Symbyan kullanan herkes içeri çok önemli bi konu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nestra

Üye
arkadaşlar android de symbian da işletim sistemidir. yani cihazın donanımı ile aranızdaki elçi gibi düşünün. popüler olanlardan örnek vereyim. küçük bir karşılaştırma gibi.

windows mobile: yarı açık işletim sistemidir. son zamanlarda android karşısında popülerliğini kaybetmiş olsada işletim sistemi üzerinde bazı değişiklikler yapılabilir. birçok program yüklenebilir (normal windows promramları çalışmaz)

Symbian: yarı açık yada kapalı işletim sistemidir(versiyonuna göre. örneğin s40 kapalıdır). işletim sistemi üzerinde çok limitli (neredeyse hiç) değişiklik yapılabilir. program desteği diğer işletim sistemlerine göre daha azdır. bide programlar her versiyona göre farklı tasarlanır. bol keseden versiyonu olduğunu ve her telefon için özel değişiklikler istediğini düşünürseniz birşeyler yüklemek ve sağlıklı çalıştırabilmek genelde sancılıdır. (bu versiyona göre program değişikliği sorununa forumumuz iyi bir örnek.) bu gibi sorunlarına son zamanlarda birde sertifika eklenmiştir. haliyle fazlasıyla kan kaybediyor.

ios(iphone): tam kapalı işletim sistemidir. işletim sistemine hiçbir müdahaleye izin vermez. en büyük avantajı yazılım dükkanı ve bol yazılım çeşididir. tam kapalı olması, inatla flash desteklememesi (tamam flash eskide hala popüler), son versiyonlar dışında adam gibi multitasking bile yapamaması (lan multitasking için telefonmu değiştirilir?) gibi sebeplerden dolayı en sevmediğim işletim sistemidir.

android:nerdeyse tamamen açık işletim sistemidir. eğer yazılım bilginiz iyi ise istediğiniz şekle girer(tabi bunun için sağlam linux bilgisi lazımdır). nerdeyse tamamen açık dememin sebebi kaynak kodu yayınlanmadığından çok köklü değişiklikler yapılamamaktadır haliyle. yazılım geliştirmek temel kodlama bilgisine sahipseniz gayet kolaydır. bu nedenle apple iphone un yazılım dükkanına(applestore) çok ciddi rakip olabilecek androidmarket yazılım dükkanına sahiptir. bence şu an için en iyi mobil cihaz işletim sistemidir.

tamamen kişisel görüşlerimden oluşmaktadır. kullanım kolaylığı gibi şeyleri kesinlikle dikkate almadan yazdım o nedenle haliyle bunlar zevke göre değişebilir. misal apple iphonun yazılımlarını çok beğenen ve "işletim sistemini değiştirip napıcam abi yazılımları güzel yetiyor" diyen profesyonel yazılımcı arkadaşımda var. genelde en rahat kullanım kolaylığı olarak iphone gösteriliyor(katılıyorum). fakat android kesinlikle en esnek olan. symbian ise dokunmatik cihazlara uygun değildi ve uyarlayalım derken son versiyonlarda çok hantallaştırdılar. birde nokianın bu cihazlara elinden geldiğince az ram koyma huyunu bir türlü anlayamadım.

Android de Root olayına gelince: bu windows da bazı programların "yönetici olarak çalıştır" seçeneği ile çalışmak istemesine benzer. linux kernek inde standart kullanıcı ve yönetici sınıfı kullanıcı ayrıdır. bazı programların kurulumu için (genelde sistemde değişiklik yapıcak olan programlar) bu yönetici hakları gerekir. işte linux de de bu her haltı yapmaya hakkı olan kullanıcı profilinin (yönetici) adı root dur. yıllardır linux kullanan ve yazan birisi olarak eğer işi bilmiyorsanız android kullanan cihaza root yapmanızı önermem. yok yere cihazın yazılımını bozma riski yaratırsınız. linux sistemlerinden anlayan bir arkadaşınız var ise bu işlemi ona yaptırın.

Lütfen hatam olmuşsa bilen bir arkadaş uyarsın. okuldan yeni gelmiş ve yorgun halde yazıyorum |-)
umarım biraz netleştirebilmişimdir.

stainless steel

stainless steel

Üye
nokianın yedek parçası kolay bulunuyor donanım bakımındanda iyi ayrıca modifiyelerle istediğim herşeyi yapıyorum symbianda.

bremin

Üye
SELAMIN ALEYKÜM ARKADAŞLAR KARDEŞ BİTTİ DEMİŞSİN FAKAT HERKEZ BİLİYORKİ CEP TELEFONLARINDA EN HIZLI VE EN ÇOK TERCİH EDİLEN PROGRAMDAN BAHSEDİYORSUN VE NOKİA HALA ÜRETTİĞİ TELEFONLARDA SYMBYAN KULLANIYOR. ıphone mac kullanıyor ve ondan başka kullanan yok android ve mac yeni sistemler o yüzden onlar için program ve oyun çıkması normal android i sanmıyorum fakat ileride diğer markalarında mac kullanması olabilir ıphone gibi çünkü symbyan a kafa tutacak şuan için tek cep işletim sistemi o yüzdenden symbyan dan kolay kolay vazgeçilmezz ve zaten daha symbyan için daha ne oyun ve program çıksın istiyorsun bir tek IŞINLANMA EKSİK )))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt