Tarihin Unutulmaz Nazi Kadınları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Tarihin Unutulmaz Nazi Kadınları
nazi savasfilmleri, savaş nazi filimleri, savas filmleri hitler, nazi savaş belgeselleri indir, unutulmaz hitler, nazi savaş filmleri, nazilerin sevgilileri, hitlerin tarihteki rolleri, hitler zamani kadinlar, tarihte hitler

Tarihteki Unutulmaz Nazi Kadinları

Savaşlar genelde erkeklerin işi gibi gözükse de kadınlarda tarihte kendine düşen rolleri birçok kez oynadı.

2. Dünya savaşı sırasında olayları, Nazi partilerinin başındaki adamlara aşkları, destekleri ve bazen de hareketleri ile tarihi etkileyen kadınların sayısı hiçte az değil. Eşleri, sevgilileri, arkadaşları veya savaşçıları olarak III. Reich sırasında bazı kadınlar çok önemli rol oynadılar.

Hanna Reitsch


Polonya doğumlu Hanna Reitsch savaştan önce gösteri pilotuydu. Alp’leri planörle ilk aşan ve daha bir sürü rekorun sahibiydi – bazıları hala kırılamadı. 1937’de Luftwaffe için test pilotlarının şefi oldu. Junkers Ju 87 Stuka ve Dornier Do 17 projelerinde büyük rol oynadı. Bunlardan arasında Focke-Achgelis Fa 61, dünyanın ilk helikopterini uçurmakda vardı.

Hitler’in ve onun politikasının coşkulu bir destekçisi olan Reitsch, Iron Cross ile ödüllendirilen tek kadındır. Nazi Parti hiyerarşisi tarafından çok sevilmişti. Hitler’in favorilerinden biri oldu. Aldığı en tehlikeli görev roketle çalışan önleme uçağı olan Messerschmitt 163’ü test etmesiydi. Bir buçuk dakika içinde 30,000 feet yüksekliğe çıkabilen ve saatte 500 mil hızla gidebilen bir uçaktı– o zamana kadar bir insanın ulaştığı en yüksek hız.

Hitler intihar etmeden önce onunla beraberdi ama sığınağına yaklaşan Rusları bombalamak için göreve çıkmıştı. Savaştan sağ kurtuldu ve 1979’da 67 yaşındayken Frankfurt’ta öldü.

Eva Braun


Eva Hitler’in en ünlü kadın destekçilerinden biriydi. 1929’da, III. Reich’in resmi fotoğrafçısı olan Heinrich Hoffmann’ın yanında çalışmaya başladı. Model ve asistan olarak çalışırken Hitler ile tanışan Braun, kısa bir süre sonra Hitlerle vakit geçirmeye başladı.

Braun çoğunlukla Hitler’in onu ihmal ettiğinden şikayet ederdi ve Hitler’in onaylamadığı davranışlarını – makyaj yapmak, sigara içmek ve çıplak güneşlenmek – yapmaya devam ederdi. Führer ile beraberken 2 kere intihar etmeye kalktı. 1935’te 25 uyku hapı alarak 2. intihar denemesinden sonra Hitler onu bir köşke taşıdı ve savaş sırasında tehlikeden uzak ve lüks bir hayat yaşadı. Tarihçiler onun Hitler’in politikasında hiçbir etkisinin olmadığını ve 1944’e kadar resmi olaylara onunla beraber katılmadığını kabul eder.

3. intihar girişimi onun için son oldu. Savaşın sonunda 30 Nisan 1945, evlendikleri gün Hitler ve Braun sığınaklarında intihar ettiler.

