Symbian Vs. Android karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

NUD

NUD

Üye
    Konu Sahibi

H3 virüs artışı,ve bana hiç virüs denk gelmedi.ilginç..:hmmm

Soruyorum sana bilgisayarına bulaşan bir keylogger ve ya bir trojan virüsü nasıl anlayabiliyorsun ? virüs programı saçma sapan başka bir olaya el atana kadar anlaşılmıyor. yine google kendisi açıkladı; Virüs temizliğine gidileceğini

^BaRoN^

^BaRoN^

Üye

telefonu kullanmıyorum derken?

ayrıca H3 rakamı neden sansür oluyor :D:ehe
Cahilsin anlamında demedim.Prolar gibi kullanmıyorsun en azından.Sabah öğle akşam cihazı rootlayıp uygulama kuranların başına geliyordur.Benimde başıma gelmişti.Marketten dosya indirmiştim 20 Kb civarında cihaz gitmişti :D

• Beğen
Tepkiler: ShimSegh
NUD

NUD

Üye
    Konu Sahibi
[QUOTE="ForeverAlone";4368487]

Şuan işim var cevap vereceğim saat 9 gibi gelirim sanırım.Evo 3Ddende foto almaya çalışacağım.
[/QUOTE]

Bir kaç dk. sonra arkadaşım gelicek merak etme 4 ay sonra ne randıman veriyor onun resmini çekip ben atacağım buraya :)

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Nokia şirketi açıkladı 2016'ya kadar destekleyeceklermiş Symbian'ı. Evet Symbian işletim sistemine sahip telefonların boot ayarlarının sıkı olduğunu biliyorum ama N9'a yüklendiğini görünce de bu durum düşündürüyor insanı? :hmmm Demek ki Symbian'ın boot ayarlarını aşmaya başarabilmişler ki developperlar,yükleyebilmişler N9'a.

arkadaşım bilmiyorsan sallama N9 da Symbian ın hangi sürümü vardı çok merak ettim :D daha symbian ın boot kilidi kırılmadı kırılacak gibi de durmuyor
ayrıca bootloader kilidi bazı modellere konulmayabilir bu firmanın insiyatifine kalmış birşeydir bakınız HTC de aynı modele hem wp7 hem android kurulabilen modeller var

uygulama çokluğu konusunda android ios ile yarışıyor gibi görünüyor ama soruyorum markette ios için aynı uygulamanın 3 versiyonu var diyelim androidde kaç versiyonu oluyor? sırf çözünürlük karmaşasından dolayı bile 10 çeşit uygulama vardır gerisini siz düşünün

ayrıca bazı arkadaşlar tüm uygulamaları firmaların kendisinin yazdığını sanıyor galiba developerların maaşlarını falan tahmin etmişler :D kullanılan uygulamaların sadece çok küçük bir kısmı firmalarca yazılıyor burda firmanın rolü daha çok uygulama yazmaya teşvik
ios bunu steve job un kişisel çaba ve becerileriyle gayet güzel yaptı google da mevcut sanal sistem ile teşvik işine girişti Nokia ise sadece olan biteni izledi :S

PriZm

PriZm

Üye
Soruyorum sana bilgisayarına bulaşan bir keylogger ve ya bir trojan virüsü nasıl anlayabiliyorsun ? virüs programı saçma sapan başka bir olaya el atana kadar anlaşılmıyor. yine google kendisi açıkladı; Virüs temizliğine gidileceğini
Bİlgisayarda antivirüs yok valla :D Windows defender var :D

----------Eklendi @ 18:55:31 ---------- Yazıldı @ 18:55:02 ----------

Cahilsin anlamında demedim.Prolar gibi kullanmıyorsun en azından.Sabah öğle akşam cihazı rootlayıp uygulama kuranların başına geliyordur.Benimde başıma gelmişti.Marketten dosya indirmiştim 20 Kb civarında cihaz gitmişti :D

Valla biraz o dediklerindenim.

^BaRoN^

^BaRoN^

Üye
  • Beğen
^BaRoN^

^BaRoN^

Üye

sürekli romlarla,kerneller ile uğraşıyorum.ama her defasında nandroid backup alırım :D
:D Garip cidden.Ben cihazı ilk aldığım gün falan çökertmiştim :D Markette Nba2k11 diye bir oyun görmüştüm 20 KB indirmiştim :D Sonra cihaz pert :D

• Beğen
aleranol

aleranol

Üye

Henüz fiyatlarınıda bilmiyoruz birşey söylenmedi.900 Hayal kırıklığı gibi birşey oldu.Umarım 27 Şubatta bombalar gelir
Umarım 27 şubatta gelir ama anlamadım ne yönden hayal kırıklığı oldu?

Türe

Türe

Üye
Ali sen telefonu kullanamiyorsan bnde bisey bilmiyorum ! :ehe

Forever alone da katiliyorum

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
PriZm

PriZm

Üye

:D Garip cidden.Ben cihazı ilk aldığım gün falan çökertmiştim :D Markette Nba2k11 diye bir oyun görmüştüm 20 KB indirmiştim :D Sonra cihaz pert :D
sana inat indirecem o oyunu şimdi :D

PriZm

PriZm

Üye
evet markette yok :D

bana başka virüslü uygulama adı söyleyin size inat yükleyecem :D nede olsa daha bugün nandroid backup yaptım :D

^BaRoN^

^BaRoN^

Üye
  • Beğen
^BaRoN^

^BaRoN^

Üye

bu güne kadar hiç telefonuma virüs bulaşmamıştı herşeyin bir ilki olsun diye :D
Şu bazı rarların içinden çıkan sakın açma diye dosyalar varya onlardan birini tele at sonra aç tarayıcı çöksün :D

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~ ve ShimSegh
[alikan]

[alikan]

Üye
Merhaba Arkadaşlar her zaman Symbian mı ? Android mi? dediğimizde etrafımızdaki insanlar bilip bilmeden genel olarak sağdan soldan ne duyuyorlarsa onu söylüyorlar. Bu konuya bir açıklık getirelim.

1. Konu Nokia Symbian la tek başına savaşan bir firma yani yazılımı kullanan tek firma. Ama android şu an serbest piyasada neredeyse 7 firma tarafından kullanılıyor bu Android in mükemmel olduğunu mu gösteriyor? Tabiki hayır o 7 firmanın çaresiz Google a bağımlı olduğunu gösteriyor. Herhangi bir mağaza, Telefoncu, Site V.b gittiğimiz zaman bize Symbian kötü androit al abi çok hızlı diyorlar(sadece wiget ekranı tabi :) ) genelleme olarak düşünürsek Nokia kendisini satan telefonları ile büyük bir firma Android li cihazlar (samsung, LG, General mobile, Sony Erricsson, HTC, Turkcell, huwaei v.b) gibi cihazlardan hepsinde Android olduğu ve satıcının elinde kaldığı için size o cihazı savunacak. bütün markalardan elinde olduğu için Nokia tek kalıyor ve kendisini satacağını en son biliyorlar.

2. Konu Symbian işletim sistemi yazılım olarak geride kalmış bir işletim sistemi değil unutmayalım ki Android deki olan hemen hemen bütün uygulamalar Symbian da da var. Eğer cep telefonunu sadece oyun makinası olarak görmüyorsak ki cep telefonunu PSP ile karıştıranlar var (Örn: Geçenlerde bi abimiz geldi SII gibi bir cihaz getirdi dünyanın en iyi cihazı filan diyor tabi satın aldı birde o aldıya kazık yemez o :) bunun gibi bir cihaz yok filan diyor 1700 verdikten sonra bende ateşli savunurum çok mükemmel filan diyor tabi peki dedim abi mükemmel olacak neyi var dediğimde bana fruit ninja gibi bir oyun açıyor. :) bende abi sen 1700 Tl. yi karpuz kesmek için mi verdin dediğimde o günden sonra bir daha benimle konuşmuyor.)

3. Konu yazılım evet arkadaşlar Android ilk alındığında çok mükemmel çalışıyor (wigget ekranı ve menü de) peki bir kaç ay sonrası ?

4. Konu Ram konusu hiç android kullananlar yazılımın ne kadar ram kullandığını kontrol ettiler mi? Şahsen Evo 3D de kontrol ettiğimde 756 Mb toplam 586 Mb kullanımda geriye kalan free görünüyor defalarca farklı cihazlarda farklı mağazalarda farklı modellerde kontrol etti bana savunmayın Galaxy S kullandım.

5. Konu uygulama konusu Allah aşkına Allah ın adını anıyorum her android kullanıcısı milyonlarca uygulamadan bahsediyor. Bu uygulamaların kaç bin tanesini kullanıyorsunuz telefonunuzda 643.951 uygulama yüklü olan arkadaş varsa ondan özür diliyorum tabi. Ve android mağazada olan bir çok uygulama Nokia mağazada da var(genel olarak kullandığımız Whatsupp, Nimbuz, Shazam, Opera, Msoffice v.b).

6. Konu Android tek bir firmadır(Google). Hiç bir cep telefonuna ait değildir ve ona özel değildir. Android mağazaya uygulama yazıp atan developer arkadaşlar biraz Symbian a da çalışsa(tabi Nokia onlara dünyanın parasını yedirmiyor reklamlarını yapsın diye) Android i ezer Symbian.

7. Konu Virüs anlatmama gerek yok sadece şunu söyleyeceğim 2011 yılında mağazasındaki virüs artışı H3 olarak kaydedildi.

-Şimdi öncelikle konuya emek harcamışsın ama objektif davranamamışsın fazla yanlı durmuşsun bunu belirteyim. Şimdi Symbian en eski işletim sistemi evet ve bugün yalnız fakat bugün neden yalnız, çünkü eskiden onu kullanan markalar artık Android tercih ettiği için yalnız, çünkü symbian kendini Android kadar hızlı geliştiremediği için yalnız, Android gibi açık kaynak kodlu olmadığından gelişimde yavaş kaldığı için yalnız, en önemli faktörlerden birisi Android'in Linux tabanlı olmasından kaynaklandığı için Symbian'da yapılamayan her şeyi yapabiliyor olmasından dolayı yalnız.

-Burada söylenecekler Android bu kadar iyi ya da Symbian bu kadar kötü olmamalıdır. Artıları eksileri beraber görmek lazım. Nokia'nın içinde bulunduğu durumu Symbian'dan el çekmesini, kaybettiği imajı, kaybettiği pazar payını, kendini Windows'a teslim etmesini lütfen objektif olarak savunalım. Dünya devi iken bugün geride kalıyorsan ortada bir sıkıntı vardır değil mi.? Geçmişte seni tercih eden firmaların tamamının artık Android'i tercih etmesi, acaba Android işletim sistemi b*ktan olduğu için midir.? Ya da soruyu değiştireyim Artık Symbian'ın hiçbir marka tarafından tercih edilmemesi nedendir.?

-Uygulama sayısının çokluğu elbette ki hepsinin telefonda kullanılacağı anlamına gelmez, ihtiyacın olan bir uygulamanın var olma ihtimalinin yüksekliği anlamına gelir. Herkes ihtiyaca yönelik uygulama kullanımı yapar. Sanki telefonda 650 bin uygulama mı kullanıyorsunuz diye bir kıstasa girersen kendi zekana hakaret etmiş olursun.

-Bir telefona oyun canavarı denmez evet doğru konsol değildir psp değildir AMA gelişen teknolojide kimse geri kalmak istemez (sen istiyorsan bilemem) Yeni teknolojilere ayak uyduran bir cihaza güzel paralar verip alıyorsan aldığın cihazın içinde psp seviyesinde oyunların olmasını beklemekte hakkındır. Bunu istemek içinde cihazın psp yada konsol olması gerekliliği sorgulanmaz.

-Gelelim Android'in çok mükemmel çalışan arayüzüne widget ekranına ve bir kaç ay sonrasına. Bir kaç ay sonra ne oluyor merak ettim motor teklemeye mi başlıyor su mu kaynatıyor ya da bu kanıya nasıl varıyorsun onu da merak ettim. Ayrıca Virüs olayı da nasıl kullandığını bilirsen güvenmediğin kaynağını bilmediğin yazılımları kullanmazsan ve bilinçli biriysen virüs bulaşma oranın sıfırdır.

-Son olarak Andorid'in RAM kullanımıyla alakalı yorumda bulunacaksan biraz daha bilgili olman gerekir biraz daha içi dolu şeyler yazman gerekir. Elindeki cihazı kullanmayı biliyorsan arka planda nelerin çalışmasını istediğine (Kapatılamayan uygulamalar hariç) sen karar verir ona göre kullanırsan RAM değerleri hiçbir zaman bahsettiğin rakamları görmez. Zira Bahsettiğin gibi mağazalarda günde 500 kişinin el atıp her uygulamayı kurcaladığı açık bırakıp gittiği telefonun RAM miktarını burada kıstas olarak söylersen bir kez daha söylüyorum kendi zekana hakaret etmiş olursun. Kullandığım Evo 3D'nin ekran görüntüsü daha az önce farklı bir konuda da paylaşmıştım. Telefonun kullandığı RAM miktarı resmi alırken 219 Mb, ortalama 200-300 arası değişkenlik gösteriyor. Kullandım dediğin Galaxy S'i de ne kadar bilinçli kullandıysan artık. Ayrıca bir bilgi paylaşayım Android işletim sistemi olarak eğer ki donanım gerektirecek bir uygulama açacaksa ve ekstra RAM'e ihtiyac duyarsa aktif olmayan ama arka planda açık olan uygulamaları kapatıp RAM değerini yükselterek ihtiyacı karşılar yani RAM şişmez kasmaz. (Hani bilgin olsun)

-Bilemiyorum benim düşüncelerim böyle ben böyle kullanıyorum ve bana göre hiç objektif ve rasyonel yaklaşımlarda bulunmuyorsun. Tamamen atıp tutma mantığında bir yazı olmuş. Varsa ekleyeceğin şeyler memnuniyetle çürütebilirim (Mantıklı olmak kaydıyla)

D.N: 756Mb toplam dediğin Evo da 1GB RAM vardır.
Qualcomm MSM8660 Dual-core 1.2 GHz Cpu - Adreno 220 Gpu - android OS, v2.3 (Gingerbread) - 540 x 960 pixels, 4.3 inches (~256 ppi pixel density) - 1 GB storage, 1 GB RAM - Htc Sense 3.0

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~

Üst Alt