Tas Kebabı

  • 29 Mart 2013
  • 572 Okunma
  • 6 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. MALZEMELER

    1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2 adet domates
    1/2 çorba kaşığı domates salçası
    3 diş sarımsak
    1 orta boy soğan
    1 çay kaşığı kekik
    1 çay kaşığı karabiber
    1/2 çay kaşığı kırmızı biber

    HAZIRLANIŞI

    Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun. Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın. Üzerine salca ve domatesi ilave edin. En son baharatı ilave edin. İyice karıştırın. Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dak. bekletip , servise hazır hale getirin.

    Servisini patates püresi , kızartması ile yapabilirsiniz.
     


    Yazan: Haydar
  2. en sevdiğim yemeklerden :tebessüm: :tşk: haydarım
     
  3. Eyvallah ahmet :)
     
  4. Kebap deyince akan sular duruyor :)

    :tşk:
     
  5. Ne zaman yiyeceğiz birde resim olsa hasret gidersek
     
  6. küçükken bu yemeyin adını duyunca önüme bildiğim kebab gelcek sanardım :D
     
  7. çok güzel bir kebab :tşk:
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
15/11/2018 - 08:56