Symbian'ın Geleceği

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Symbian'ın Geleceği

En çok tartışılan konulardan birisi de budur. Symbian'ın geleceği ve Nokia'nın Windows Phone üzerinde yaptığı planlar. Bu karmaşanın arasında, çok önceden haberini yaptığımız açık kaynak işletim sistemi Meltemi tam anlamıyla kaybolmuştu.

Kime sorarsanız sorun, Nokia'nın Symbian platformuna verdiği desteğin azalması 2012 yılından önce de hissedilebiliyordu. 808 PureView belki de bu alanda görebileceğimiz son "zamanına göre çok ileri Symbian cihaz" olur. Çünkü 4.9 Milyar Euro nakit paraya sahip Nokia'nın gelecek süper akıllı telefonlarını umut vaad eden Windows Phone 8 platformunda yapması oldukça muhtemel, ve elbette mantıklı.

Şimdiyi soracak olursanız Nokia PureView'lu iki adet Windows 8 akıllı telefonun testlerini gerçekleştiriyor. Nokia PurePhi ve Nokia PureLamda. Artık isimleri değişir mi yoksa böyle mi kalır bilinmez, ancak Nokia yeni bir atağa geçiyor ve Windows Phone 8 platformunda tekel olmayı planlıyor.

Symbian ise yavaş yavaş ölen bir sistem olma yolunda ilerliyor. Yeni uygulamalar ve oyunların çoğunluğu iOS, Android ve Windows Phone platformları için geliştirilirken Symbian yalnızca mevcut oyunların güncellenmiş versiyonları ile yetinmek zorunda kalıyor. Yoksa, mevcut Nokia Belle akıllı telefonlar (Nokia 701 ve Nokia 808 PurewView gibi) son derece güçlü GPU'lar ile birlikte geliyorlar. Bu nedenle size önerimiz, şimdiki Symbian akıllı telefonlarınızı eskitmeniz ve yerine Nokia Lumia serisinden bir akıllı telefon almanız.

(SymbianTürkiye)

Polymath

Üye
Neden alalım daha nokia. Bize symbianı sattı şimdi desteğini çekti. Ödüllendirmek için mi ?

ve ben gittim androidi birakip 2 sene kontratli 701 alarak bitik sisteme para verdim .. Alkislarla ayaktayim : ))

Tepkiler: groupertekin
2016 ya kdar destek var destek

PaTRoN23

Üye
Yavaştan elden çıkarmak lazım

KayraBey

Üye
symbian öleli çok oldu arkadaşlar.size helva gelmedi mi hala

Tepkiler: frk uzn ve ~N.A.W.Y~
ios ya da android almadıg için kafamı duvarlara vuruyorum belle geldi yeni oyunlar gelir dedik hale bak yazıklar olsun

ios ya da android almadıg için kafamı duvarlara vuruyorum belle geldi yeni oyunlar gelir dedik hale bak yazıklar olsun

Eh ettik birlikte bir eşeklik ama ne alsaydık?Pahalı iPhone mu?Karışık Android mi?Dünkü çocuk Bada mı?Tamamen fişi çekilmiş webOS mu?O zamanlar WP7'li Nokia yoktu ama şimdi var.

Tepkiler: S.E.C.R.E.T, frk uzn ve Violonist
karışık androidi tercih ederdim

symbianın gelecegi demişsin eğer androide geçmesse durum vahim

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
karışık androidi tercih ederdim

kullanılabilirlik konusunda symbian en iyisi bence. 5 yaşındaki bir çocukta kullanabilir 70 yaşındaki dede de ama uygulama konusuna gelince durum ortada tabi.

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Neden alalım daha nokia. Bize symbianı sattı şimdi desteğini çekti. Ödüllendirmek için mi ?
Aynen ödüllendirmek için mi alalım ? Ayrıca Symbian'dan Windows Phone'a asla düşmem ben ha WP8'i bilemem ancak büyük ihtimal Sony ya da Samsung marka Android sistemli telefon alırım. Nokia Windows Phone'da tekel olursa gene başarısız olur ne zaman Apple kadar iyi satış grafiği elde eder gene lider olur ancak o zaman oyun/uygulama konusunda Android veya Ios'u geçebilir.

sadece symbianı oldurduler o yoksa çok güzel bir sistemdi belle ile birlikte dahda güzel oldu

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap

Önemli olan memnun olmak değil. Destek Destek bitti Symbian bitti Ha bana sorarsanız çok güzel bi sistem yazık oldu...

memnuniyet önemli. nokia eğer kullanıcıları dikkate alsaydı ve symbianı geliştirseydi daha iyi olurdu. belle oldukça seri çalışıyor. firmalar durmadan oyun çıkarsa (benim için oyun önemli değil ama uygulama konusu önemli) şu anda herkes android demezdi belkide. kendileri kaybetti.

Evet. Nokia uygulama ve oyun desteğini kesmeseydi şuan İOS ve Android denmezdi İOS ve Symbian denirdi.

---------- Eklendi @ 19:36:26 ---------- Yazıldı @ 19:35:46 ----------

Millet Symbian adını duyunca kaçar hale geldi...

Neden bitti acaba bizim beleşciliğimizden az uygulama satın alsaydık desteğin kralını görürdük ama herkes hack yapıp bedava oyun yüklerse daha çok bekleyin destek

Tepkiler: famemonster16