tek-çift çekirdek işlemci ne farkı var ki

Sponsorlu Bağlantılar

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Tamam bu bu kadar uzayacak bir konumuydu ya çift çekirdek daha iyi işte.Ama çekirdek arttıkça ısınma problemleri de artar.

cekirdek arttikca isinma problemi artmaz! Bu kullanilan nano metrik altyapisinin durumuna baglidir. Mesela gs2 1.2 ghz. cift cekirdek 40 nm. Gs3 1.4 ghz. Dort cekirdek 32 nm. Sizin mantiginizla gs3 un cayir , cayir yanmasi lazim ama isinma problemi duymadim daha bu cihazda (gs2 ye nazaran) (simdi yazdiklarimin sizinle alakasi yok) Gelelim cekirdek sayisi arttikca performans da artar mantigina; bu mantik genelde ayni sistem frekansini kullanan islemcilerde dogrudur ornek: cortex a8 , a9 vs.vs. Ama birde soyle dusunelim; bilindigi gibi gs3 exonus 4412 dort cekirdek islemciye sahip ; bu cihaz eger exonus 5212 cift cekirdek islemci ile ve 28 nm. alt yapisiyla gelseydi eger gs3 un performansi simdikin den daha iyi olurdu. Umarim anlatmak istediklerimi anlatabilmisimdir ;) Yazim hatalari icinde kusuruma bakmayin...

-

sataer

Üye
ısınma problemi duymadın mı hocam cihaz yandı bile :D

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
ısınma problemi duymadın mı hocam cihaz yandı bile :D

evet o haberi okumustum ;) buyuk ihtimal kullanicinin hatasiyla olusan bir durum ; sarz kablosu orjinal olmaya bilir arabanin elektrik akimi dengeli degildir , dur bakalim samsung cihazi incelemeye almis elbet aciklanir cihazin neden o hale geldigi;) sunuda belirteyim bir aydir gs3 u arastiriyorum daha isinma probleminden bahseden kullanici gormedim ; yada var bana denk gelmedi:)

metinak85

Üye
çift işlemci her halükarda iyidir evet kurduğunuz mantık doğru olanıdır 1.4 ghz işlemci 0.7ghz lik işlem gücüne sahiptir telefonlarda fakat yapılan işlemlerde hiçbirzaman tek olarak çalışmaz gelen veri eşit olarak ikiye bölünür işlemciye eşit olarak paylaştırılır yani çekirdeğin teki dururken teki çalışmaz ikiside aynı anda çalışmaya başlar ve işlemi iki çekirdek yapar bu da yapılan işlemin daha kısa sürede bitmesini sağlar yani sizin dediğinize göre 650mghz lik bir işlemi eşit olarak ikiye böler ve kullanıcıya sonucu iletir böylece yapılan işlem hacmi yükü arttırılmaktadır ve daha hızlı sonuca ulaşılmaktadır

UstadCroyTR

Üye
Çekirdeğin fazla olmasındaki amaç o işi bölmek ve daha hızlı yapılmasını sağlamak. Bir işi 1 kişi mi erken yapar 4 kişi mi tabi ki 4 kişi. Böylece iş daha hızlı yapılmış oluyor.
Ama fazla çekirdek gereksiz. Bir sürü problemi var. Çabuk ısınır, çok şarj yer. Bir de artısı var kışın elinizi ısıtır. Başka işe yaramaz. Emin olun tek çekirdek de işinizi görür. Ama bu saatten sonra 1 ghz altı işlemcili telefon almayın derim. :nono:

mimik1

Üye
Mesela Samsung S2(ARM Cortex A9 Dual-core 1200MHz) ile Sony Ericcson Arc S (
Qualcomm MSM8255T 1400MHz )
işlemcilerini kıyasladıklarında Arc S işlemcisinin daha iyi olduğunu forumlarda, telefon kıyaslama sitelerinde söylüyorlar. Sizce doğru mu ? Doğruysa sebebe nedir?

Polymath

Polymath

Üye
Tek çekirdek olarak tek beyin, çift çekirdek olarak beyini ikiye ayırıp her bir bölümü 1 beyin olarak alırız. Elimizdeki tek beyinden 2 beyin elde etmiş oluruz. :)) Umarım güzel anlatım olduu :ehe Oyüzden çift çekirdek 1.2 ghz x 2 = 2.4 ghz olmaz. Hızlar aynı fakat bir iişi aynı kapasitedeki iki kişi yapıyormuş gibi düşün. :D

mimik1

Üye
Teşekkürler :)

- - - Eklendi - - -

Teşekkürler :)

Symbianize

Symbianize

Üye
Yaki iphone 4S 800mhz oylemi :(

Üst Alt