Symbian'da yeniyim.Bazı sorularım var.Yardımlarınızı bekliyorum...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HiqhVoLtaqe.

Üye
    Konu Sahibi
Symbian'da yeniyim.Bazı sorularım var.Yardımlarınızı bekliyorum...
Öncelikle merhaba.​

3 senedir Android kullanıyorum ve symbian işletim sistemine Nokia 603 ile başladım.Bundan dolayı sormak istediğim sorularım var ;

1-)Android'de ki gibi farklı rom çeşitleri var mı ?
2-)CFW Nedir?
3-)Hack nedir?Ne işe yarar?
4-)Android'de sınırsız bir HD Oyun kapasitesi vardı.Symbian'da var mı? Varsa neler ?
5-)Yüklememi önerdiğiniz uygulamalar var mı?Var ise neler?
6-)Hard Format nedir?Soft Format nedir?Ne işe yarar?
7-)Refresh nedir?Ne işe yarar?
8-)Signed ile Unsigned uygulamalar arasında ne gibi farklar var?

Arkadaşlar sorularım bu kadar yardımcı olacağınızı düşünerekten şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.Herkese iyi geceler...

codblackops2

codblackops2

Üye
1-)Evet Symbian modifikasyon bölümünde CFW bölümünde var her telefona özel cfw çıakran arkadaşlarımız var.
2-)CFW Rom la aynı anlama gelir yani androidde rom neyse symbianda da cfw odur.modifiye edilmiş yazılım diyebilşiriz.
3-)Hack 3 dakikada yapılan telefona unsigned uygulamaları yüklemeye yarayan işlemdir
4-)Symbian S^3 Oyun bölümünde aradıgınız oyunları bulabilirsiniz.asphalt 5 hd var mesela..
5-)s60v5 kullanıcısı olduğum için pek birşey öneremiyorum ama el feneri uygulaması , whatsapp programını,opera mobile'ı önerebilirim.
6-)hard format telefon üzerinde belli bir tuş kombinasyonuyla yapılan (örn:menü tuşu+kırmızı tuş+kamera tuşu+açma kapama tuşu)sistem de oluşan hataları gideren telefonu ilk günki haline çeviren işlemdir..format dediğine bakmayın 1 dk anca sürüyor :D soft format ise *#7370# ile yapılan telefon hafızasına kurulu oyunları silen ve telefonu fabrika ayarlarına döndüren işlemdir..
7-)refresh symbian s^3 için çıkan en son yazılım sürümüdür..
8 - signed imzalı uygulaamdır direk yükleyebilirsiniz telefona.unsigned uygulamayı yüklemek için hack işleminizi yapmanız lazım .. bkz: soru 3

daha sorunuz varsa sorabilirsiniz :)

not:telefonunuz s^3 işletim sistemine sahiptir ona göre :)

• Beğen
Tepkiler: noss_bar ve Esendağlı
Symbianize

Symbianize

Üye
Androiddeki rom burda cfe oluyor ama ro kadar kapsamli degisiklik yok hack unsigned uygulamalari yuklemek ve sisyem dosyalarina erismeye yariyor bunndada hd oyun cok olmasada var hafiza kartinin yettigi kadar yukle joukispot yukle en basta hard format telefonu ilk haline getiriyor yani direk fw yuklenmis gibi bombos hafiza karti haric soft formati bilmiyorum refres bellenin yeni gucellemesinin adi signed uygulamalar imzalidir yuklemek icin hack istemez unsigned tam tersi

sefaturut

Üye
Valla arkadaşım bende pek anlamam ama bildiklerimi az çok seninle paylaşmak isterim.
1) Rom ne onu ben anlamadım.
2)CFW orjinal sistem dosyalarını editlenmiş düzenlenmiş hızlandırılmış hali.
3) Hack telefonuna signed yada unsigned oyun program yükleyebilirsin hack yapmazsan unsingedler sertifika hatası verir.
4)Sınırsız oyun kapasitesi pek duymadım ama belli bi sınırı olduunuda duymadım herkez yüklüyo yükleyebildiği kadar.
5)Fordumda sana yardımcı olabilecek daha tecrübeli arkadaşlar var ben orjinalliği aşırı seviyorum program oyun yüklemem flaş atarım fabrika ayarlarını ikide bir geri yüklerim yani biraz takıntılıyım.
7)refresh 603 ile ilgisi yok yeni bir güncelleme ama bizim telefonlara o güncelleme gelmedi bize Feature Pack 2 diye bi güncelleme gelecek yakında

Benim bildiklerim bu kadar doğru veya yanlış arkadaşlar düzeltir zaten yanlışlarım var ise kusura bakmayın özür diliyorum.

cardanadam

cardanadam

Üye
1.cwf ve owf androiddeki bildigin rom gibi bir şey
2.cwf üzerinde bazı değişiklikler yapılmış yazılıma denir owf orjinal yazılım
3.hack sertifikasız uygulamaları yuklemeye yarar
4.malesef androiddeki gibi çok hd oyun bulamazsın
5.burayi incele Symbian^3 Uygulamaları
6. Hard Format ile telefonun içindeki bütün uygulamaları silebilir ve ilk aldığın günkü haline cevirebilirsin (orjinal uygulamalar hariç) Soft Format ile ne yapıldığını ben hala anlamış değilim :)
7. Refresh nedir google amcaya sorabilirsiniz reklam olmasın diye link veremiyorum kusura bakmayın. umarım yardımcı olmuşumdur

MaxipmaN

Üye
senin telefonun son yazılımı fp1 dir refresh c6-01 n8 gibi 1.nesillere geldi fp1 refreshten daha gelişmiş bir yazılım yakında fp2 çıkacak

HiqhVoLtaqe.

Üye
    Konu Sahibi
Android'e de böyle soru sorarak başladım ve 1-2 ay içerisinde rom editlemeye geçtim.Ve şu anda Android Forumlarda 1 milyon okunmuş rom konularım vardır.

Yakında 603 içinde cfw ile gelebilirim :D Gereken herşeyi anladım.Telefonu da kurcalaya kurcalaya bi şekil oldum zaten :D

Tekrardan teşekkür ediyorum iyi günler

akondd

akondd

Üye
bekliyoruz kardeş cfw lerini malum 603 için çok fazla cfw yok :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt