Tayland, eğitimde tabletli döneme geçiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tayland, eğitimde tabletli döneme geçiyor
Tayland, tabletli eğitim projesinin uygulaması için çalışmalara başladı.
Tayland Eğitim Bakanlığı, okul öğrencilerine verilmek üzere 900 bin tablet bilgisayar siparişi vereceklerini duyurdu. Açıklamaya göre bir adet tablet bilgisayar fiyatı 2 bin 482 baht (80 dolar). Bakanlık bu bilgisayarları ilkokul birinci sınıf öğrencilerine dağıtmayı planlıyor.

Tayland hükümeti, ilk etapta 900 bin tablet almayı planlıyor. Alınacak tabletlerin 860 bini öğrencilere, geri kalanlar ise öğretmenlere verilecek.

Tayland Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, pilot olarak seçilen bir okulda öğrencilere artık deneme amaçlı tablet bilgisayarlar dağıtıldı. Tablet bilgisayar alımı için Çin firması ile anlaşmaya varıldığını bildiren Tayland Eğitim Bakanlığı, Çin firmasının günlük 24 bin adet üretim yapabildiğini kaydetti. Scoped marka tablet bilgisayarların özellikler ise şöyle sıralandı: 7 inç ekran, 16 GB hafıza, 1Ghz Dual Core işlemci ve 512 MB Ram ve Android 3,2 işletim sistemi.

Tayland hükümeti, okul öğrencilerine tablet bilgisayar verme projesini 2013 yılında hayata geçirmeyi hedefliyor. kaynak . samanyoluhaber
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt