Symbian ve MeeGo henüz ölmedi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
    Konu Sahibi
Symbian ve MeeGo henüz ölmedi!
Nokia neden Android yerine Windows'u seçti? Symbian gerçekten öldü mü? İşte merak edilen cevaplar...

Symbian ve MeeGo sene içinde dağıtılmaya devam edecek

Nokia ve Microsoft'un, mobil işletim sistemi Windows Phone 7 ortaklıklığını sizlere duyurduk. Nokia'nın geliştirmekte olduğu MeeGo işletim sisteminin ise açık kaynak kodlu bir yapıya dönüştürüleceğinden bahsetmiştik. İşte MeeGo ve Symbian'ın ölmediğine dair Nokia'nın basın bülteninden bazı alıntılar:

'Yeni strateji altında MeeGo açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemi projesi halini alacak. MeeGo ile sonraki nesil cihazlara, platformlara ve kullanıcı deneyimlerinde uzun dönemde piyasa değerlendirmeye önem verilecek. Nokia bu senenin ilerleyen bölümlerinde MeeGo ürünleri dağıtmayı hala planlıyor.'

Symbian'ın da ölmediğini görmek mümkün:

'Nokia'nın birincil akıllı telefon platformu olarak Windows Phone'a geçişi ile Symbian bir franchise platformu halini alacak. Bu strateji, 200 milyon Symbian sahibine onu kullanma ve geçişine şans tanıyacak. Nokia önümüzdeki senelerde 150 milyon daha Symbian cihazı satmayı planlıyor.'

Android olanağı da gözden geçirilmiş

Yeni mobil platformu olarak Windows Phone 7'yi tercih eden Nokia, Google'ın Android işletim sistemini kullanmayı da düşünmüş ve görünüşe bakılıra buna oldukça yaklaşmış. Nokia CEO'su Stephen Elop, Nokia'nın Google ekosistemini de değerlendirdiğini, Android'de bazı çekici öğeler bulunduğunu ancak temel görüşlerinin 'farklılaştırmada sorun yaşayacakları' olduğunu söylüyor.

Android yazılım deneyimini farklı bir hale getirmek konusunda Elop'a hak verebiliriz. Şu an işletim sistemine kendi damgasını vuran tek şirket Sense ara yüzü ile HTC olarak görünüyor. Ancak Windows Phone 7'nin tüm cep telefonlarında aynı olduğunu düşündüğümüzde Nokia'nın yeni telefonlarının ne kadar farklı olacağını merak ediyoruz.

Utku

Utku

Üye
bunu biliyordum duyun symbian öldü diyenler

ayasin

Üye
ben dört gözle meego yu bekliyorum :D

ThebLue16

ThebLue16

Üye
wn7 daha kötü ya nokia niye böyle bişey yaptı ki

Utku

Utku

Üye
meego da güzel ama symban 3 daha güzel geliyor bana

AYNA

AYNA

Üye
Utku™;3209902' Alıntı:
meego da güzel ama symban 3 daha güzel geliyor bana

meego hiç görmedim kullanmadım onun program desteği symbian kadar değildir heralde dimi!

Uruloki

Uruloki

Üye
daha çokk beklersiniz ölmediklerini siz millet protesto ediyor nokia dan ses yok her şey 2012 de nokia kaybolunca anlaşılıcak nokia ceo su microsoft un en büyük 7.hissedarı meego gibi linux işletim sistemini bırakıcağınu mı zannediyorsunuz siz millet ümidi kesti artık nokia dan boşuna avutmayalım kendimizi aldık N8 mis gibi cihaz artık anca bug-fix güncelleme bekleriz bu arada neden wmc de hiçbir bilgi vermedi nokia tüm firmalar şov çekti anca sustular

--------------- Ekleme ---------------

meego hiç görmedim kullanmadım onun program desteği symbian kadar değildir heralde dimi!

hiç görmediysen youtube a meego evolve yazıp videoyu izle aynı zamanda uygulama sayısı symbian 6 göre çok daha hızlı şekilde artar hiç merak etme çünkü linux bir sistem

AYNA

AYNA

Üye
daha çokk beklersiniz ölmediklerini siz millet protesto ediyor nokia dan ses yok her şey 2012 de nokia kaybolunca anlaşılıcak nokia ceo su microsoft un en büyük 7.hissedarı meego gibi linux işletim sistemini bırakıcağınu mı zannediyorsunuz siz millet ümidi kesti artık nokia dan boşuna avutmayalım kendimizi aldık N8 mis gibi cihaz artık anca bug-fix güncelleme bekleriz bu arada neden wmc de hiçbir bilgi vermedi nokia tüm firmalar şov çekti anca sustular

hiç görmediysen youtube a meego evolve yazıp videoyu izle aynı zamanda uygulama sayısı symbian 6 göre çok daha hızlı şekilde artar hiç merak etme çünkü linux bir sistem

tmm bakarım youtubeden.. linuxsa virüs felanda girmez hem meegoya..

baktım youtubeden megoonun görselliği çok güzelmiş çok hoşuma gitti..

pRime.

pRime.

Üye

Bildiğim kadarıyla Meego eski symbian oyun uygulamalarını da destekleyecek.

pRime.

pRime.

Üye
uzantıları uymaz ki ama? acaba emülatörle felanmı olacak..

Doğrudan destekleyecek ve uzantılar da aynı olacak galiba. Ama kesin değil tabi. Ben de adını hatırlamadığım yabancı bir sitede okumuştum.

AYNA

AYNA

Üye
bide birşey sorucam ben android ve symbian videolarını izledim.androidde görsellik olarak çok güzel ekranda küçük seçenek pencereleri felan açılıyor menülerde gezerken symbaiandada var mı bu olay?

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici

Doğrudan destekleyecek ve uzantılar da aynı olacak galiba. Ama kesin değil tabi. Ben de adını hatırlamadığım yabancı bir sitede okumuştum.

QT desteği sayesinde uygulamalar her iki işletim sisteminde çalışacak.

pRime.

pRime.

Üye
QT desteği sayesinde uygulamalar her iki işletim sisteminde çalışacak.

Aynen öyle. :)

bide birşey sorucam ben android ve symbian videolarını izledim.androidde görsellik olarak çok güzel ekranda küçük seçenek pencereleri felan açılıyor menülerde gezerken symbaiandada var mı bu olay?

Symbian^3te belli yerlerde ekrana basılı tutunca küçük seçenek pencereleri çıkıyor. :oke:

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici

akinorta

Üye
2012 de androidli nokialar bile görebiliriz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt