Tavla Stratejileri Deneyin Yenilmeniz Daha Zor Olacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Tavla Stratejileri Deneyin Yenilmeniz Daha Zor Olacak.
Tavla herkesin söylediği gibi şans oyunundan ibaret değildir . Eğer tavlada kendinize ait bir strateji belirlerseniz ve rakibinizi iyi analiz ederseniz bileğinizin bükülmesi daha zor olacaktır.



Tavla oynarken bir çok strateji oluşturabilirsiniz . Tavla herkesin söylediği gibi şans oyunundan ibaret değildir . Eğer tavlada kendinize ait bir strateji belirlerseniz ve rakibinizi iyi analiz ederseniz bileğinizin bükülmesi daha zor olacaktır.
Tavla oynarken belli bir stratejiniz ve taktiğiniz yoksa yenilmeye mahkum olursunuz .Eğer sizde "rakibim beni devamlı yeniyor" diyenlerdenseniz bu yazıyı okuyun.



En Etkili Tavla Taktikleri

1. Tavlada Kendi Alanınızı bölgenizi Güçlendirme

Kendi Alanınızda daha fazla kapı almaya odaklanır. Bu stratejinin iki avantajı vardır. Kendi Alanınızda çok sayıda kapı alarak rakibinizin kaçmasını zorlaştırırsınız. İkinci avantaj da, rakibin açıklarını vurduğunuzda, kırık pullarını oyuna sokması zorlaşır, rakip oyuna devam edemez ve size tahtanın kontrolünü tamamen vermiş olur.

2. Tavlada Kombinasyon

Kapı alma ve kaçmayı birleştirir veya diğer bir deyişle, kendi ev tahtanızda kapı alırken, rakip ev tahtasındaki iki pulunuzu kaçmayı düşünürsüz.

3. Tavlada Cesur Oyun

Açık vererek risk almak ve avantajlı konumlar oluşturmak veya rakibi vurmaya teşvik etmek. Emniyetli oyunun tersine, risk almak, zafere götürebilir, fakat oyunu kaybetmeyi de getirebilir. Temkinli Cesur – Açıkları koruyup, rakibi açıkları vurmaya teşvik etmek.

4. Tavlada Kaçmak

Rakibin ev tahtasından kaçmaya odaklanır. İki pulunuz rakibinizin ev tahtasında bulunur. Bunları mümkün olduğu kadar erkenden kaçmak çıkarınızadır, özellikle de rakibiniz kendi ev tahtasında kapı almaya başlıyorsa. Bunu yapmanızı sağlayan iki zar bileşimi 6-5 ve 6-6'dır. Tüm diğer zar bileşimleri, iki pulunuzu açık vermenize yol açar.

5. Tavlada Geri Oyun

Rakibin ev tahtasında çok sayıda kapı alarak, kendi pullarını içeri almasını önlemek ve açık vermeye zorlamak.

6. Tavlada Emniyetli Oyun

Mümkün olduğu kadar az açık vermeye odaklanır. Bu strateji, tahtada mümkün olduğu kadar çok kapı almaya çalışır ve rakibin kendi pullarınızı vurmasını önler. Bu strateji her zaman avantajlı değildir, çünkü oyunu kazanma fırsatları yaratmaz, rakip ise bu tür fırsatlardan avantaj sağlar. Uzun, yıpratıcı bir oyunun kendi riskleri bulunduğu unutmamalıyız ve şans önemli bir rol oynadığı için, yüksek bir çift zar atışı rakibin bizden kolayca kaçmasını sağlayabilir.

Özet olarak, en iyi tavla stratejisini seçmek için, rakibinizin hamlelerini analiz ederek onun stratejisini bulmalı ve ardından bunun zıddı olan stratejiyi kullanmalısınız.

7. Rakibinizin sahasında kapılar alın.

6 Kapı aralıksız 6 kapıyı almak anlamına gelir. Toplama alanınızdaki 6 kapıyı alırsanız ve rakibinizi vurursanız siz bir kapı bozana kadar
rakibiniz oynayamaz.6 Kapıyı rakip sahada alırsanız buna kapalı saha denir.

8. Taşlarınızı eşit olarak dağıtınız.
Pullarınızı 6 adımlık mesafede toplu tutmaya çalışın,böylece her zaman açığınızı koruyacak bir taş veya açık taşınızı kaçmaya
yardımcı bir destek olacaktır.Ayrıca bir kapıda 6 taştan fazla bulundarmayın.

9. Açıklar
Bazen açık vermeniz gerekebilir,ama açıklar taş toplama aşamasında başınıza sorun açabilir.Oyununuzu etkilemiyecek anlarda açık
vermeye gayret edin ve her zaman vurulma ihtimalinizi hesaplayın.

En önemlisi ise rakibinizin açığını vurmanın bir getirisi olmıyacaksa vurmak illada gerekli değildir.Sonuçta açık verecekseniz veya rakibiniz toplama alanında 6 kapıya sahipse vurmanıza gerek yoktur.Bazen yalnış bir vurma oyunu kaybetmenize sebep olabilir.



Tavla Açılış Zarı ve Açılış Oyunu

Yeni bir tavla oyuncusu olarak bazı hareketlerin tek doğru alternatifi olduğunu öğrenmek sizleri memnun edecektir.Eğer bu tavsiyeyi gözardı ederseniz,başarı şansınızı azaltırsınız ve şansızlıktan yakınma durumunuz kalmaz ! Yıllardır ustalar oyunu analiz ederek gelen zara göre en iyi başlangıç oyununu tespit etmeye çalıştılar.

En önemli olay rakibinizin 5 numaralı kapısını alabilmektir,bu sayede rakibiniz toplama alanına pulları toplamada çok zorlanacaktır. Yani açılışta 3-1 zar gelmesi yüzünüzü güldürmelidir,bunu yanında 6-1 ve 4-2 ile 4. ve 7 kapıları almanız gerekmektedir.

5-3,4-3,5-2,5-3 veya 3-2 attığınızda size göre 13. kapıdan 2 pul oynayınız.Diğer bir seçenek ise 3-2,4-3, veya 5-4 zarları durumunda bir zarı 13. kapıdan diğer zarı ise rakip sahadan oynamak gerekebilir.Ayrıca 5-4 attığınızda rakip sahadaki pulu 9 kapı ilerletebilirsiniz.

6-5,6-4,6-3 veya 6-2 attığınız durumlarda rakip sahanızdaki bir pulu kaçabilir veya 6 ile rakip sahadaki pulu oynar diğer zarlada 13. kapıdaki pulunuzu oynayabilirsiniz.Uzmanların 6-2 hakkında görüş ayrılıkları vardır ve bazıları 5 kapısını alabilmek için 13.kapıdan bir pulu 5.kapıya taşıyarak kapı yatırımı yapmaktadır.

4-1,2-1,5-1 attığınız durumlarda rakip sahanızdaki pullardan birini 1 oynayıp diğer zarı 13.kapıdan oynıyabilirsiniz.Yada 1 daha sonra 5.kapıyı alacak şekilde oynayıp diğer pulu 13.kapıdan oynıyabilirsiniz.

Eğer oyuna rakibiniz başladıysa ve sizde çift atarsanız yapmanız gerekenler:

6-6: Rakip sahadan 2 pul ve 13.kapıdan 2 pulu oynayın

5-5: 13. kapıdan 2 pulu 3 nolu kapıya taşıyın

4-4: 2 pulla rakip sahanın 5 nolu kapısını alıp 13 nolu kapıdan 2 pul oynayıp 9.kapıyı alın

3-3: 2 pul rakip sahada 4. kapıyı alıp 2 pullanda 8.kapıdan taşıyarak 5. kapınızı alın
2-2: Rakip sahadaki 2 pulunuzla rakibin 5 nolu kapısını alın

1-1: Size göre 5 ve 7 nolu kapıları alın

Tavla oyununda tecrübelendikçe kendinize has hatalar yaptığınızıda görecekseniz,aynen gerçek hayattaki gibi.Ama unutmayınki ustalarla çalışmak hatalarınızı enaz seviyeye indirecektir hatta belki bir gün kendi tavla stratejileri kitabınızı yazarsınız.

Tavla Zar Teorisi Nedir ?

Tavla sadece bir zar oyunu değildir.Zarlar oyunu etkiler ama,oyuncu iyi olduğu sürece zarları daha iyi oynar,zara bağımlılığı azalır.Canlı tavla turnuvalarında zarlar kap kullanılarak atılır.

Online tavla oynarken sitede zarların tamamen tesadüfi ve önceden bilinmeden atıldığını onaylayan sertifika vardır.Çeşitli tesadüfi zar oluşturucuları vardır ve her tavla sitesi ayrı bir zar oluşturucu kullanmaktadır.

Yani bunun anlamı gelecek zarı önceden bilemezsiniz demektir.Peki ne zar geleceğini bilmeden ne oynıyacağınıza nasıl karar vereceksiniz?Gayet kolay,istatistikleri kullanarak nasıl oynamanıza karar vermeniz gerekecektir.

Gelebilecek 36 çeşit zar vardır (ilk zar için 6,ve ikinci zar için 6 seçeneğin kombinasyonu). Atmanız gereken zarın ihtimalini hesaplıyabilmeniz oynadığınız oyunda ne kadar risk aldığınızı bilmenizi sağlıyacaktır.

Örneğin: Diyelimki 2 oyun arasında çelişkisindesiniz;birinde rakbinizin bir kapı yanında açık vereceksiniz diğer alternatifte ise 9 kapı uzakta açık vereceksiniz.En az riski seçmeniz gerekmektedir.Olasılık teorilerini kullanarak hangi oyunda vurulmama ihtimalinizin daha yüksek olduğunu hesaplıyabilirsiniz.

Rakibinizin attığı zardan biri 1 gelirse 1 kapı uzağındaki açığı vuracaktır.1'i içeren 11 olası zar grubu vardır;1-1(1-1 için tek kombinasyon vardır),zarların teki 1 ve diğerinde herhangi bir rakam:1-2,1-3,1-4,1-5,1-6,ve/veya 2.zarın 1 olarak,diğeri;2-1,3-1,4-1,5-1,6-1.Bu durumda 36 çeşit zarın 11'i sizi vuruyor.

Eğer,9 kapı uzaklıkta açık verirseniz sizi vurabilecek olasılıklar:4-5,5-4,3-6,6-3.Yani 36 zar içinde 4 zar vurabiliyor,ihtimal daha düşük.Artık hangi oyun daha risksiz belli,değilmi?
 
  • Beğen
Tepkiler: Oğuzhan


Buğra

Buğra

Admin
detaylı bir konu olmuş boş bir vaktimde bir göz atacağım :tşk:
 
  • Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
hiç bilmiyorum tavlayı
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
valla ben kafama yatan hamleyi yaparım tavlada :D bazen risk almak zorunda kalıyor insan :D ama genelde şansım yaver gider öyle durumlarda alırım oyunu :eller:
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
valla ben kafama yatan hamleyi yaparım tavlada :D bazen risk almak zorunda kalıyor insan :D ama genelde şansım yaver gider öyle durumlarda alırım oyunu :eller:

en iyi strateji karşındakini tanımak ablamla oynardık ikimizde çok iyi oynarız yenen pek yoktur bizi o benide yenerdi onun taktiğini çözdüğüm için daha hiç yenemiyo beni :D
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye


en iyi strateji karşındakini tanımak ablamla oynardık ikimizde çok iyi oynarız yenen pek yoktur bizi o benide yenerdi onun taktiğini çözdüğüm için daha hiç yenemiyo beni :D

aynen :aha: bana ablam öğretti tavla oynamayı birkaç kez yendi şimdi hep ben yenerim :d: beni de kimse yenemez :pro:
 
esokmen

esokmen

Üye
Gercekten uzun bir yazi tesekkurler kardesim emegine saglik
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Kapisalim :naughty: duello yakindir :ehe yenilgiye hazirlan :ehe
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
büyük konuşma adamım :D
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Gorusecez :D ben tavlanin kitabini yazdim :D
 
Bahaxi

Bahaxi

Üye
Sağol çok işiime yaradı.önüme geleni yeniyom:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
MrTech

MrTech

Üye
Düello mu ne iş bensiz :ehe
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
turnuva yapak :ehe
 
MrTech

MrTech

Üye
ben hakem felan olurum :ehe
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Noldu tirstin galiba hakem ne lan :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt