Taksi plakası altına kafa tuttu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Taksi plakası altına kafa tuttu



[h=2]İstanbul'da taksi plakası altına kafa tuttu. 7 yılda yatırımcısına yüzde 217 kazandırdı.[/h]
İstanbul'da 2004'te 250 bin TL olan ticari plaka fiyatı, 2011 Kasım ayında 825 bin liraya yükseldi. Aylık kirası 4 bin TL olan plakaların fiyatı 2012'de 1 milyon TL'yi aşabilir.


[h=4]1 MİLYON TL'YE DOĞRU KOŞUYOR[/h] İstanbul'da ticari plaka fiyatları uçuyor. Piyasada, 2009 yılı sonunda 529 bin TL'ye satılan plakaların fiyatı, 2010 sonunda 567 bin TL'ye yükselirken, Kasım 2011'de bu fiyat 825 bin TL'ye ulaştı. plakası alım-satımı yapan şirketler, önümüzdeki yıl fiyatların 1 milyon TL seviyesini geçeceğini savunuyor. Resmi sayısının 17 bin 395 adet olduğu İstanbul'da, en son plakası dağıtımı 1966 yılında yapıldı. 1991 yılında, farklı nedenlerle iptal edilen 500 plaka için ihale açıldı. O tarihten günümüze kadar istanbul'da resmi plaka sayısında bir değişiklik yaşanmadı. Resmi sayısı dışında, bunun en az iki katı kadar da korsan taksinin bulunduğu tahmin ediliyor.


[h=4]TAKSİ SAYISI YETERLİ[/h] İstanbul'daki sayısının, 24 saat çalışan taksici esnafı sayesinde yeterli olduğunu belirten İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Yahya Uğur; 'Dünyanın büyük metropollerine bakıldığında genelde 1 milyon kişiye düşen sayısı bin adet. Bu göz önüne alındığında İstanbul'da şu anda ihtiyacı yok' dedi.


[h=4]Parası yetmeyen 4'te 1'ini alıyor[/h] Taksi plakası için alım-satım yapan çok sayıda şirket bulunuyor. Bağcılar'daki Oto Center, İstanbul'daki bu işin merkezleri arasında ilk sırada yer alıyor. Alım-satım yapılan plaka fiyatları güncel olarak firmaların sitelerinde yayınlanıyor. plakaları yarım ve çeyrek hisseli olarak alınıp-satıldığı gibi, kiralanabiliyor da. Taksicilik yapmak isteyenler, şirketlerden plaka kiralayabildiği gibi, plakası olup da kendi çalışmak istemeyen esnaf da kiralama yoluna gidebiliyor. Aslında bir plakanın yarım veya 4'te bir hisseyle alınıp satılması gibi bir durum hukuken ve trafik yönetmeliklerine göre mümkün değil.

KAYNAK:
 
recep er

recep er

Üye
nedense taksi plakası hiçbir zaman değer kaybetmedi...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt