Windows 8 ve Windows Phone için uygulama geliştirme fırsatı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HaYalPeresT TM

HaYalPeresT TM

Üye
    Konu Sahibi
Windows 8 ve Windows Phone için uygulama geliştirme fırsatı
Türkiye’nin bilgisayarlar, tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonları için uygulama geliştirmede yavaş kalması Microsoft Türkiye’yi harekete geçirdi. Garanti Bankası ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nı arkasına alan şirket, Türkiye’nin ilk herkese açık, ücretsiz uygulama geliştirme okulu Açık Akademi’yi kurdu. Projeyle isteyen herkes online ücretsiz uygulama geliştirme eğitimi alabilecek ve milyarlarca dolarlık uygulama pazarında yer alma fırsatı yakalayacak.

Türkiye’de yazılım geliştirmeyi desteklemek amacıyla Microsoft Türkiye ve Garanti Bankası işbirliği ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın katkılarıyla Açık Akademi adlı ücretsiz online eğitim projesi başlatıldı. Projenin kamuoyuna duyurulması için Four Seasons Hotel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Önümüzdeki yıl içinde dünya genelinde 185 milyar uygulama indirilecek. Bu uygulamaların içinde sadece 100 tane uygulamamız var. Açık Akademi, uygulama geliştirme okulu ile biz gençlere uygulama pazarında kendilerine yer edinmeleri için yeterlilik kazandıracağız. Hedefimiz, sosyal medyayı en fazla tüketen toplum olan Türkiye’yi, sosyal medyada en çok üreten topluma dönüştürmek. Türkiye’de en fazla potansiyel girişimcinin bir arada bulunacağı bu eğitim portalı ile ülkemizin 2023 hedeflerine biraz daha yaklaşacağına inanıyorum.” dedi.
BİLGİ TOPLUMU OLACAĞIZ
Projeye destek veren Garanti Bankası’nın Genel Müdürü Ergun Özen ise “Açık Akademi, ülkemizin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için katkı sağlayacağına inandığımız, ülkemizin bilgi toplumuna dönüşmesini sağlayacağını düşündüğümüz bir proje. Teknoloji ve inovasyona yaklaşık 15 yıldır sistematik ve öncü yatırımlar yapan bir banka olarak, bu alanda yetişmiş işgücünün değerini çok iyi biliyoruz. Microsoft Türkiye, ülkemizde yetkin genç yazılımcılar yetiştirmek için harekete geçti ve ortaya çok değerli bir proje çıktı. Biz de, Garanti Bankası olarak, bu anlamlı projede yer almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
2023 HEDEFİ 160 MİLYAR DOLAR
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise toplantıda, “Türkiye son yıllarda bilgi ve iletişim teknolojilerinde büyük gelişme gösterdi. Bugüne kadar kat ettiğimiz gelişmeler sevindirici ancak daha çok yolumuz var bunu biliyoruz. 2023 yılında bu pazarın büyüklüğünü 160 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Bu sıçramanın yapılması için ise Türkiye’de yazılım ve bilişim hizmetlerinin hızla ve sağlıklı bir şekilde büyümesi lazım. İşte bunun sağlanması için, sadece Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak değil hükümet olarak tüm yerli ve yabancı girişimcilerimizin destekçisiyiz” dedi.
YILDIRIM: BİZ BU İŞE BAŞ KOYDUK
Bilgisayar okuryazarlığının çok önemli olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, “Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Okullardaki eğitim yavaş kalıyor. Biz de FATİH projesini geliştirdik. Hem parasal hacmi hem de kapsama alanı açısından dünyanın en büyük projelerinden biri. 17 milyon öğrenciye günü 24 saati kesintisiz bilişim-iletişim altyapısı kurmak ve buradan bilgi trafiğini sağlamak.” şeklinde konuştu. Bütün sınıfların akıllı tahtalarla donatılması ve öğrencilere de tablet bilgisayarlar dağıtılmasının hedeflendiğini belirten Bakan Yıldırım, “FATİH projesi 8 milyar dolarlık bir proje. Biz bu işe baş koyduk. Bilişime çok inanıyoruz. Gelecek bilişimle gelecek.” dedi.
MICROSOFT DA OLACAK PARDUS DA
Bakan Yıldırım, FATİH projesi kapsamında açılan ön ihalede Android işletim sistemli cihazların tercih edilmesinin, diğer işletim sistemlerinin devredışı bırakıldığı şeklinde izlenim bıraktığının sorulması üzerine, “FATİH projesindeki akıllı tahtalarda Microsoft’a bir engel yok. İki tane işletim sistemi kullanılacak. İsteyen Microsoft, isteyen Pardus kullanacak. 17 milyon tablette ise farklı işletim sistemleri kullanılmasının önünde hiçbir engel yok.” şeklinde konuştu. FATİH projesini, Türkiye bilişim sektörünün gelişmesi için bir fırsat olarak gördüklerini ifade eden Yıldırım, “TÜBİTAK’ın koordinasyonunda çeşitli bakanlıklardan arkadaşlar çalışmayı yürütüyor. Tabletlerin Türkiye’de üretilmesi hedefleniyor. Akıllı tahtayı yerli bir firmamızdan aldık. Bir önemli nokta da içerik. Eğiticilerin eğitimi ve daha sonra da öğrencilerin eğitimi gelecek.” dedi.
İNTERNET ÇORBADAKİ LİMON GİBİ
Türkiye’nin genç nüfusa sahip olmasının avantajına değinen Bakan Yıldırım, “Nüfusumuzun yüzde 50′den fazlası 28 yaşın altında. Ancak Avrupa’nın etkisiyle nüfusumuz yaşlanıyor. Boşuna Başbakanımız üç çocuk yapın demiyor.” dedi. Yıldırım, 150 yıldan fazla geçmişi olan iletişim teknolojilerine Türkiye geç başladı. Ancak 80′li yıllarda bu işe eğilindi. Bilgi teknolojilerinin ticari olarak gelişmesi 70′li yıllara denk geliyor. İnternetin keşfedilmesiyle, aya gidilmesi aynı zamana rastlıyor. Bugün hiç kimse aya gidilmesini konuşmuyor. Bugün internet herkesin ilacı, çorbasındaki limonu gibi. Hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldi. E-Devlet Kapısı?ndan işlem yapan 65 yaşın üzerindeki insan sayısı 350 bin. Bu değişime açık olduğumuzu gösteriyor. 90′lı yılları keşke daha verimli geçirebilseydik. Telekom satılırdı satılmazdı kavgasıyla zaman geçirdik. Düşünebiliyor musunuz? 2003 yılına gelmişsiniz, genişbant internetiniz yok. Bugün 13 milyon genişbant aboneye ulaşmış bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.
AÇIK AKADEMİ’DE NELER OLACAK?
Üç farklı eğitim seviyesinin bulunduğu Açık Akademi’den, hem uygulama, yazılım geliştirmeye başlamak isteyenler, hem de profesyonel anlamda uygulama geliştiren profesyoneller faydalanabiliyor. Yazılım dünyasının ihtiyaç duyduğu pek çok farklı kademeden işgücünün oluşturulmasına katkı sağlayacak olan Açık Akademi katılımcılarına kendilerini geliştirebilecekleri bir fırsat penceresi sunuyor.
TÜRKİYE 6. BÜYÜK DİJİTAL TOPLUM
Türkiye, cep telefonu ve internet kullanım rakamlarına göre dünyanın 6′ıncı büyük dijital toplumu. Sosyal medyayı en hızlı benimseyen ülkeler arasında da ilk sıralarda yer alıyor. Buna rağmen, Türkiye’nin Dünya Bilişim Pazarı’ndaki payı binde 8 ile sınırlı. Uygulama pazarı rakamları içerisinde ise Türkiye’nin yeri çok gerilerde. Açık Akademi ülkemizin ihtiyaç duyduğu uygulama geliştirici sayısını artırmak ve uygulama pazarını geliştirerek gençlerimizin istihdamına destek olmak için yaratıldı. Eğitim, bilişim, istihdam ve ekonomi boyutu ile farklı bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan Açık Akademi’nin ana hedefi mezun olanlar arasından Bill Gates’ler yaratabilmek. Bilişim alanında gerçekleştirilen en büyük projelerden biri olan Açık Akademi Türkiye’nin ilk online, ücretsiz ve Türkçe uygulama geliştirme okulu.
WINDOWS 8′E HAZIRLIK
Açık Akademi’de eğitim alanlar Microsoft’un milyonlara hitap eden platformlarına yönelik uygulama ve yazılım geliştirebilecek. Seviyeleri başarıyla tamamlayan öğrenciler ise katılım belgesi almaya hak kazanacak. Açık Akademi’den mezun olan kullanıcılar geliştirdikleri uygulamaları Windows Phone, Windows 8 ve Windows Azure uygulamalarının yer aldığı Marketplace platformları üzerinden satabilme imkânı bulacak.
 


komando04

komando04

Üye
konu için teşekkürler kardeşim yararlı olur gerçekten bizler için
 
HaYalPeresT TM

HaYalPeresT TM

Üye
    Konu Sahibi
:alkisRica ederim
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:tşk:
 
HaYalPeresT TM

HaYalPeresT TM

Üye
    Konu Sahibi
:rica:
 
ÖEY

ÖEY

Üye
Konuyla ilgili bilgi verici bir başlık olması güzel olmuş, ellerinize sağlık :alkis Lakin o site bayağıdır var ve ben de üyeyim, gerçi ne yaptın derseniz zaman bulamadığım için hiçbir şey yapamadım daha :islik Türkiye de pek çok kişi siteyi bilmiyor inşallah bu ve bunun gibi yazıları görür birileri de market şenlenir gelecekte :)
 
HaYalPeresT TM

HaYalPeresT TM

Üye
    Konu Sahibi
inşallah :ehe
 

kelebekavcisi

Üye
Konuyla ilgili bilgi verici bir başlık olması güzel olmuş, ellerinize sağlık :alkis Lakin o site bayağıdır var ve ben de üyeyim, gerçi ne yaptın derseniz zaman bulamadığım için hiçbir şey yapamadım daha :islik Türkiye de pek çok kişi siteyi bilmiyor inşallah bu ve bunun gibi yazıları görür birileri de market şenlenir gelecekte :)


+1
Site baya baya eski. İlk günlerinde bende üye oldum ama mağazaya uygulama koyma zorluğu yüzünden vazgeçtim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt