Windows 7 ile Windows Vista; ikiside yüksek sistem gereksinimi ister. Windows 7, Windows Vistaya göre daha iyi optimize edildiği için sistemi en iyi şekilde kullanır. 64 Bitlik bir İşletim Sistemi, 64 Bit İşlemciye baskı yapmaz ve Anakart ile İşlemci arasında köprü vazifesindeki FSB hızını en iyi şekilde kullanır, her yaptığınız İşlem, İşlemciye en kısa zamanda ulaştırılır. Windows Vista ve Windows 7, Windows XP'ye göre daha çok hata verir. Oyunların çoğu DirectX 9.0c gerektirdiği için bu İşletim Sistemlerinde işlev görmez. Windows 7 ve Vistada ki en önemli problemlerden biri de veri yavaşlığıdır. ( USB, CD/DVD veri alırken.) Fakat bunun çözümü olarak bir SSD Disk alarak problem giderilir "Asidj". Çünkü İşletim Sistemi SSD Disk üzerine kurulduğu için hızlı sistem ve veri akışı olacaktır. SSD Disk, HDD'e göre daha hızlı ve kullanışlı olduğu için mutlaka Laptop için 2,5" Inch, masaüstü bilgisayar için 3,5" Inch "Solid State Disk" taktırmalısınız. Eğer Windows Vista ve üzeri İşletim Sistemi kullanıyorsanız.