Leni Riefenstahl


1902’de Berlin’de doğan Reifenstahl ünlü bir balerin, aktrist, yönetmen ve yapımcıydı. Oynamaya başladığı ilk filmler sessiz filmlerdi ve ‘dağ filmleri’ olarak bilinen filmlerdi. Bu tür filmler için gerçekten dağa tırmanması gerekliydi. 1930'ların başında, kendi filmlerini yönetmeye başladı ve yüksek dağlarda çekim yaparak adını duyurdu. Hitler onu Nazi Parti’sinin yapımcısı olarak atadı. Savaştan sonra bile korunmuş olan Riefenstahl hiçbir zaman partinin üyesi olmadı ama Hitler’e de karşı çıkmadı.

Yaptığı işlerin arasında ‘The Triumph of the Will’ ve en ünlü parçası, 1936 Berlin Olimpiyat Oyunları hakkında bir belgesel olan ‘Olympia’ vardır. Nazi savaş muhbiri olarak kariyeri bazı Polonyalı köylülere karşı polislere direnmesiyle sona erdi. Bazıları bu suçtan paçayı kolay kurtardığını bile düşünüyor. Şaşırtıcı bir şekilde bütün propaganda Joseph Goebbles’in kontrolü altındaydı. Leni bir istisnaydı ve Hitler’e direkt olarak cevap veriyordu. Yüksek bütçeleri yönetiyordu.

Çok yetenekli bir film yapımcısı olmasına rağmen, savaştan sonra sektör tarafından dışlandı ve bir daha uzun metrajlı bir film yapamadı. Ancak 1954’te savaş sırasında çekilen ‘Tiefland’ adlı filmini piyasaya sürdü. 4 senesini bir hapishanede geçirdi ve 1952’de Alman mahkemesi tarafından bütün suçlarından aklandı. 70 yaşında dalmayı öğrendi ve 18 sene boyunca yüzlerce sualtı belgeseli yaptı. 90 yaşında Greenpeace’e üye olan Riefenstahl 2003’te 101 yaşında öldü.

Ilse Hirsch
Ilse Hirsch ‘Hitler’s Youth’ yada BDM olarak bilinen yerde eğitildi. 16 yaşındayken Monschau kasabasının kurucularından biri oldu, Hulchrath Kalesinde eğitildikten sonra Amerikan yandaşı, Aachen’in belediye başkanı olan Franz Oppenhoff’un suikastinde yer aldı. Aachen savaşta düşen ilk Alman şehridir.

Hirsch ve onun 5 adamı şehrin dışına paraşütle indi ve hedeflerine doğru yolaldılar. Bölgeyi iyi bilen Hirsch’in görevi adamlarını Oppenhoff’un evine götürmekti. Oppenhoff evinin merdivenlerinde vuruldu. Kaçarlarken mayına basarak dizini ciddi bir şekilde yaraladı ve bir adamını öldürdü. Savaştan sonra Ilse hariç bütün takım yakalandı.

Magda Goebbels


Johanna Maria Magdalena Goebbels Propaganda Başkanı Joseph Goebbles’in karısı ve III. Reich’in ilk first lady’siydi. Goebbles ile onun sekreteri olduğunda tanıştı ve 1931’de onunla evlendi. Magda Hitler’in hayranıydı ve onun anısına bütün çocuklarının isimleri H ile başlıyor.

Hitler’in son günlerinde onunla beraber sığınağındaydı ve savaş sona erdiğinde 6 çocuğunu öldürdü. Oradaki bir doktor onları uyuttu ama öldürmeye vicdanı el vermedi. Böylece Hitler’in doktorunun yardımıyla Magda uyuyan çocuklarının ağızlarını açtı ve siyanür ile onları zehirledi. Onlardan kurtulduktan sonra kocası ve Magda Reich Rektörlüğünün bahçesinde intihar ettiler.

Kendi çocuklarının hayatlarını almadan önce görümcesine sırlarını verdi;
“Gelecek günlerde Joseph Almanya’nın en büyük suçlularından biri olacak. Çocuklarım bunu her gün duyacaklar, insanlar onlara işkence edecek, nefret edecek ve aşağılayacaklar. Onları yanımızda alır götürürüz.”
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt