Tahrir Meydanı yine karıştı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Tahrir Meydanı yine karıştı


[h=2]Mübarek'in ardından Tahrir'de sivil muhalefet bir kez daha gövde gösterisi yaptı.[/h]
Bu yılın başında ilk defa dolmaya başlayan ve Arap Baharı'nın sembolü haline gelen Tahrir Meydanı'nı bugünlerde yine öfkeli kalabalıklar dolduruyor.


[h=4]SESLER YENİDEN YÜKSELMEYE BAŞLADI[/h]Ülkedeki diktatör rejim nedeniyle başlayan gösterilerin ardından Hüsnü Mübarek'in devrilmesine kadar hiç boşalmayan Tahrir Meydanı, Mübarek'in devrilmesinin ardından ülkede yeniden demokrasinin hakim olacağı inancıyla umutlanmıştı.
Fakat siyasi gücün halen Askeri Konsey'in güdümünde olması halkının Tahrir'de yeniden sesini yükseltmesine neden oldu. Günlerdir devam gösterilerin ardından Tahrir'de çadırlar yeniden kuruldu. Bu defa istenen kelle Yüksek Askeri Konsey Başkanı Maraşal Hüseyin Tantavi'ninki.


[h=4]SON FIRSAT![/h]Mısır'da muhalefet, sivil yönetim isteği ile bu gün Tahrir Meydanı'nda başlattığı "Son fırsat" gösterilerinde, ülkede iktidarda olan Yüksek Askeri Konsey'i bir kez daha istifaya zorladı.
Mısır Yüksek Askeri Konseyi dün yaptığı açıklama ile hükümeti kurma görevini eski başbakanlardan Kemal Genzuri'ye vermişti.
6 Nisan Hareketi'nden yapılan açıklamada, Hareketin, Mübarek'in adamlarına karşı olduğu vurgulanarak, "Beklentimiz hükümeti kurma görevinin, Muhammed El Baradey ya da Zekeriye Abdulaziz'e verilmesi yönündeydi"denildi.
İslami Cemaat Hareketi ise Kemal Genzuri'yi destekleyeceklerini açıkladı.
İslami Cemaat Hareketi'nin açıklamasında, üyelerini bu gün Tahrir Meydanı'nda yapılacak "Son fırsat" gösterilerine katılacağı belirtilerek, parlamento seçimlerinin ertelenmesine karşı oldukları görüşü yinelendi.
Mısır'da muhalefet, Cumartesi günü ülke genelinde başlattığı gösterilerle Yüksek Askeri Konsey'in yetkilerini sivillere devrederek iktidardan ayrılmasını talep ediyor.

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
185
gonyalı
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
437
TheNightMare.
zombaka
Cevap
0
Görüntüleme
371
zombaka


Üst Alt