Symbian'dan Android'e Nasıl Geçtim?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Symbian'dan Android'e Nasıl Geçtim?
Etrafımda bir çok kişiden eleştiriler almaktayım. Bu yüzden bu konuyu açıklama gereksinimi duydum.

Ben özgür bir insanım. Dilediğim ürünü dilediğim gibi kullanabiliyorum. Dilediğim ürünü satın alabilir, istediğim gibi kullandıktan sonra başka bir ürüne geçebiliyorum.

Bilgisayar toplarken AMD - Intel, Nvidia - Ati (AMD), Gigabyte - ASUS, Philips - SONY gibi hiç bir ürünün fanatikliğini yapmadan herbirini ayrı ayrı toplayıp bir araya getirebiliyorum. Nasıl oluyor? Şöyle: Vereceğim parayı hak eden kazanıyor. Çok basit.

Örneğin; işlemci alırken hem Benchmark puanı yüksek hem de fiyatı uygun olan Fiyat/Performans ürününü seçiyorum.

Tabii ihtiyaçlarda göz önüne alınmalı. Yani gidip dünyanın en iyi işlemcisini almak benim gibi bir öğrenciye nasıl saçma ise aynı şekilde ihtiyaçlara gözatmadan yapacağım her alışveriş bana saçma gelmektedir.

Nokia 5230'u alırken bile ihtiyaçlarımı gözetmiştim. Zamanında ön kamera, çift hoparlör, wifi gibi özellikler benim için çok gereksizdi. Boşuna bu özelliklere para vermek yerine bu özelliklerin olmadığı telefonu seçtim. Onda da doğal olarak kamerası daha zayıf, çift hoparlör yerine tek hoparlördü. Diğer bazı özellikleride böyle zayıftı. Ama parasına göre en iyisiydi. Ancak işletim sistemi özellikleri aynıydı, Symbiandı.

Şimdi ise bütçemi daha da arttırdım ve alabileceğim ihtiyaçlarımı karşılayabilen telefonu seçtim. Dokunmatik telefonda mesaj yazmaktan nefret ettiğimi gördüm, kameranın iyi olması gerektiğini anladım, wifi artık çok gerekli hale geldi, telefonun yazılımsal olarak güçlü olması gerektiğini gördüm, telefonun ekranının çözünürlüğü ve boyutunun benim için ne kadar önemli olduğunu anladım. Sonuç olarak Sony Ericcson Xperia Pro'yu seçtim. Eğer bu telefon hiç üretilmeseydi Nokia 701 almış olacaktım.

##############################

Nokia Ne Yapmaya Çalışıyor?

Piyasada Android işletim sistemli çeşit çeşit telefon markaları bulunmakta iken, Nokia neden Symbian işletim sistemini başka telefonların kullanımına sunmuyor veya başka bir işletim sistemine geçmiyor? Belki ilerde Windows Phone işletim sistemli çok güzel telefonlar göreceğiz. Ancak şimdiki Nokia telefonları benim için (701, 603, X1-00 dışındaki) vasat değerini taşıyor.

Xperia Pro'dan sonra sanırım WP sistemli bir telefon alırım. Bunu da zaman ve şirketlerin politikaları gösterecek.

• Beğen
Tepkiler: hamdi9393, klongs ve Emma-Watson

Symbianize

Symbianize

Üye
Androide mi geçtin ? Ben baya uzak kalmışım

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Eleştirenlerin sığ bakışı bu kimsenin ne kullandığı kimseyi ilgilendirmez.. Açtığın konuya xperia neo v alabilirsin demiştim bir 701 kullanıcısı olarak.. Ben alcak olsam yine 701 alırım çünkü her ihtiyacımı görüyor ve memnunum herkes ihtiyaç ve zevkleri doğrultusunda tercih yapar sen ihtiyaçların doğrultusunda en iyi seçimi yaptın. Tekrar hayırlı olsun :oke:

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
Symbian ın tek kötü yanı bence oyun ve uygulama eksikliği.Seni eleştirenleri dikkate alma en doğrusunu yaptın cihaz eline ulaştı mı?

Symbianize

Symbianize

Üye
Hayırlı olsun bu arada

avcitalip

avcitalip

Üye
Symbian ın tek kötü yanı bence oyun ve uygulama eksikliği.Seni eleştirenleri dikkate alma en doğrusunu yaptın cihaz eline ulaştı mı?

aynen doğru söylüyor arkadaş symbian^3 ün tek eksiği uygulama ve oyun vede flash player bunlar önemli değilse forever symbian:oke:

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Konuda Symbian hakkında olumsuz görüş belirtmedim. Symbian'ın tek eksiği flaş desteğidir bence.

anılbaran

anılbaran

Üye
:hmmm

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
:ağlarım:

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Şunu söylemeyi unutmuşum.

Ben ihtiyacıma göre telefon aldım içinden android çıktı :naughty:

Şansa bak be.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
hayırlı olsun kardeşim aldırma eleştirilere

Astrosman

Astrosman

Üye
Hayırlı olsun

MoonLife01

MoonLife01

Üye
Hayırlı olsun guzel Telefon.

Nokianin bir eksigini daha söyliyim ekran cözünürlükleri cok Düşük.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Hayırlı olsun takma böyle saçma sapan eleştirileri.İsteyen istediği cihazı seçebilir.Pek oyun oynamamama rağmen Symbian'daki HD oyunların azlığı benimde ciddi anlamda sinirimi bozdu -tabi bunun yanında tarayıcı, ekran, tasarım, işletim sisteminin güzelliğinin etkisi de var- 1 yıl sonrasını düşünerek şu esnada satabileceğim en iyi paraya telefonumu sattım.Bu kimseyi ilgilendirmez, fandroid'lere FaNokia'lara Apple fanlarına bas bas sizin özelliklerinize uygun telefon en iyi diyip duruyoruz hala kendi görüşlerini başkalarına empoze etmeye çalışıyorlar.Bu arada çok fazla konu açıyorsun yav.Sayfadaki konuların yarısı senin :D

Özet : Takma kafana olur böyle şeyler.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
anılbaran

anılbaran

Üye
:hmmm

Osmanlı Evladı

Osmanlı Evladı

Üye
Hayırlı Olsun.

kmesne

kmesne

Üye
Bence çok iyi yaptın şu dönem android çığır açıyor
Uygulama oyun işlevsellik ve özelleştirmek her konuda insanın ihtiyacını karşılıyor

Ha birde s60v5 cfw işlrrini bırakıcakmısın bir şekilde devam edecekmisin

__xXx__

__xXx__

Üye
hayırlı olsun kardeşim inşallah android için cfw rom vs de yaparsın kullanırız

klongs

klongs

Üye
hayırlı olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt