symbian'ın hala farkedemediği Büyük SORUN !!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
accman

accman

Üye
    Konu Sahibi
symbian'ın hala farkedemediği Büyük SORUN !!!
bahsedeceğim sorun gerçekten çok çok büyük..

bi arkadaşınızın numarasını yanlışlıkla
0555 xxx xx xx

kaydettiniz diyelim ama aslında arkadaşınızın numarası
0535 xxx xx xx olsun

bu arkadaşınız sizi aradığında sizin kaydettiğiniz numara sanki doğruymuş gibi kaydettiğiniz ismin arandığını görüyorsunuz..yani normalde yanlış kaydettiğiniz için arkadaşınız aradığında sadece numarası görünmesi gerekirken , sizin kaydettiğiniz isim görünüyor..
ama siz aramayı deneyince o kaydettiğiniz yanlış numarayı arıyorsunuz..

n73'te de böyleydi yeni telefonumda da ...
numaranın ilk o alan kodu kısmındaki farklılığı farkedemiyor telefon..
aman dikkat..

deneyip görün...

AYNA

AYNA

Üye
bu n70 tede olmuştu benim.yani genel bir sorun :D

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Evet ya. nedense alan koduna önem vermiyor ?!?!

accman

accman

Üye
    Konu Sahibi
abi düşünsene alan kodunu yanlış yazdığını sen ankarayı aradığını zannediyosun diyabakırdan biri çıkıyo :gul:

birşeybulamadım

birşeybulamadım

Üye
hey allahım daha nelerle karşılaşacağız kimbilir...:hmmm

ama yinede seviyorum telefonumu be :ehe

karaboga_1890

karaboga_1890

Üye
evet benim n70 de oluyordu :)

suat1111

suat1111

Üye
olsun bea

maktama

maktama

Üye
bahsedeceğim sorun gerçekten çok çok büyük..

bi arkadaşınızın numarasını yanlışlıkla
0555 xxx xx xx

kaydettiniz diyelim ama aslında arkadaşınızın numarası
0535 xxx xx xx olsun

bu arkadaşınız sizi aradığında sizin kaydettiğiniz numara sanki doğruymuş gibi kaydettiğiniz ismin arandığını görüyorsunuz..yani normalde yanlış kaydettiğiniz için arkadaşınız aradığında sadece numarası görünmesi gerekirken , sizin kaydettiğiniz isim görünüyor..
ama siz aramayı deneyince o kaydettiğiniz yanlış numarayı arıyorsunuz..

n73'te de böyleydi yeni telefonumda da ...
numaranın ilk o alan kodu kısmındaki farklılığı farkedemiyor telefon..
aman dikkat..

deneyip görün...
Arkadaşım, bunun symbian ile ne alakası var?! Bu tüm telefonlarda böyle bildiğim kadarıyla. Telefonlar son 4 rakama göre (ya da 6 mıydı acaba,tam hatırlayamıoum) kayıtlı isimle eşleştirme yapıyor, yani ilk 4-5 rakama bakmıyor bile. Bu kullandığım motorolada da böyle, nokiada da böyle, iphoneda da böyle. Bunu niye symbiana mâl ettiniz anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: pRime.
AYNA

AYNA

Üye
Arkadaşım, bunun symbian ile ne alakası var?! Bu tüm telefonlarda böyle bildiğim kadarıyla. Telefonlar son 4 rakama göre (ya da 6 mıydı acaba,tam hatırlayamıoum) yazdığınız isime eşleştirme yapıyor. Bu kullandığım motorolada da böyle, nokiada da böyle, iphoneda da böyle. Bunu niye symbiana mâl ettiniz anlamadım.

symbianın adı çıkmış bikere:d::d::d::d::d::d::d::d:

• Beğen
accman

accman

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım, bunun symbian ile ne alakası var?! Bu tüm telefonlarda böyle bildiğim kadarıyla. Telefonlar son 4 rakama göre (ya da 6 mıydı acaba,tam hatırlayamıoum) kayıtlı isimle eşleştirme yapıyor, yani ilk 4-5 rakama bakmıyor bile. Bu kullandığım motorolada da böyle, nokiada da böyle, iphoneda da böyle. Bunu niye symbiana mâl ettiniz anlamadım.

haklısın abi aslında sadece nokia'da denedim..kasıtlı bi karalama politikası değil yani..

• Beğen
ipkry

ipkry

Üye
5800 xm telefonundada böleydi alan kodunu hiçe sayıyo :ehe

pcwolf

pcwolf

Üye
Benim ya u700 de ya da 5800da başıma gelmişti. Ödemeli atarken alan kodunu yanlış çevirmişim beni arayınca da baba diye telefonu açınca ortalık karıştı:D

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Benim ya u700 de ya da 5800da başıma gelmişti. Ödemeli atarken alan kodunu yanlış çevirmişim beni arayınca da baba diye telefonu açınca ortalık karıştı:D

:kop::kop: ne anılar varmış yaa :ehe:ehe

delice_doluca

Üye
bu, operatörle ilgili birşey sanırım.. ülkemizdeki operatörlerin böyle bir özelliği var.. mesela benim numaram 0538 le başlıyor, yine 0538 xxx yy zz numaralı birini arayacağım zaman sadece xxx yy zz yazarsam doğrudan onu arıyor.. aynı ev telefonunda aynı şehirdeki kişiyi ararken alan kodu girmemek gibi birşey...

maktama

maktama

Üye
bu, operatörle ilgili birşey sanırım.. ülkemizdeki operatörlerin böyle bir özelliği var.. mesela benim numaram 0538 le başlıyor, yine 0538 xxx yy zz numaralı birini arayacağım zaman sadece xxx yy zz yazarsam doğrudan onu arıyor.. aynı ev telefonunda aynı şehirdeki kişiyi ararken alan kodu girmemek gibi birşey...
Sizin dediğiniz olay operatörle alakalı evet, bizim bahsettiğimiz olay ile sizinki biraz farklı ve operatörle alakalı değil, zira cep telefonuyla alakalı zaten.

yaki83

Üye
adam sadece symbian kullanilabilir ve bu bence hatadir ve bu hata herkesde var diye hata olmaktan cikmaz

zaferozkan

zaferozkan

Üye
Sizin dediğiniz olay operatörle alakalı evet, bizim bahsettiğimiz olay ile sizinki biraz farklı ve operatörle alakalı değil, zira cep telefonuyla alakalı zaten.

nasıl arıyor o muhabbbet kalktı artık numara taşımadan sonra arama yapılamıyor o şekilde

--------------- Ekleme ---------------

numara taşımadan sonra öyle arama yapamıyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...