Taraftar Gruplarına Büyük Operasyon

Sponsorlu Bağlantılar

scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
Taraftar Gruplarına Büyük Operasyon
İstanbul'da Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri üç büyük kulübün taraftar gruplarına yönelik operasyon düzenliyor. Sabah saatlerinde başta Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar olmak üzere birçok ilçede düzenlenen operasyonda birçok kişi gözaltına alındı.

Operasyonda en çok gözaltı şu ana kadar Genç Fenerbahçeliler grubunda oldu. Grubun lideri Amigo Sefa da gözaltında

Çarşı'nın bilinen isimlerinden Alen Makaryan da gözaltında

Gözaltına alınan fanatikler tribün olayları ve maç biletleri ile ilgili iddilarla ilgili olarak sorgulanacaklar
Operasyon haberi Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Başlangıçta özellikle sosyal medyada operasyonun Gezi olaylarına karışan taraftar gruplarına yönelik olduğu öne sürüldü. Ancak gelen bilgiler Gezi olaylarına karşı çıkan taraftar gruplarının da operasyonun hedefleri arasında yeraldığını gösteriyor...

İstanbul'da bu sabah erken saatlerde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş tribünlerine hakim olan taraftar gruplarına yönelik operasyon başlatıldı.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray tribünlerine hakim olan taraftar gruplarına yönelik olarak başlatılan operasyonun hazırlığı 1.5 yıl önce başlatılmıştı.

2011-2012 sezonunda, Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan ettiği Fenerbahçe Galatasaray derbisinden sonra çıkan olaylardan sonra soruşturma düğmesine basıldı. Maçtan sonra stad çevresinde ve Kadıköy'de saatlerce süren olayların ardından fiziki ve teknik takip başlatıldı.
Derbilerde İstanbul'da çıkan olayların üzerine önce Fenerbahçe sonra Galatasaray sonra da Beşiktaş taraftarları mercek altına alındı.


Taraftar grupları teknik takibe alındı elebaşı denilen kişilerin telefonları dinlendi, e mail trafikleri izlemeye alındı, twitter ve facebook üzerindeki faaliyetleri izlendi.

1.5 yıl boyunca maç biletleri ile usulsüzlükler, maçtan sonra stad dışında çıkan olaylarla ilgili olarak deliller toplandı.
Bu sabah 07:00'de emniyet müdürlüğüne kimin gözaltına alınacağını gösteren sarı zarflar geldi.
Organize Suçlardaki polisler yetmeyince Narkotik'ten asayiş'e kadar tüm birimlerden destek alındı.
Operasyonu yaklaşık 500 polis sürdürüyor.Operasyonun hedefinde şu taraftar grupları var:

Fenerbahçe'de Genç Fenerbahçeliler, 12 numara.org, fenerbahche,

Galatasaray'da ultraaslan

Beşiktaş'ta Çarşı, Deplasman Kartalları grubu..

Genç Fenerbahçeliler grubu lideri Sefa Karya gözaltına alındı

Beşiktaş'ın taraftar gruplarından Çarşı'nın eski lideri Alen Markaryan gözaltına alındı. Polisler, sabah saatlerinde Markanyan, Üsküdar'daki evine geldi. Alen Markanyan polisler arasında evden çıkarıldı. Neden gözaltına alındığına yönelik soruya Alen Markanyan, ''bilmiyorum'' yanıtını verdi. Markanyan, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Şu dakika itibariyle gözaltı sayısı 70'i aşmış durumda. Operasyonlar ise sürüyor...

Haber Kaynağı: Milliyet
 


Üst Alt