Tahrir Meydanında Şiddetli Çatışma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Tahrir Meydanında Şiddetli Çatışma
00:10 Milis güçlerin, sabah saatlerine doğru Tahrir meydanına bir kez daha saldıracağı, şimdiden hazırlıklara başladığı öğrenildi.

23:59 "Mübarek gitmedikçe meydandan ayrılmayacağız" diyen devrimci gençler, Mısır halkından kendilerine ilk yardım malzemeleri göndermesini istedi.

23:56 Roman yazarı Alaaddin Asvani: "Rejim, halka karşı katliam işliyor."

23:54 El Gad Partisi Başkanı Eymen Nur: Rejim, Tahrir meydanını güç kullanarak boşaltmaya çalışacak.

23:50 Tahrir ve Abdulmenam Riyad meydanında yaşanan çatışmalardan devrimci gençler galip olarak çıktı. Çok sayıda milis güç yakalandı, gözleri bağlandı. Yakalanan milislerin sayısının 500'e ulaştı.

23:47 İhvan-ı Müslimin Genel Mürşid Yardımcısı Dr. Reşad El Beyumi: "Meşruiyetini Amerika ve İsrail'den alan rejim, İslam ve Arap ülkelerini parlamayı hedefliyor. Bugün biz omuz omuza vereceğiz ve Allah'ın bizden razı olacağı eylemi yapacağız. Ulusal çıkarlar gereği Mübarek'in tercih edeceği tek seçenek, halkın iradesidir"

23:43 Amerikalı Senatör John McCain, Hüsnü Mübarek'e istifa etmesi çağrısında bulundu.
23:40 Mısır polisinin, Hüsnü Mübarek'in emriyle geri çekilmesi üzerine ülkenin güvenliği, Halk Komiteleri'nin oluşturduğu birimler tarafından sağlanıyor. 15 ile 25 yaşları arasındaki gençler, mahalle girişlerinde ve yollarda bekliyor, araçları arıyor, Hüsnü Mübarek'e bağlı milislerin mahallelere girmelerini engelliyor.

23:37 Tahrir meydanında silah sesleri duyuluyor.

23:23 Almanya Dışişleri Bakanlığı, milis güçlerin göstericilere karşı saldırılarını durdurmasını istedi.

23:20 İçişleri Bakanlığı: Bugün çıkan çatışmalarda 3 kişi öldü.
23:04 Tahrir meydanı ve Abdulmenam Riyad meydanında Hüsnü Mübarek'in milis güçleri, devrimci gençlere saldırıyor.

23:00 İHH, MAZLUM-DER ve Kardeşlik Platformu'nun çağrısıyla Mısır'ın İstanbul Konsolosluğu önünde toplanan İstanbullular, Mısır halkıyla dayanışma eylemi düzenlediler. Eyleme, 3 bin kişinin katıldığı öğrenildi.
22:56 Clinton, bugün Kahire'de yaşanan şiddet olaylarının sorumlularının yargılanmasını istedi.
22:53 İhvan-ı Müslimin liderlerinden Isam Uryan: "Tahrir meydanında işlenen suçların hesabı sorulmalıdır. Sorumlular yargılamalıdır. Halk kendisini savunuyor. Halk, meydana inerek, Mübarek'in gitmesini istediği zaman Mübarek, halkın iradesine saygı göstermeli ve gitmelidir."

22:50 el Gad Partisi Başkanı Eymen Nur: "30 yıldan sonra rejimle diyalog, ciddiyetsiz görülüyor. Mübarek'in gitmesi halinde yardımcısı Ömer Süleyman'la diyaloga başlayabiliriz."

22:45 Bugün Ömer Süleyman'la görüşen Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton: "Yönetimin el değiştirmesi şimdi başlamalıdır"

22:40 Netanyahu: Mısır'da devam eden gösteriler ve istikrarsız ortam, Filistin-İsrail barışını olumsuz etkileyeceği gibi bölgede de uzun sürecek istikrarsızlığa yol açabilir. Mısır'da Mübarek rejimine son verilirse demokrasi isteyenlerle radikal İslamdan yana olanlar arasında mücadele görülecektir. Mahmud Abbas, bölgede yaşanan değişikliklerin farkına varmasını ve bizimle masaya oturmasını umuyorum. İsrail ve Filistin, böyle bir dönemde gerçek barışa muhtaçlar.

22:37 Tahrir meydanının güvenliğini sağlayan Halk Komiteleri, üzerinde 12 silah bulunan 3 kişi yakalandı.

22:33 el Hurra: Keskin nişancılar, Tahrir meydanındaki devrimcilere ateş açtı.

22:30 Tahrir meydanındaki devrimciler: Mübarek gitmeden Tahrir meydanını terk etmeyeceğiz.

22:26 Çok sayıda ambulans çatışmaların yaşandığı Abdulmenam Riyad meydanına yöneldi.

22:20 Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman: Siyasi güçlerle diyalog, gösterilerin durmasına bağlı.

22:18 Uluslararası Af Örgütü: Mısır rejimi, göstericilere karşı şiddet kullanıyor.

22:16 Tahrir meydanındaki yüksek binalardan göstericiler üzerine molotof kokteyli atılıyor.

22:14 Tahrir meydanı yakınlarındaki hastanelerde ve kan merkezinde kan tükendi. Vatandaşlar, kan vermek için hastane önlerinde sıraya girdi.

22:12 Tahrir meydanındaki devrimciler arasında yer alan kadın ve çocuklar, Ömer camiine sokuldu.
22.10 Tahrir meydanındaki yaralıların sayısının 2000'den fazla olduğu belirtildi.

22:05 Tahrir meydanındaki Mısır müzesi yakınındaki çatışma şiddetlendi.

22:00 Abdulmenam Riyad meydanında Mübarek'in milisleriyle devrimciler arasında şiddetli çatışma yaşanıyor.

21:50 Mısır müzesinin yakınlarında çıkan yangının müzeye ulaşmasından endişe ediliyor.

21:45 Tahrir meydanındaki Mısır müzesinin yanında Hüsnü Mübarek'in milisleriyle devrimciler arasında çatışma çıktı.
21:35 Mısır cumhurbaşkanı yardımcısı Ömer Süleyman, göstericilere çağrıda bulunarak evlerine dönmelerini istedi.

21:30 el Mühendisin bölgesinde şiddetli çatışma devam ediyor. El Cezire, bölgede silah seslerinin duyulduğunu bildirdi.
21:18 Giza bölgesindeki el Mühendisin'de milislerle devrimciler arasında çatışma çıktı.

21:14 Dakehlaya şehrinde Cuma günü düzenlenen sivil yürüş sırasında polisler, göstericilere 1 m. mesafeden ateş açtı.
21:00 Giza'daki el Mühendisin bölgesinde devrimci gençlerle milisler arasında çatışma çıktı.

20:40 Avukatlar Sendikası Özgürlükler Komisyonu üyesi Muntasır Zeyyat: Tahrir meydanında iki taraf arasında bir çatışma değil, rejimin ve iş adamlarının aldığı karar çerçevesinde uygulanan düşmanca saldırısıdır. Bu gayet nettir. Bunun için delile ihtiyacımız yok. Son 9 gün içerisinde ölenlerden bu rejim sorumludur. Bu rejim, Mısırlı gençlerimizi katletti. Bu rejim işlediği suçlardan ötürü yargılanmalıdır.

20:35 Mısır'daki sivil devrimcileri korkutarak geri adım attırmak için Mübarek'in emniyet güçlerinden özel bir birim oluşturduğu, bugün Tahrir meydanındaki olayların arkasında bu birimin durduğu öğrenildi.

20:30 Bahreyn kralı, Suud Kralı Abdullah'ın Mısır'da yaşanan olaylar üzerine Arap Birliği'nin acilen toplanması önerisini desteklediğini söyledi.

20:15 İran, Amerika'ya Mısır'daki devrimi engelleme suçlamasında bulundu.

20:10 Beyaz Saray, Mübarek'i yine uyardı. Beyaz Saray sözcüsü: Biz, Mısır'da değişim istiyoruz derken Eylül ayını değil dünü kasdetmiştik. Obama, Mısır'da yönetimin el değiştirmesinin başlamasını istediği zaman gayet ciddiydi. Mısır halkı, artık sözler değil somut adımların atılmasını bekliyor. Eğer bugünkü olayların arkasında Mısır hükümeti duruyorsa artık derhal durmalıdır. Mısır'da değişim zamanı gelmiştir.
20:05 Mısır polisi, Zakazik şehrinde çok sayıda devrimciyi tutukladı.

20:00 Devrimci gençler, Tahrir meydanına saldıran milislerden 18 tanesini yakaladı. Devrimcilerin, milisleri orduya teslim etmeyi kabul etmediği öğrenildi.

19:55 el Hurra: Ölü sayısı 4 yaralı sayısı ise 1000'den fazla.

19:50 Tahrir meydanında çatışmaları durduğu fakat her an yeniden başlamasından endişe ediliyor.

19:47 Amerika Savunma Bakanı Robert Gates, Mısırlı yetkililerle telefonda görüştü.

19:45 Ahbar el Mustakbel: Emniyet kaynakları, Tahrir meydanındaki çatışmalarda 30 kişinin öldüğünü açıkladı.

19:43 el Cezire, Mısır İçişleri Bakanlığı'nın gösterileri bastırması için milisleri görevlendirildiğinin belgelendiğini duyurdu.

19:40 Devrimci gençlerin, Talat Harb meydanını da ele geçirdiği, bu durumun farklı bölgelerden Tahrir meydanına destek için gelecek olanların girişlerini kolaylaştıracağı öngörülmekte.
19:37 El Gad Partisi Başkanı: Ordu, milislerin göstericilere saldırmasını müsaade etti.

19:35 Devrimci gençler, milislerin Kasr Nil köprüsünü kontrol altına aldığı Giza bölgesinden milislerin geçiş yapmasını engellediği öğrenildi.

19:33 Kahire'nin farklı bölgelerinden Tahrir meydanındaki devrimci gençliğe destek için onbinlerin harekete geçtiği bildirildi.

19:28 Tahrir meydanındaki devrimcilerin Abdulmenam Rıza meydanını ele geçirdikleri, bölgedeki bazı milisleri yakaladıkları öğrenildi.

19:26 İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanı Seyyid Yahya Safevi, Ortadoğu ve Afrika’daki Amerikan politikasının yenilgiye uğradığını söyledi. Mısır halkının İran devriminden ilham aldığını ifade eden Tümgeneral Safevi, "Kuşkusuz Mısır diktatörünün akıbeti İran diktatörünün akıbetini izleyecektir." dedi.

Mehr ajansının haberine göre, İran Savunma Sanayi çalışanları ve yetkililerine hitap eden Seyyid Yahya Safevi, İmam Humeyni’nin önderliğinde gerçekleşen devrimin, 20. asırda dünya siyasi tarihinde halka dayalı olan en büyük inkılap olduğunu söyledi. "İslam İnkılabı iki kutuplu dünyanın siyasi düzenini yıktı." diyen Tümgeneral Safevi, ABD’nin Mısır devrimini yolundan saptırmaya çalıştığını da öne sürdü.

İran Şahı Rıza Pehlevi, 1979 devriminin ardından ülkeyi terk etmiş, ertesi yıl Mısır'da hayatını kaybetmişti.

19:24 "Mübarek halkını katletmeye başladı" diyen Yusuf el Kardavi, Mısırlı gençlerin saldırganlardan korunması için Mısır ordusunu harekete geçmeye çağırdı.

19:20 Mısır Sağlık Bakanlığı, çatışmalarda 1 kişinin öldüğü, 350 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Fakat bu sayıya yaralanan devrimci gençlerin dahil olmadığı öngörülüyor. Çünkü yaralanan devrimci gençlerin, tutuklanma endişesinden ötürü hastanelerde tedavi olmaya gitmediği, Halk Komiteleri'nin açtığı sağlık merkezlerinde tedavi olmayı tercih ettiği biliniyor.

19:15 Tahrir meydanındaki devrimci gençlik, "Mübarek'in yargılanması" çağrısında bulundu.

19:10 Yusuf el Kardavi: Ezher ulemasını ve Mısır halkını meydana inmeye, şehid düşseler de yaralansalar da meydanı terk etmeyen gençlere destek olmaya çağırıyorum. O gençleri kutluyorum. Yerinizi terk etmeyin ey gençler!
19:10 el Cezire'ye konuşan devrimciler, Tahrir meydanına girmek isteyenlerin çoğunluğunun emniyet mensupları olduğunu söylediler.

19:08 6 Nisan Gençliği, Mısırlılara çağrıda bulunarak, Tahrir meydanındaki devrimcilere destek olmak için Tahrir meydanına gitmelerini istedi.

19:06 Devrimciler, internet üzerinden yaptıkları çağrıda tüm Mısırlıları Tahrir meydanına gitmelerini istedi.

19:05 Devrimciler, Tahrir meydanını kontrol altına aldı. Milis güçler tamamen çıkarıldı.

19:03 Tahrir meydanı yakınlarında devrimcilerle Mübarek'in milisleri arasında çatışma çıktı. Milisler, molotof kokteyli ile devrimcilere saldırdı.

19:00 Tahrir meydanındaki devrimciler, Mısırlıları meydana çağırıyor. Devrimciler ayrıca Mübarek'in milislerine "Cesetlerimiz üzerinden geçilmedikçe Tahrir meydanına giremeyeceksiniz" mesajını iletti.
18:57 Netanyahu, Mısır'daki istikrarsızlığın yıllar sürebileceği uyarısında bulundu.

18:55 Mısır'ın Tahrir meydanındaki çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda şimdiye kadar yaralananların sayısı 1000'i aştı.

18:53 el Cezire'ye konuşan görgü tanıkları, Tahrir meydanındaki göstericilere saldırdıkları için tutuklananların çoğunluğunun Mısır polisi olduklarını söylediler.

18:51 Mısır İstihbaratı'nın eski yetkililerinden Mahmud Rahin: "Mübarek'in koltuğunu korumak için ülkeyi yakması mümkündür."

18:48 İskenderiye şehrinde onbinlerin düzenlediği gösteriler devam ediyor. Göstericiler, Perşembe gününü "Şehidler Günü", Cuma gününü ise "Mübarek'in Gideceği gün" olarak duyurdular.

18:45 Tahrir meydanı yakınlarındaki Dışişleri Bakanlığı ve Arap Birliği Genel Sekreterliği'nin milis güçler tarafından hedef alınmasından endişe ediliyor.

18:43 Tahrir meydanındaki göstericiler, dün gösterilere katılan milyonları tekrardan Tahrir meydana, kendilerini korumak için çağırdı. Tahrir meydanındaki göstericiler, meydana yakın bölgedeki halktan, ilk yardım malzemesi göndermelerini istedi. Gençler, hiçbir şekilde Tahrir meydanını terk etmeyeceklerini açıkladılar.

18:40 Tahrir meydanının tüm giriş çıkışları kapatıldı. Milis güçlerin, göstericilere molotof kokteylleriyle saldırısı sürüyor.

18:35 Mısır müzesinin molotof kokteyliyle hedef alındığı fakat müzenin zarar görmediği bildirildi.

18:34 Molotof kokteyliyle hedef alınan orduya ait bir tank alev aldı.

18:32 Tahrir meydanındaki yüksek binalara çıkan milisler, göstericilerin üzerine taş ve molotof kokteyli yağdırıyor.

18:31 Çok sayıda ambulans Tahrir meydanına ilerlerken meydandaki çatışmanın şiddetli bir şekilde devam ettiği öğrenildi.

18:29 Mısır'ın güneyindeki Helvan şehrinde Hüsnü Mübarek karşıtı gösteri düzenleniyor.

18:28 Kanada'da Mısır halkıyla dayanışma gösterisi düzenleniyor.

18:27 Ordu, Damanhur şehrinde aracına silah ve patlayıcı madde yükledikten sonra göstericilerin bulunduğu Sa'a meydanına ilerleyen Vatan Partisi eski milletvekili Ramadan Radi'yi ve oğlunu göz altına aldı.
18:23 Tahrir meydanında bugün saat 14:00'te başlayan çatışmada yaralı sayısı 750'yi aştı.

18:18 Kahire'de 4 İsrailli gazeteci tutuklandı.

18:17 Tahrir meydanında akan kanlara, Mısır müzesinde yangın çıkmasına rağmen ordu hala çatışmaları izliyor.

18:16 İhvan-ı Müslimin kaynakları, müzeye molotof kokteylerinin orduya ait 2 araçtan atıldığını açıkladı.

18:15 Mübarek yanlısı milislerin attığı molotof kokteylerin sonucunda Mısır Ulusal müzesinde yangın çıktı.
18:13 Ordu göstericileri dağıtmak için tazyikli su sıkıyor

18:10 Tahrir meydanında milislerin başlattığı saldırıların, sivil devam eden devrim girişimini şiddete dönüştürmesi öngörülüyor.

18:08 el Cezire'ye bağlanan bir gazeteci, onlarca molotofun müzeye fırlatıldığını kaydetti.

18:06 İngiltere başbakanı Cameron: Mısır'daki olaylardan Hüsnü Mübarek Sorumludur

18:00 Ordu, Tahrir meydanında çıkan yangını söndürmeye çalışıyor.

17:58 Milisler, göstericiler üzerine molotof kokteyli atıyor.

17:56 Milislerin Tahrir meydanındaki müzeye saldırdığı ileri sürüldü.

17:54 Tahrir meydanındaki en yüksek binaya çıkan milislerin, göstericilerin üzerine göz yaşartıcı gaz bombası attığı öğrenildi.

17:50 Mısır Dışişleri Eski Bakan Yardımcısı Dr. Abdullah Eşal: Mübarek, Amerika'nın çıkarlarına hizmet ediyor.

17:48 Beyaz Saray, sivil göstericileri hedef alan saldırıdan ötürü üzüntü duyduğunu ve saldırıları kınadığını açıkladı.

17:46 el Cezire: Tahrir meydanında büyük katliam işleneceği uyarıları yapılıyor.

17:43 Mısır müftüsü Ali Cuma, devrimci gençliğe çağrıda bulunarak, Mısır'ın fitne ateşinden korunması için gösterilere son vermelerini istedi.

17:40 Tahrir meydanındaki bir iş yerinde çıkan yangının, milislerin göstericilere attığı bomba üzerine çıktığı öğrenildi.

17:38 Tahrir meydanındaki yüzlerce yaralı var. Yaralılardan bir kısmının durumunun tehlikede olduğu öğrenildi.

17:36 Tahrir meydanındaki işyerlerinden bir tanesinde yangın çıktı.

17:34 İhvan-ı Müslimin liderlerinden Muhammed Baltacı: Mübarek, halka kendi rejiminin korunmasıyla ülkenin harabeye çevrilmesi, ülkenin yerle bir edilmesi, iç savaşın başlaması arasında tercih yapmaya zorluyor

17:30 Uzmanların günler öncesinde yaptığı uyarısı gerçekleşti. Mısır kan gölüne döndü..

17:25 Tahrir meydanında Hüsnü Mübarek rejimi devirmek isteyen devrimci gençlerle Mübarek'in milis güçleri arasında şiddetli çatışma devam ediyor.

17:20 İhvan-ı Müslimin: Çatışmalar öncesinde Tahrir meydanına giden 80 araç içerisinde beyaz silahların bulunduğu tespit edildi, ordu silahlara el koydu.

17:15 El Cezire'ye konuşan gazeteci Davud Hasan: Mısır'ın şerefli gençleri korunmalı. Gençlerin bu devrimi korumalı.

17:10 El Cezire'ye konuşan gazeteci Davud Hasan: Binlerce sivil elbiseli Mısır polisi ve vatan partisi üyeleri beyaz silahlarla Tahrir meydanına her yönden girdi. Vatan partilileri, Mısır polisinin göstericilere saldırdığını gözlerimle gördüm. Tahrir meydanına girmeye devam ediyorlar. Şimdi burada kelimenin tam anlamıyla katliam yaşanıyor. Eğer ordu devreye girmezse binlerce kişinin kanı akacak.

17:05 Göstericiler, Mübarek'in milis güçlerinin Tahrir meydanına girmesini engelledi. Çatışmalar hala şiddetli bir şekilde devam ediyor.

17:03 BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon: Göstericilere saldırı, kabul edilemez.

17:00 Muhammed Baradey: Mübarek, meşruiyetini tamamen yitirdi. Mübarek'le bundan sonra diyaloga girmemiz mümkün değil. Mübarek, Tahrir meydanındaki özgürlük talebini, böyle bastırıyor. Tahrir meydanında yaşananlar, özgürlük isteyen 85 milyonla rejimini korumak isteyen bir diktatör arasında yaşanmaktadır.

16:56 Tahrir meydanında Mübarek'in milisleriyle devrimci gençler arasında çatışmalar yeniden şiddetlendi.

16:54 Muhammed Baradey: Mübarek, yönetimde kaldığı sürece Mısır'da gerilim yükselecek. Mübarek bunu anlamalıdır. Mısır halkı özgürlüğünü ve onurunu eline aldı. Artık geriye dönmek mümkün değil.

16:53 Muhammed Baradey: Ordudan, Mısır halkının can güvenliğini korumak için harekete geçmesini istiyorum.

16:51 Ordu, tarafları ayırmak için havaya ateş açtı. Mübarek yanlısı milisler, ordunun kurduğu güvenlik çemberini aştı.

16:49 Tahrir meydanında dumanlar yükseliyor.

16:46 Muhammed Baradey: Tahrir meydanındaki göstericilere saldıranlar arasında polislerin olduğuna dair güçlü deliller var. Ordu artık tarafını belli etmeli. Tarafsız kalamaz. Ordu karar vermeli. Diktatörün yanında mı yoksa 80 milyonluk halkın yanında mı kalacak?

16:43 El Gad Partisi Başkanı Eymen Nur: Tahrir meydanındaki olayların arkasında kimlerin durduğunu, kimlerin desteklediğini biliyoruz. Hepimizin hayatı tehlikede. Şiddeti durdurun! Katliamı durdurun! Gerçek diyaloga başlayalım.!

16:40 El Bahire şehrindeki milisler, Mübarek karşıtı gösteri düzenleyen sivillere saldırdı.

16:36 Mübarek yanlısı milisler, Mübarek rejimini devirmek için başlatılan devrimi destekleyen medya kuruluşlarına saldırdı. Milisler, medya kuruluşlarını ele geçirmek için çalışıyor

16:34 Mısır halkına, özgürlüğü ve onurunu korumak için Tahrir meydanına inmesi çağrısı yapılıyor.

16:30 Şiddetli çatışmaların yaşandığı Tahrir meydanında bulunan İhvan-ı Müslimin liderlerinden Muhammed Baltacı: Tahrir meydanında yaşananlardan sonra halkın, Mübarek'e yönetimde daha fazla kalmaaına müsaade etmeyecektir.

16:28 Muhammed Baradey: Tahrir meydanında yaşananlar, Mübarek'in gitmesini isteyen halkın ısrarını artıracaktır. Mübarek, ülkeyi iç savaşa sürüklüyor, istikrarsızlıktan istikrarsızlığa taşıyor. Mübarek'in diktatör rejimi, her türlü yöntemi kullanarak halkın intifadasını bastırmak istiyor.

16:27 Şiddetli çatışmaların yaşandığı Tahrir meydanında bulunan İhvan-ı Müslimin liderlerinden Muhammed Baltacı: Onlarca genç, gözlerimin önünde düştü. Ölü ve onlarca yaralı var. Uluslararası toplum derhal devreye girmeli. Uluslararası toplum, yönetimde kalmak için halkını cezalandıran bu rejimi boykot etmelidir. Binlerce milisin Tahrir meydana girmesine izin verildi.

16:25 Uluslararası İnsan Hakları Örgütü: Mübarek, kendisinin ülkeden güvenli bir şekilde çıkması için sunulan önerileri kabul etmedi. Mübarek, ülkede yaşananlardan sorumludur.

16:24 el Mansura'da 30 bin kişinin katıldığı Mübarek karşıtı gösteri düzenleniyor.

16:22 Göstericiler, Tahrir meydanına milislerin girmesini engellemek için el ele tutuşarak alanı çembere almaya başladılar.

16:20 Özgür Mısır Gençliği, Mısır ordusuna çağrıda bulunarak acilen devreye girmesi ve sorumluluğu üstlenmesi çağrısında bulundu.

16:17 Tahrir meydanındaki milis güçler, göstericiler üzerine ateş açtı.

16:15 Tahrir meydanındaki İhvan-ı Müslimin geçliği de Mübarek'in milislerine karşı mücadele edenler arasında yer alıyor.

16:12 Mısır Dışişleri Bakanlığı: Mısır, Amerika ve AB'nin, yönetimin el değiştirmesinin şimdiden başlatılması, kabul edilemez.

16:09 el Cezire: Ordu, tarafları ayırmak için havaya ateş açtı.

16:07 Tahrir meydanının güvenliğini sağlayan Halk Komiteleri, göstericilere saldıran 10 kişiyi yakaladı. Bu kişilerden 4 tanesinin polis olduğunu açıkladı.

16:05 İhvan-ı Müslimin: Tahrir meydanında göstericilerden, İçişleri Bakanlığı milislerinin saldırısı sonucu 2 tanesi şehid oldu, çok sayıda gösterici yaralandı.

16:04 Gazeteci Karim Mahmud: Sivil elbiseli polisler, Tahrir meydanında kargaşa ve kaos yarattı.

16:03 Tahrir meydanında çatışmalar hala devam ediyor. Meydanda bulunan ordu ise çatışmayı izlemekle yetiniyor.

16:01 Tahrir meydanında silah sesleri duyuldu.

16:00 Mısır İçişleri Bakanlığı, Mısır polisinin de sivil elbiselerle meydana girerek göstericilere saldırdığı haberlerini yalanladı.

15:59 Göstericilere destek veren çok sayıda doktor, Tahrir meydanındaki yaralıların tedavisi için bölgeye hareket etti.

15:58 Muhammed Baradey: Tahrir meydanında yaşananlar, rejimin işlediği suçlardan birisidir. Mübarek derhal gitmelidir.

15:56 Tahrir meydanına milisleri gönderen Mübarek'in Mısır halkının kalbine korku salmayı, halkın milyonlar halinde meydanlara inmesini engellemeyi hedeflediği bildirildi.

15:55 İşleri bakanlığının Tahrir meydanında gönderdiği milislerin saldırısına rağmen göstericiler Tahrir meydanından çıkarılamadı. Çatışmalar hala yer yer devam ediyor.

15:52 İhvan-ı Müslimin: Giza'daki İçişleri Bakanlığı'nın milisleri, göstericilere kurşun sıktı.

15:50 İskenderiye'de 100 bin Mısırlı Hüsnü Mübarek karşıtı gösteri yaparken çok sayıda milisin meydanda görülmeye başladığı bildirildi.

15:50 İskenderiye'de 100 bin Mısırlı Hüsnü Mübarek karşıtı gösteri yaparken çok sayıda milisin meydanda görülmeye başladığı bildirildi.

15:48 Mübarek'in emrindeki milis güçlerler, İsmailiye ve Süveyş şehrinin meydanlarında görülmeye başladı.

15:46 Tahrir meydanında olduğu gibi ülkenin diğer şehirlerinde de emniyet güçleri sivil elbiseleriyle meydana inerek, Mübarek'in istifasını isteyen göstericileri tehdit etti.

15:45 İhvan-ı Müslimin, Hüsnü Mübarek istifa etmeden Cumhurbaşkanlığının son gününe kadar rejimin başında da kalsa, kesinlikle diyaloga girmeyeceğini duyurdu.

15:43 Tahrir meydanındaki göstericiler, saldırganlardan bazısını yakaladı. Yakalanan bu kişilerin emniyet güçlerinin amirleri oldukları bildirdi.

15:41 Sivil elbiseli emniyet güçlerinin ellerinde silahlarla meydana girdikleri bildirildi.

15:37 Mübarek rejimine bağlı polislerin sivil elbiselerle düzenlediği saldırı sonrasında meydan savaş alanına dönüştü.

15:33 Mübarek yanlılarıyla göstericiler arasında Tahrir meydanında çatışma devam ediyor.

15:30 Mübarek yanlıları, göstericileri Tahrir meydanından çıkarmak için çalışıyor.

15:28 el Arabiya: Göstericiler, ofisimizi basmak istedi.

15:27 Tahrir meydanındaki aktivistlerden Atıf Gazali: Bize saldıranlar, el Haram bölgesinde toplandı.

15:25 Çatışmalarda kaç kişinin yaralandığını henüz net olarak bilinmiyor. Çatışmalar yer yer devam ediyor.

15:24 Ordu, Tahrir meydanındaki çatışmaları başlatanlardan bazılarını tutukladığını duyurdu.

15:23 Ordu, Mübarek yanlılarını, göstericilere saldırmaması için uyardı, müdahalesinin sert olacağını açıkladı.

15:22 At ve develerle Tahrir meydanına giren sivil elbiseli Mısır polisleri, geri çekildi.

15:20 Meydanda bir anda çıkan çatışmadan ötürü basın mensupları, bir sokakta mahsur kaldı.

15:17 Tahrir meydanındaki 6 Nisan Gençliği: Sivil elbiseli polisler ve iş adamlarının kiraladığı milisler, meydandaki göstericilere saldırdı.

15:15 Meydanda çıkan çatışma sırasında, meydana giren polislerin kimliklerini düşürdükleri ortaya çıktı. Devrimci gençler, Mısır polisine ait onlarca kimliği ele geçirdi.

15:13 el Cezire'ye Tahrir meydanından bağlanan gazeteci Husam Hindi: İçişleri Bakanlığı çalışanları, sivil elbiselerle meydana girdi ve göstericilere saldırdı.

15:11 Mübarek yanlıları, göz yaşartıcı gaz bombası ve joplarla Tahrir meydanına giriyor.

15:09 Kahire'deki BBC muhabiri "Hükümette çalışan memurlara, Mübarek'i destek gösterilerine katılmazsanız işten atılırsınız, eğer katılırsanız ödüllendirilirsiniz" denildiğine dair elimizde kesin bilgi var."

15:07 Tahrir meydanındaki şiddetli çatışma devam ediyor. 100'den fazla yaralı olduğu bildiriliyor.

15:06 Meydandaki aktivistlerden Ahmed Yasin: Biz meydanda gösterilere sivil bir şekilde devam ederken üzerimize bir anda taş yağmaya başladı, Üzerimize gaz bombaları attılar. Çatışmalar şok şiddetli.

15:05 Kifaye hareketi liderlerinden George İshak, çatışmanın yaşandığı Tahrir meydanına girdi.

15:02 Tahrir meydanında yaşananlar karşısında ordu hala bekliyor.

14:59 Meydanda çatışmalar hala devam ediyor.

14:56 Devrimci gençler, atlarıyla meydana girenlerden bazılarını düşürdü. Atlı grubun, Mısır polisleri olduğu, Tahrir meydanında kargaşa çıkarmayı hedefledikleri bildirildi.

14:53 Tahrir meydanında çatışmalar devam ediyor.

14:50 Sivil elbiseli emniyet güçlerinin, Tahrir meydanında kısa bir süre önce yaşanan şiddetli çatışmada göz yaşartıcı gaz bombası kullandığı ileri sürüldü.

14:47 Tahrir meydanında onlarca yaralının olduğu, yaralıların sağlık ekiplerinin meydana ulaşması için çağrıda bulunduğu öğrenildi.

14:45 Tahrir meydanında Mübarek karşıtı sloganlar atılıyor.

14:43 Tahrir meydanındaki gösterileri şimdiye kadar görmezden gelen Mübarek yanlısı televizyonların kameraları, 14:30'da başlayan çatışmalardan kısa bir süre önce alana geldikleri öğrenildi. Mısır kaynakları, meydanda çıkan çatışmanın daha önceden planlandığını, devrimci gençlerin imajının karalanmasının hedeflendiğini bildirdi.

14:41 İktidardaki Vatan Partisi ile Mısır emniyet güçlerinin, Tahrir meydanındaki gösterileri dağıtmak için ittifaka vardığı öğrenildi.

14:40 el Cezire: Mısır polisi, Tahrir meydanına girerek, göstericilere saldırdı.

14:39 Reuters: Tahrir meydanında 10 kişi yaralandı.

14:38 Tahrir meydanında çok sayıda yaralı var.

14:36 Tahrir meydanındaki devrimciler, Mısır polisinin sivil elbiseleleriyle Tahrir meydanına baskın düzenlediğini ve gençlere saldırdığını söyledi.
14.340 TÜRKİYE`NİN KAHİRE BÜYÜKELÇİLİĞİ`NE TESLİM EDİLDİ

Mısır`ın başkenti Kahire`de kaçırılan Türkiye Fox TV ekibinin, Türkiye`nin Kahire Büyükelçiliği`ne teslim edildiği bildirildi.
14:27 Mübarek yanlılarıyla devrimci gençler arasında çatışma devam ediyor. Devrimciler, eli bıçaklı ve sopalı milislere taşlarla karşılık verdi.


14:26 Mübarek'e bağlı milislerin, büyük bıçaklarla Tahrir meydanına girdikleri gözlemlendi.

14:24 Tahrir meydanında Mübarek'e bağlı milis güçlerle devrimciler arasında çatışma çıktı.

14:07 Halk Komiteleri Sözcüsü Dr. Usame Harb, devrimcilerin istekleri kabul edilinceye kadar rejimle diyalogu kabul etmiyoruz.
13.50 Kahire'de Mübarek yandaşları ile karşıtları çatışıyor
13:50 Sayılı 3 bini bulsn Mübarek yanlısı Mısırlı, Talat Harb, el Mühendisin ve Mısır televizyon binası önünde gösteri düzenliyor.

13:55 Devrimci gençlerle Hüsnü Mübarek'in Tahrir meydanına gönderdiği milisler arasında çatışma çıktı.

13:43 el Garbiyye şehrinde 10 kişilik bir gösterici, Mübarek lehinde slogan attı.

13:40 Damanhur'da saat 14:00'de başlayacak gösteride halk, Mübarek'in istifasıni isteyecek.
13:37 Giza'daki el Mühendisin bölgesinde Mübarek yanlıları, Tahrir meydanında ise devrinci gençlerin gösterisi devam ediyor.

13:33 Mısır ordusu, sokağa çıkma saatinde yeniden değişikliğe gittiği. Sokağa çıkma yasağı bugün saat 17:00'de başlayacak.
13:30 Mısır muhalefeti: Halkın talepleri karşılanıncaya kadar gösteriler devam edecek. Mübarek gitmedikçe Ömer Süleyman'la müzakerelere başlamayacağız.
12:37 Mısır Meclis Başkanı Fethi Surur: Anayasal düzenlemeler, 2 ay içerisinde gerçekleştirilecek.

12:30 el Menar televizyonuna konuşan İhvan-ı Müslimin eski Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif: "Mısırlılar, çıkarlarının nerede olduğunu çok iyi bilirler. Bunun için de Mübarek'e "rejiminle birlikte çek git" diyorlar. Halkın başına artık yeni birileri gelmelidir. Halk, Mübarek ve rejimini devirinceye kadar gösterilere devam edecek."
12:20 el Cezire'ye konuşan İhvan-ı Müslimin İrşad Mektebi üyesi Abdulmenam Ebulfutuh: 8 milyon Mısırlının meydana inmesiyle Mübarek’in hiçbir meşruiyeti kalmamıştır.

'Mübarek'in hiçbir meşruiyeti KALMADI'

12:07 Hileli seçimlerle meclise giren iktidardaki Vatan Partisi milletvekilleri, parti üyelerine çağrıda bulunarak Mübarek lehinde gösteri düzenlemelerini istedi.
12:05 Hüsnü Mübarek'in istifasını isteyen binlerce Mısırlı, kuzeydeki İskenderiye şehrinde gösteri düzenliyor.

12:03 AFP: Kahire'de internet hizmetleri, tamamen değil sınırlı düzeyde tekrardan başladı.

12:00 Ordudan yapılan gösterileri sona erdirerek eve dönün çağrısına Tahrir meydanındaki devrimcilerden yanıt geldi. "Bedeli ne olursa olsun, ülkemizi korumak için gösterilere devam edeceğiz."
12.00 Mısır Ordusu'ndan da bir açıklama geldi. Açıklamada göstericilere, "Mesajınız ve talepleriniz anlaşıldı, eve dönün. Hayat artık normale dönsün" diye seslenildi.
Ordu'dan göstericilere:EVE DÖNÜN
11:55 Mısırlı gazeteci Süleyman Coda: Mübarek karşıtları 3 ya da 5 milyon. Ama Mısır halkı 85 milyon. Herkes, Mübarek karşıtı değil.

11:50 el Arabiya Kahire muhabiri: Tahrir meydanına girmek isteyen Mübarek yanlısı bir grup, meydandaki gençleri tahrik ederek, meydanı karıştırmak istedi. Mübarek yanlılarının bu girişimi, Halk Komiteleri ve ordu tarafından engellendi.
11:46 el Arabiya: Mısır'da internet hatları yeniden aktif edildi.

11:43 Mübarek yanlısı bir grup, Kahire'deki Mustafa Mahmud meydanında gösteri düzenliyor.

11:40 Keramet Partisi'nin başkan yardımcısı Emin İskender: Gösteriler devam edecek. Cuma günü yeni bir öfke günü olacak ve görüşümüzü ifade edeceğiz.

11:35 Mısır borsası yarın da kapalı kalacak.

11:33 İskenderiye şehrindeki azınlık bir grup, Mübarek lehinde gösteri düzenliyor.
11:33 İskenderiye şehrindeki azınlık bir grup, Mübarek lehinde gösteri düzenliyor.

11:30 Mübarek'i destekleyen onlarca Mısırlı, Kahire'de 3 farklı noktada gösteri düzenliyor.

11:25 Mısır televizyonu: Ordu, ülkenin istikrara kavuşması için göstericilerden evlerine dönmelerini istemektedir.

11:17 Lübnan’ın sesi radyosuna konuşan İhvan-ı Müslimin sözcüsü Saad Katatni “Mübarek, İsrail’in çıkarlarını öncelediğini, halkını değil Amerika’yı dinlediğini gösterdi. Mübarek’in ısrarına karşı halk da gençler de ısrarcı olacak ve haklarını elde edecek. Bu halk özellikle de akan kanlardan sonra asla hezimeti kabul etmeyecektir. Gösteriler, Mübarek ve rejimi gidinceye kadar devam edecek. Son dönemde attığı adımlar kabul edilebilir değil. Meclis fes edilmeli, olağanüstü hal kanunu ilğa edilmelidir” dedi.

11:10 Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa: Benim de cumhurbaşkanı adayı olma hakkım var. Mısır'da değişim rüzgarları esmeye başladı. Geriye dönmek mümkün değil.

11:00 Fransa Cumhurbaşkanı Nicalos Sarkozy: Mısır'da yönetim vakit geçirmeksiniz değişmelidir, bunun için de geçiş dönemine girilmelidir.

10:45 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'ten daha farklı bir adım atmasını beklediğini ifade etti.
10.42 Mısır'ın başkenti Kahire'de görevli Türkiye Fox TV muhabiri Erol Candabakoğlu kaçırıldı
Mısır'da Türk gazeteci KAÇIRILDI
10:10 el Gad Partisi Başkanı Eymen Nur: Mübarek, kendi sorumluluklarını Ömer Süleyman'a devretmeli ve istifa etmelidir. Çünkü biz, Mübarek gitmeden önce diyalog kapısını açmayacağız. Mübarek, ülkemizi kötü dönemden daha kötü döneme taşıdı... Bugün muhalif partilerle bir araya geleceğiz. Saat 14:00'de düzenleyeceğimizbasın açıklamasıyla Mübarek'in dün akşam yaptığı açıklamasına karşı nihai duruşumuzu açıklayacağız."

10:00 Ordu, bir grup Mübarek taraftarının Tahrir meydanına girmesine izin vermedi.

09:30 Tahrir meydanındaki 5 bin gösterici, "Biz değil Mübarek gidecek" şeklinde slogan atıyor.

09:20 İhvan-ı Müslimin liderlerinden Dr. Isam Uryan: Biz, Mübarek'in verdiği sözlerin yerine getirileceğine güvenmiyoruz. Seçimlere hile karıştırıldığını, halkın milyonlar halinde meydana inmesinden sonra kabullenen bir cumhurbaşkanına nasıl güvenebiliriz?

Mısır, Hüsnü Mübarek'in milyonların talebine karşı çıkarak, istifa etmemekte diretmesiyle istikrarsız bir döneme giriyor.

Mübarek KALIYORUM Halk DEFOL

09:10 Mısır'ın bir çok şehrinde Hüsnü Mübarek karşıtı gösteriler devam ediyor.

09:00 Al Rai Gazetesi: Filistin direnişine silah desteğinde bulundukları gerekçesiyle Kasım 2008'de tutuklanan Hizbullah mensupları Cumartesi günü ülkede yaşanan kaos ortamında kaçmayı başardı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
299
bydexer
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
424
HeiLmasTer®
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
382
bydexer
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
352
bydexer
bRuTaL`
Cevap
0
Görüntüleme
308
bRuTaL`


Üst Alt