Symbian Vs. Android karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

alibyr1

Üye
[alikan];4370218' Alıntı:
Kardeşim kullandığın telefonun HSDPA filan değerleri vardır. Maksimum desteklediği değerler hani 7Mbps 14.4 Mbps vs o değere göre alacağın mobil internet 3g şebekesini çektiği zamanlarda sana hızlı internet sunar. Ben mobildeyken 3g deyken 8-9Mb görüyorum wi-fi den daha hızlı bağlantı yakalıyorum wi-fi de 5-6mb hızım var ama evdeki internet 8Mb e kadar ondan. Mobil kotam çok yok bide çok harcıyo bu cihaz o yüzden dışarda değilken wi-fi deyim :D Ayrıca 3g nin upload değerleride yüksek.
Hattında turkcell miş zaten 3g side hızlıdır, yani gayet hızlı ve akıcı internet bağlantısına kavuşursun.

Benim için fazla teknik bir cevap olmuş:)
Ama cevabımı aldım teşekkürler...

[alikan]

[alikan]

Üye

Benim için fazla teknik bir cevap olmuş:)
Ama cevabımı aldım teşekkürler...

Ürün özellikleri cihazına ait.
Belirtilen değerler cihazın desteklediği ve alabileceği maksimum hızdır diye biliyorum. Gayette yüksek.
Yani 3g kullanırsan gayet hızlı bir internet kullanırsın fakat yavaşlık olursa bu donanım kaynaklı olur diye düşünüyorum.

adanalı1

adanalı1

Üye
:alkisİşte buu ... Helal kardesım .. en dogrusunu yazmıssın :D ... symbıan ve nokıa askı baska :D

idris-tolar

idris-tolar

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4369902]Tarayıcı tabi yok aşırı yavaş çalışıyor.Üstte konuştuğumuz arkadaşla birkaç hatam oldu onları geçtim.N8deki tarayıcı çok yavaş bu gerçek.Mesut çevik bile inceleme videosunda normal tarayıcıyla yavaşlıktan gösteremedi opera miniyle anca tanıttı tarayıcıyı.Flash siteye girdiğinde de tarayıcı kendini kapattı zaten.Flash Lite var ona lafımız yok o konuda yanlış arkadaş.[/QUOTE]

bizdeki tarayıcı sanki taş devrinden kalma veriler direk aktarılmıyor mobil icin düzenlenerek aktarılıyor buda zaten yavaş olmasındaki etkenlerden biri..

anna da facebooktan video izleyebiliyordum ,bellede artık izlenmiyor ..donanım düşük olduğu icin opera mobildeki sayfalar bile gec yükleniyor...

Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
Bende facebook videoları oynuyor, sorun yok. :hmmm Nokia'dan, Symbian'dan ve Belle'den oldukça memnunum :good:

idris-tolar

idris-tolar

Üye
flaş lite 4 noluyor hacı o zaman ? Süs mü o? |-)

benim icin süs oluyor..

tarayıcı yok derken?

kendi tarayıcısı..

.....yok siz daha neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum...
Adam zaten anlamıyorum demiş,üzerine fazla gitmeyelim,anlamıyormuş:)

android ile symbian karşılaştırmasında, tarayıcı benim icin birinci sıradadır o kadar para vercen birde nette istediğin gibi gezemedikten sonra bir anlamı kalmıyor...

arkadaşlar siz belki nete girmiyor olabilirsiniz ama ben devamlı nette film izliyorum ..

n8 deki tarayıcı ve mobil flash lite 4 benim ihtiyaclarımı karşılamıyor...

şuan tarayıcı bakımından en hızlı android sistemdir..

cardanadam

cardanadam

Üye
benim icin süs oluyor..

kendi tarayıcısı..

android ile symbian karşılaştırmasında, tarayıcı benim icin birinci sıradadır o kadar para vercen birde nette istediğin gibi gezemedikten sonra bir anlamı kalmıyor...

arkadaşlar siz belki nete girmiyor olabilirsiniz ama ben devamlı nette film izliyorum ..

n8 deki tarayıcı ve mobil flash lite 4 benim ihtiyaclarımı karşılamıyor...

şuan tarayıcı bakımından en hızlı android sistemdir..

wp yi gördünmü bence okadar acele etme youtube dan videolarına ve karşılaştırmalara bir bak istersen

Ozan

Ozan

Admin
Konu 37 sayfa oldu ve ciddi bir sorun göremedim sadece holiganlık ve taşkınlık yapmaya çalışılan mesajlar var, buna gerek yok arkadaslar. Sadece mantıklı izahlar ve açıklamalar görmek istiyoruz ve konunun tamamen bir symbian ile android karsılastırması olmasını umuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve Amaru Shady
NUD

NUD

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar hala boş şeyleri savunuyorsunuz android le ilgili N8 kullandım android de elimden düşmüyor diyen arkadaşlar var msjlarda. Şimdi soruyorum sana bu kadar insan Symbian ı kolluyor sizce bu kadar insan ın android kullanmama ihtimali ne ? Sizin cihazınız hiç mi kasmıyor. Galaxy S den neyin ne olduğunu biliyorum o yüzden bana yok o iyi bu kötü demeyin. Şu anki sistem cihazlarına da bakıyorum android li ram yerlerde sürünüyor.

pRime.

pRime.

Üye
Konu 37 sayfa oldu ve ciddi bir sorun göremedim sadece holiganlık ve taşkınlık yapmaya çalışılan mesajlar var, buna gerek yok arkadaslar. Sadece mantıklı izahlar ve açıklamalar görmek istiyoruz ve konunun tamamen bir symbian ile android karsılastırması olmasını umuyorum.

Aynı konudan milyonlarca var, bunu özel yapan nedir?

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve Amaru Shady
NUD

NUD

Üye
    Konu Sahibi
Bu arada bir konu açtım olaylar nerelere gitti:). Ya A1018 neydi ya o tarayıcı internet deneyimi wi-fi hızı inanılmazdı. Herkez kendi kafasına göre takılıyor Symbian mı? android mi? dedik araya ios da girdi bada da girdi. adamlar utanmasa tridentdeki yazılımı bile sokacaklar araya. Bu arada internetten Belle ile video izleyemeyen arkadaşlar ben şu anda N9 umda da 603 üm de de walking dead ı herhangi bir flash siteden rahat bir şekilde hiç kasmadan beklemeden 480p de ekran izleyebiliyorum

[alikan]

[alikan]

Üye
Aslında bence (şahsi görüşümdür polemiğe dönmesin lütfen) Symbian ile Android kıyaslaması yapmak Symbian'a haksızlık olur diye düşünüyorum. Çünkü Symbian'ın şu an Android ile başa çıkabilmesinin imkanı yok. Bakın Symbian'cı arkadaşlar yanlış anlamayın bende 1 ay öncesine kadar N8 kullanıyordum. Symbian Android'in çok gerisinde kalır demiyorum ama başa çıkamaz bunu diyebiliyorumve zaten bunu diyen ben değilim dünya genelinde ki Android başarısı veya Symbian'ın çöküşü. Çünkü Nokia Symbian'a gereken desteği vermeyerek geliştirmeyip standart'ta kalmasına izin vermiştir. En başta zaten firmanın kendisi işletim sisteminden vazgeçmiş durumda, geleceğini Symbian üzerine değil Wp üzerine kurmuş adamlar. Bu sebepten dolayı Symbian Android'le başa çıkabilecek desteğe ve donanıma sahip değil, çünkü bu destekten mahrum. Kullanıcı sayısı hala kayda değer olduğu için ayakta ama geleceği parlak olmayan bir sistem bu. En basit örnek; N8 kullanıcıları göreceğiniz en son güncelleme Belle oldu ve onu da gördünüz yani artık dahası yok bunun. Ancak bu sebeplerden dolayı şu an ki symbian kullanan cihazların kullanıcıları da telefonlarından memnun olmayacak anlamına gelmez bu elbette ki memnun olabilirler ve doğaldır. Symbian'ı karalamıyorum biliyorum ki Symbian kullanıcılarının çoğu da bana biraz hak verir. Fakat eğer ille de kıyaslama deniyorsa Symbian'ın en iyisi ile Androd'in en iyi kapışır o zaman anlaşılır Symbian'ın (Sistem gereği) kısır kaldığı yetersiz kaldığı noktalar. En basit örnek yakın zamanda benim açtığım bi konuda Browser Benchmark testinde N8'in aldığı en iyi değer 30 bin olmuştu ben cihazımda 60 bin görüyorum GSII kulananlar 82 bin gördüğünü söylüyor. Yani kıyaslamaysa benchmark testleri zaten ortada çünkü Symbian'ın yapabileceği bir şey yok kapasite belli gelişimi belli.

Ve şuna bir açıklık getirmek istiyorum lütfen bilinçli yorumlar yapalım. Androidle alakalı söylenebilen tek şey Ram muhabbeti. Ram olayı çok yanlış yerlere çekiliyor. Ve en önemlisi akşamdan beri paylaşılan ekran resimlerinde ki Ram değerleri istediği kadar yüksek olsun boş değer 800Mb olsun diyelim siz telefonunuzdan bir veya birden fazla uygulama kullanmak istediğiniz zaman zaten o RAM değeri otomatik olarak düşüyor işletim sistemi Ram'i ihtiyaca göre gereken uygulamaya yönlendirip gerekli olmayanları kapatıyor. Yani şunu anlayalım ve lütfen buna göre yorum yapalım. Diyelim kapasite 1GB ve ekranda 700Mb Ram kullanımı görünsün ve bir uygulama açacaksınız uygulama 350Mb Ram istiyor diyelim ama sizde o kadar boş Ram yok, ee şimdi açmayacak mı o zaman bu uygulamayı yani bu tabloya rağmen siz o uygulamayı açtığınızda hiçbir şekilde sistemin bir sıkıntı çıkarmayacağını kasmadan etmeden uygulamaları rahatça çalıştıracağını göreceksiniz. Yani kullananlar biliyor görüyor. Akşamdan beri burada ekran resmini koyan NUD isimli arkadaşımızın Evo 3D sahibi arkadaş Ram değeri 650Mb gösteriyor Peki Allah aşkına elinde telefon var test etme imkanı var en sağlam Ram isteyen uygulamayı yada oyunu yada Tarayıcıdan arka arkaya açabildiği kadar sayfa açmayı neden denemiyor..?? Neden bu telefon kasıyor sapıtıyor Ram şişiyor vs diye bir şey yokta sadece Bunun Ram'i yüksek görünüyor var. Söylenebilen tek şey bekleme konumunda Ram yüksek. Tamam yüksek olsun diyelim madem öyle olsun (Bende öyle olmamasına rağmen) Bu hiçbir şeye engel değil bunu anlayıp ona göre yorum yaparsak sevinirim.

legend5858

legend5858

Üye
HErkes yazmış benim neyim eksik :D :D Her telefonun kendine göre bir özelliği var.Bana göre bütün işletim sistemleri güzel.Bütçem hangisini el verirse onu aldım.Hatta konu bile açmıştım htc wildfire s için almalı mıyım diye.Sonra son anda vazgeçtim nokia603 aldım.İhtiyaçlarımı karşılıyor mu sonuna kadar.İnternetten hd film de izledim(720p).çıkan bütün hd oyunları denedim.Eğer marka oalrak karşılaştıracaksak.İphone nun kalitesi tartışılmaz elime aldığım sana sağlamlık hissi veriyor.Nokia kaç senedir kullanıyorum hiç bir zaman yarı yolda bırakmadı.Samsung oldum olası sevmiyorum :P Sony 2 kere aldım ikiside bozuldu 6 7 ayda.Symbian mı android mi fark etmez.Oyunu zaten pc de oynuyorum telde oynamam öyle sadece aspalht 6 ile tintin yüklü.Uygulamalarda fazlasıyla işimi görüyor.Android cihaz olsa elimde aynısnı yapacaktım.Herkesin ihtiyacına göre değişir.Benim bütçem buna yetti 650 ye aldım muadili htc wildfire s samsung galaxy ace.İkisindende kaliteli görüyorum.Ne demişler ne kadar ekmek o kadar köfte :D 1500 liram olsa bende gider bi iphone alıım ama yok :D :D

isma55

Üye
[alikan];4370648' Alıntı:
Aslında bence (şahsi görüşümdür polemiğe dönmesin lütfen) Symbian ile Android kıyaslaması yapmak Symbian'a haksızlık olur diye düşünüyorum. Çünkü Symbian'ın şu an Android ile başa çıkabilmesinin imkanı yok. Bakın Symbian'cı arkadaşlar yanlış anlamayın bende 1 ay öncesine kadar N8 kullanıyordum. Symbian Android'in çok gerisinde kalır demiyorum ama başa çıkamaz bunu diyebiliyorumve zaten bunu diyen ben değilim dünya genelinde ki Android başarısı veya Symbian'ın çöküşü. Çünkü Nokia Symbian'a gereken desteği vermeyerek geliştirmeyip standart'ta kalmasına izin vermiştir. En başta zaten firmanın kendisi işletim sisteminden vazgeçmiş durumda, geleceğini Symbian üzerine değil Wp üzerine kurmuş adamlar. Bu sebepten dolayı Symbian Android'le başa çıkabilecek desteğe ve donanıma sahip değil, çünkü bu destekten mahrum. Kullanıcı sayısı hala kayda değer olduğu için ayakta ama geleceği parlak olmayan bir sistem bu. En basit örnek; N8 kullanıcıları göreceğiniz en son güncelleme Belle oldu ve onu da gördünüz yani artık dahası yok bunun. Ancak bu sebeplerden dolayı şu an ki symbian kullanan cihazların kullanıcıları da telefonlarından memnun olmayacak anlamına gelmez bu elbette ki memnun olabilirler ve doğaldır. Symbian'ı karalamıyorum biliyorum ki Symbian kullanıcılarının çoğu da bana biraz hak verir. Fakat eğer ille de kıyaslama deniyorsa Symbian'ın en iyisi ile Androd'in en iyi kapışır o zaman anlaşılır Symbian'ın (Sistem gereği) kısır kaldığı yetersiz kaldığı noktalar. En basit örnek yakın zamanda benim açtığım bi konuda Browser Benchmark testinde N8'in aldığı en iyi değer 30 bin olmuştu ben cihazımda 60 bin görüyorum GSII kulananlar 82 bin gördüğünü söylüyor. Yani kıyaslamaysa benchmark testleri zaten ortada çünkü Symbian'ın yapabileceği bir şey yok kapasite belli gelişimi belli.

Ve şuna bir açıklık getirmek istiyorum lütfen bilinçli yorumlar yapalım. Androidle alakalı söylenebilen tek şey Ram muhabbeti. Ram olayı çok yanlış yerlere çekiliyor. Ve en önemlisi akşamdan beri paylaşılan ekran resimlerinde ki Ram değerleri istediği kadar yüksek olsun boş değer 800Mb olsun diyelim siz telefonunuzdan bir veya birden fazla uygulama kullanmak istediğiniz zaman zaten o RAM değeri otomatik olarak düşüyor işletim sistemi Ram'i ihtiyaca göre gereken uygulamaya yönlendirip gerekli olmayanları kapatıyor. Yani şunu anlayalım ve lütfen buna göre yorum yapalım. Diyelim kapasite 1GB ve ekranda 700Mb Ram kullanımı görünsün ve bir uygulama açacaksınız uygulama 350Mb Ram istiyor diyelim ama sizde o kadar boş Ram yok, ee şimdi açmayacak mı o zaman bu uygulamayı yani bu tabloya rağmen siz o uygulamayı açtığınızda hiçbir şekilde sistemin bir sıkıntı çıkarmayacağını kasmadan etmeden uygulamaları rahatça çalıştıracağını göreceksiniz. Yani kullananlar biliyor görüyor. Akşamdan beri burada ekran resmini koyan NUD isimli arkadaşımızın Evo 3D sahibi arkadaş Ram değeri 650Mb gösteriyor Peki Allah aşkına elinde telefon var test etme imkanı var en sağlam Ram isteyen uygulamayı yada oyunu yada Tarayıcıdan arka arkaya açabildiği kadar sayfa açmayı neden denemiyor..?? Neden bu telefon kasıyor sapıtıyor Ram şişiyor vs diye bir şey yokta sadece Bunun Ram'i yüksek görünüyor var. Söylenebilen tek şey bekleme konumunda Ram yüksek. Tamam yüksek olsun diyelim madem öyle olsun (Bende öyle olmamasına rağmen) Bu hiçbir şeye engel değil bunu anlayıp ona göre yorum yaparsak sevinirim.

o kadar haklısın ki bende c-7 den android telefona geçiş yaptım ya arkadaşlar nokıa da kullansın 1gb ram sistem de istedigi kadar kullansın ama nokıa bunu yapmadıki internet hızı düşük oyunların çogunda kasıyor uygulamaları androidten az eeee bir tek telefon saglam demeyle olmuyor saglam lık da olsun

pRime.

pRime.

Üye
[alikan];4370648' Alıntı:

ben bu konuya cevap yazmayacaktım ama bir üyenin komik yorumlarda bulunmasından sonra ona cevap vermek için girdim symbianlı cihazları hafıza yönetimine ve ram kullanımına berbat dedi ona güzelce cevap verdim. sana da cevap verdim çünkü sanki symbiandaki hafıza yönetimi berbatmış gibi konuşuyorsunuz.
evet, sense arayüzlü htcler bekleme konumunda dünyanın ramini yiyor bunu iki farklı zamanda iki farklı cihazda gördüm. biri ozamanlar android 3.0 güncellemesinin almamış HTC Flyer'dı diğeri de yakın zamanda kullandığım HTC EVO 3D. ben yazın alacağım cihazın HTC olacağını düşünürdüm ama gel gör ki bu iki cihazı elime alınca HTC'lerden soğudum, üstelik sense arayüzü kullanışlı oolmasına rağmen donanım hızlandırmadan yoksun symbian belle'deki akıcılık yok. tek güzelliği ana ekranındaki canlı duvar kağıtları ve hava durumu widgetı. cihazdaaki akıcı olan tek şey tarayıcı ona da zaten lafımız yok android tarayıcı işinde başarılı. oyunlara gelecek olursak fruit ninja oynadım ne n8'imde ne de ipod touch'ımdaki performansı görebildim. oyun cihaz piksellerine uyarlanmamış, çözünürlüğe uyarlanmamış tabi arkadaşımın telefonuydu güncel bir sürümünü kurmamış olabilir. mesela speedx vardı o baya güzeldi ama yine ekran uyarlanmamıştı. benim anlamadığım şey onca güce rağmen neden hala böyle saçmalıklar var. adreno 220 gpu'sundan bahsediyoruz burda çok güçlü bir gpu'dur ama bu gücü sahada göremedim. cihaz çok hızlı doğrudur o kadar güçlü bir işlemci var haliyle browsermark skorlarını da etkiliyor bu hız.
androidde telefon kafasına göre işlem açıp kaparken symbianda bunun kontrolü sende oluyor. cihazda da artık hafıza dolu gibi hatalar almak imkansız.

symbiana destek yok demişsin ama olmamış, symbiana androidden daha çok destek var belle'den sonraki güncellemeleri bile adamlar test etmişler n8'de.
olmayan şey ise donanım, ben bu forumun başında da söylemiştim şimdi de söylüyorum aynı donanımla denemek lazım bunları symbianı geride tutan şey nokianın ısrarla arm11 işlemci kullanmasıdır. bunu bir cortex a8 işlemcide görsek keşke.

son olarak her kullanan da senin gibi ram kazanmanın püf noktalarını bilemez. büyük boyutlu uygulamaları açabilmesini sağlayan şey de arka planda bir sürü uygulamayı kapayıp ram kazanması ama sen ısrarla benim telefonum az ram yiyo diyip bir ton işlemi sonlandırıp ram kazanımı yapptığın resimleri gösteriyorsun kendin de demişsin bazı gereksiz işlemleri sonlandırmak için root olmak gerekiyor diye.
tekrar sözlüyorum, eğer gelip 60-70 uygulama açıp gösterirseniz eyvallah ama yapamıyorsanız saygı duyacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL, Cihanî Sultan ve _ardaa
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Boş bi konu konu,nokianın amiral gemisi n8 idi. bu sene desteğinı cekiyor nasıl amiral gemisi bu anlamadım.Htc android ilk cıktıgındaki telefonlarına bile ics güncellemesi sunuyor.Ayrıca yıl olmuş 2012 symbianda hala flash destegi yok.Neyse iyi günler

aldemirfatih

aldemirfatih

Üye
Allah rızası için bu çok çok afedersiniz, bence gereksiz gibi olan bu konuyu kapatalım artık.her telefonun kendine göre iyi ya da eksik yönleri olabilir...iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş...gerek yok bence o iyi bu iyi demeye...ben misal telefonumu çok çok seviyorum...ben sevdikten sonra başka bi işletim sistemi 10 kat iyi olsa ne olacak ki..en iyi işletim sistemi kullanıcının ihtiyacına cevap veren işletim sistemidir bence..ara ara tartışmaya kaçacak şeyler yazılıyor..vallahi değmez..iki sistemde babamızın malı değil..sırf bu kıyaslama yüzünden belki de;gerçek hayatta tanışsak çok sevebileceğimiz insanlardan burada yazdığı bir cümle için soğuyabiliriz..gerek yok ki bre..

cardanadam

cardanadam

Üye
Allah rızası için bu çok çok afedersiniz, bence gereksiz gibi olan bu konuyu kapatalım artık.her telefonun kendine göre iyi ya da eksik yönleri olabilir...iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş...gerek yok bence o iyi bu iyi demeye...ben misal telefonumu çok çok seviyorum...ben sevdikten sonra başka bi işletim sistemi 10 kat iyi olsa ne olacak ki..en iyi işletim sistemi kullanıcının ihtiyacına cevap veren işletim sistemidir bence..ara ara tartışmaya kaçacak şeyler yazılıyor..vallahi değmez..iki sistemde babamızın malı değil..sırf bu kıyaslama yüzünden belki de;gerçek hayatta tanışsak çok sevebileceğimiz insanlardan burada yazdığı bir cümle için soğuyabiliriz..gerek yok ki bre..

+1 :good:

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
[alikan]

[alikan]

Üye

son olarak her kullanan da senin gibi ram kazanmanın püf noktalarını bilemez. büyük boyutlu uygulamaları açabilmesini sağlayan şey de arka planda bir sürü uygulamayı kapayıp ram kazanması ama sen ısrarla benim telefonum az ram yiyo diyip bir ton işlemi sonlandırıp ram kazanımı yapptığın resimleri gösteriyorsun kendin de demişsin bazı gereksiz işlemleri sonlandırmak için root olmak gerekiyor diye.
tekrar sözlüyorum, eğer gelip 60-70 uygulama açıp gösterirseniz eyvallah ama yapamıyorsanız saygı duyacaksınız.

Bak güzel kardeşim seninle olan sohbetimizin bu kadar uzaması senin bir türlü kabul etmemekte ki ısrarın ve benim söylediğim şeyleri sanki Symbian kötüleyip Android yüceltip ego tatmin ediyorum noktasına getirmeye çalışman. Bak tamamen iyi niyetimden yazıyorum burada yazdığım hiçbir kelime de symbian kötülemedim elimdeki cihazı övmedim öyle bir sözcük bulamazsın. Sadece yöneltilen şeylere cevap veriyorum.

Şimdi tekrar söylüyorum ve lütfen artık bu konuda anlaşalım olay hangi sistemin neyi yaptığı olayına dönerse yine kısır döngüye gireriz. Sen burada 60-70 uygulama aç gel saygı duy dersen bende sana en basiti Facebook'u ana sayfada açıp sayfa yönlendirmeden aynı ekranda bir video aç gel (2-3 sayfa önce bi resim koymuştum bununla ilgili) saygı duy derim yada oynadığım oyunları gel oyna derim yada aldığım performansı al gel saygı duy derim yani olay yine kısır döngüye girer. Evet Symbian gerçekten de güzel yetersiz ama güzel bir işletim sistemi basit bir işletim sistemi Fazla Ram ihtiyacı duymayan bir sistem bunları zaten biliyoruz ve lafımız yok. Evet multitask 100 e kadar uygulama açıyor süper bir şey, hani çok yararlı olmasada sınırları görme adına süper bir şey. Çünkü bir insan aynı anda en fazla 10 tane bilemedin 15 tane uygulama açıp arkaya atsın fazlası sadece sınırları görmek için test olur ama yinede güzel birşey.

Neyse benimle ısrarla iddialaştığın şey cihazın kullandığı RAM olayı olduğu için ve ısrarla kabul etmek istemediğin için hala yazıyorum. Evet Android Ram kullanan bir sistem ama bunun sebebi (Sistem için gerekli olan uygulamaların yanında)akıllı işletim sistemi olduğu için arka planda seni sürekli senkronize tutmak için açık tuttuğu uygulamalar. Fakat burası çok önemli artık anlayalım bunları eğer istersen kapatıyorsun bunun için Root Hack Custom vs ihtiyacın yok sadece telefonu kullanmayı bil yeter ve ayrıca bu uygulamalar belirli süre hiç kullanılmazsa zaten kendi kendini kapatıyor. Ve bir türlü kabul etmek istemediğin şey de akşamdan beri benimde ısrarla anlatmaya çalıştığım şey Telefon Boştayken Ana Ekranda Ram değeri yüksek görünse bile (hala söylüyorum bende yüksek değil) yüksek görünse bile bunun hiçbir şeye negatif etkisi olmadığıdır. Bu senin yapmak istediğin hiçbir şeye engel değil hiçbir şekilde bir yada birden fazla uygulamayı açmana engel değil. Sen uygulama açıp arkaya attıkça eğer ki fazladan Ram ihtiyacı çıkarsa sistem boştaki uygulamalardan birini kapatıp Ram yaratıyor bu kadar basit.

Oyun olayında da sen yapamamışsın dicem yine yanlış anlayacaksın. Çözünürlüğü 540*960 olacak o kadar. Ayrıca grafik işlemcisi seninde dediğin gibi çok yeterli ekran çözünürlüğündeki yükseklik ve ppi değeri özellikle oyun oynarken hele bir de HD ise acayip hissettiriyor kendini. Senin için yine ekran görüntüleri aldım hem Ram değeri hem de oyun ekranlarımdan. Hani Ram düşük çıksın dıye program kapatmaktan bahsediyosun ya. Burada resmini paylaştığınız Evo sahibi arkadaş boştayken 650Mb görüyor ben birden fazla açık uygulama arkada açıkken bile o değeri görmüyorum.(Kullanmayı bilmekten kastım bu) Benim demeye çalıştığım şey elimdeki cihazın neyi yapıp neyi yapamayacağını ben biliyorum ve sadece onu söylüyorum. Ayrıca bu cihazda Root yok custom yok birşey yok çünkü hiç anlamam daha çok yeniyim. Ama ben bu ekran görüntülerini orjinal rom da telefona hiçbir şey yapılmadan alıpta gönderiyorum ya Custom Rom + Overclock +s-off vs vs yapsam cihazın Stock işlemcisi 1.5Ghz, yani bu paylaştığım değerlerin iki katı düşüklerini alırım burada veya performans olarak dahada yükseğini alırım. Hani bunu neden yazıyorum S^3 teki mod arkadaşlarımız Anna yada Belle editleyip en iyi hale getirmeye çalışıp paylaşıyorlar bizde kullanıyoruz ya, bu telefonuda öyle kullansak o zaman akıllara zarar herhalde :s

Üst Alt