taşınabilir harddisk dolu ama boş görünüyor.

Sponsorlu Bağlantılar

>xGhostx<

>xGhostx<

Üye
taşınabilir harddisk dolu ama boş görünüyor.
Herekese merhabalar arkadaşlar.
Sorun başlıkta belirttiğim gibi taşınabilir hard-disk...
Sorun şu; Smartdisk hard-diskim önceden çok iyi çalışıyordu.Şimdi ise hard-disk i pc ye bağladığımda hard-disk bulunuyor içi dolu gözüküyor ama içini açınca içinde herhangi bir dosya yok.Yani hard-disk aslında önceden dolu idi şimdi ise bilgisayara bağlandığında dolu gözümesine rağmen içini açınca herhangi bir dosya yok
Yardımcı olursanız çok sevinirim...
(herhangi bir bozulma, çatlak, kırık, göçme yoktur hard-disk sapasağlam ve içindeki dahili bilgileri kaybetmek istemiyorum.)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
chkdsk olmuşdur bir araştır. :oke:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bilgilerini kurtarabilirsin ancak çooooooooooooooooooook uğraşırsın.
koydugum "o" sayısından zorlugunu anlamışsın umarım.

harddiske sağ tıkla özelliklere gir. araçlardan hata denetimini başlat. 2 kutucugu da seç bekle bitsin. düzelir.
düzelmezse biçimlendirmek zorundasın.

• Beğen
Tepkiler: djburaksin
>xGhostx<

>xGhostx<

Üye
bilgilerini kurtarabilirsin ancak çooooooooooooooooooook uğraşırsın.
koydugum "o" sayısından zorlugunu anlamışsın umarım.

harddiske sağ tıkla özelliklere gir. araçlardan hata denetimini başlat. 2 kutucugu da seç bekle bitsin. düzelir.
düzelmezse biçimlendirmek zorundasın.

Hiçte zor değil kardeşim kendi başıma çözdüm sorunu.Böyle sorun yaşıyanlara yardımcı oluyim :

Başlat > Çalıştır

Çalıştır komutuna "cmd" yazıp enterleyin.

burada diskinizin ismini yazın örneğin: :J

alt satıra inince : attrib -a -s -r -h /S /D yazıp enterlayin ve bitmesini bekleyin.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

Hiçte zor değil kardeşim kendi başıma çözdüm sorunu.Böyle sorun yaşıyanlara yardımcı oluyim :

Başlat > Çalıştır

Çalıştır komutuna "cmd" yazıp enterleyin.

burada diskinizin ismini yazın örneğin: :J

alt satıra inince : attrib -a -s -r -h /S /D yazıp enterlayin ve bitmesini bekleyin.
yazdıgın komut dizisi zaten benim söyledıgım hata denetimi.
anlicagın aynı şey. işe yaramaz ise çooooook zor dedik ugrasmaya degecegını dusunmuyorum disk formatlanır

ashjnr

Üye
Yaklaşık 1 hafta önce oyun oynarken, kasma yapmayan Laptop'a kramplar girmeye başladı ve bende bir anlık sinirle ağzının üstüne bir güzel geçirdim. Meğersem tamda HDD'nin üzerine vurmuşum. Laptop direk olarak kapandı ve bir daha açılmadı. Bilgisayarcıya götürdüğümde HDD'nin hasar aldığını format gerektirebileceğini söyledi. Tabi başta karşı çıktım çünkü içinde gerçekten önem verdiğim resimlerim, videolarım vb. klasörlerim vardı. Bilgisayarcıda benden varsa harici HDD getirmemi ve eğer HDD'ye ulaşabilirse, klasörlerimi kurtarmaya çalışacağını söyledi. Ee tabi bende HDD'yi götürdüm verdim. Geçtiğimiz günlerde kendisi beni aradı. HDD'ye hiçbir şekilde ulaşamadığı hatta format bile atılamadığını söyledi. Artık yapılacak bir şey olmadığı için yeni HDD siparişi verdim ve onu bilgisayara taktıktan sonra Laptopu ve harici HDD'yi alıp eve geldim. Akşam harici HDD'yi bilgisayara taktığımda tamamen boş gözüktüğünü fark ettim. 1,36 TB Kapasite ve 1,36 TB boş gözüküyor, sanki yeni almışımda bilgisayara yeni takmışım gibi. Bilgisayarcıyı aradım, durumu anlattım. Eski HDD'ye hiçbir şekilde ulaşamadığı için harici HDD'yi hiç kullanmadığı, bilgisayara bile takmadığını söyledi. Yalnız ben harici HDD'yi vermeden önce içinde yaklaşık 700 GB veri vardı. Harici HDD'yi getir bir bakalım dedi ama yine masraf çıkar diye öncelikle size sormak istedim. Harici HDD'yi başka bilgisayarda da denedim ve durum yine aynı. İçine herhangi bir veriyi atabiliyor ve silebiliyorum.

Bu konuda yardım edebilirseniz çok sevinirim. O kadar animeyi, filmi indiricem derken neler çektiğimi sizde az çok tahmin edebilirsiniz. :)

Üst Alt