha çalışılmalı `Tekerlekli sandalyeden ziyade iki ayaklı yürüyen sandalye demeyi tercih ettiğim bu iki ayaklı robotun, fiziksel özürlülerin merdivenleri inip çıkmasına yardımcı olacağına inanıyorum.`

Robot yapımcısı `tmsuk` başkanı Yoiçi Takamoto da basın toplantısında, prototipin üzerinde en az iki yıl daha çalışılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haberarsivi
 

yitik savaşçı

Üye


Ayrıntılı bilgi ve video görüntüleri için:

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
464
hikmet366
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
13K
Doğuş Pertez
Takipçi Satın Al


Üst Alt