Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik)
Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik)​






Malzemeler
2 adet iri alabalık
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı karabiber
5 adet taze soğan
Tuz



Yemegin Yapilisi:
Balıkları ikiye bölüp kılçıklarını çıkartın.
Bir kasede zeytinyağı kekik karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün. Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin.
Taze soğanları ince doğrayın. Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın.
Balıkları tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin. Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin. Buharda pişirirken tencerenin kapağının açılmaması gerekir. Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur.
Bu yemeği alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz.AFIYET OLSUN...​

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

SpyChef
Cevap
1
Görüntüleme
665
Marco Laren
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
754
hikmet366
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
606
Haydar


Üst Alt