Symbian mı? s40 mı? Arkadaşlar çok önemli bir konu bi bakın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Neverex

Üye
    Konu Sahibi
Symbian mı? s40 mı? Arkadaşlar çok önemli bir konu bi bakın
ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ YAZDIKLARIMI OKUMADAN LÜTFEN YORUM YAZMAYALIM

Evet arkadaşlar yakın bir tarihte cep telefonu alacağım symbian mı alsam?yoksa s40 bir cep telefonu mu alsam?karar veremedim bi yardımcı olursanız sevinirim

Symbian ile oyun,program vs. şeyler atılıyormuş ama o atılan dosyaların bazıları symbianlı telefonda açmıyormuş symbianlı telefonlarda yavaşlama,takılma,donma vs. olaylar oluyomuş ben bu yazdıklarımdan dolayı symbiandan soğudum ama symbianla oyun,program vs. atmak istiyorum yavaşlama açıkçası benim canımı sıktı (örn;N73 başka telefonlarda da oluyomuş)

S40 a gelince onunla ilgili pek şikayet almadım kullananlar s40lı telefonların çığunda Java bulunduğu için s40lı telefonlara da oyun atılabiliyomuş peki s40lı telefonlara program atılabiliyor mu?
Arkadaşlar lütfen doğru ve dürüst cevaplar istiyorum yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum

Odysseus

Odysseus

Üye
S40 sistemde de S60 sistemde de oyun ve program çalıştırma şansınız vardır. S40 sistemde java desteği ile jar uzantılı oyun ve program yükleyebilirsiniz. S60 ta ise sis ve sisx uzantılı uygulamalar yükleyebilirsiniz. S60 daha geniş kapsamlı bir sistemdir. N73 zaten bir takım problemleri olan bir telefon. Bu telefonu kriter alarak S60 tan vazgeçmenizi tavsiye etmem. Benim kullandığım E71 te takılna, donma, yavaşlama gibi sorunlar yok. Ayrıca unutmamak gerekir S60 lı telefonda java uygulamaları çalışırken S40 lı telefonda sis uygulamaları çalışmamakta. Bir önceki konunuzda telefon tavsiyesi istemişsiniz. Benim size önerim E63'tür. Klavyeli, geniş ekranlı, Wi-Fi ve 3G destekli. Tek problem kamera 2 MP. Biraz daha para ekleyebilirim derseniz E71'i tavsiye ederim. Şu ana kadar kullandığım en problemsiz telefon. Cihaz hakkında ekstra bilgi isterseniz yine bilgi verebilirim

Neverex

Üye
    Konu Sahibi
Ayıp ama 14 kişi bakmış kimse cevap yazmamış ne kadar bencil arkadaşlar var şurada yardıma ihtiyacımız var.Bi de başlıkta yazdık yardım edin diye :@

Consul9

Consul9

Üye
symbian al derimm ama paran warsa s60 3rd bişe al örn:6120c

Neverex

Üye
    Konu Sahibi
Evet başka görüşü olan

Cynical

Cynical

Üye
N73'e bakarak Symbiandan soğumayın Adem'in dediği gibi. N73'ün asıl sorunu Symbian olması değil, işlemcisi ve Raminin yeterli olmaması. Ki N73 Os9.1 olan ilk cihaz bildiğim kadarıyla. O zamandan bu zamana çok sular aktı. Ki N73 bile son sürümle tatmin edici bir hız ve stabiliteye kavuştu.
S60 bir telefon için bulabileceğiniz programlarla S40 için bulabileceğiniz programlar ne kalite ne de rakamsal açıdan kıyas bile edilemez. Kesinlikle Symbian bir telefon öneririm.

Neverex

Üye
    Konu Sahibi
N73'e bakarak Symbiandan soğumayın Adem'in dediği gibi. N73'ün asıl sorunu Symbian olması değil, işlemcisi ve Raminin yeterli olmaması. Ki N73 Os9.1 olan ilk cihaz bildiğim kadarıyla. O zamandan bu zamana çok sular aktı. Ki N73 bile son sürümle tatmin edici bir hız ve stabiliteye kavuştu.
S60 bir telefon için bulabileceğiniz programlarla S40 için bulabileceğiniz programlar ne kalite ne de rakamsal açıdan kıyas bile edilemez. Kesinlikle Symbian bir telefon öneririm.

Ya benim telefonda yapacaklarım;

• Müzik dinlemek
  • Oyun oynanmak
  • Mesaj yazmak
  • Fotograf çekmek (gerektiğinde) gibi
s40ta program yok mu da siz s60 ya da symbian öneriyosunuz anlamadığım nokta bu.

Odysseus

Odysseus

Üye
S40'ta program yükleniyor fakat kapsamı S60 kadar geniş değil. Mesela S60 kullanan bir telefona TV kumanda programı yükleyerek televizyonu kumanda edebilirsiniz. Ya da çok daha iyi oyun deneyimleri yaşayabilirsiniz.

Neverex

Üye
    Konu Sahibi
S40'ta program yükleniyor fakat kapsamı S60 kadar geniş değil. Mesela S60 kullanan bir telefona TV kumanda programı yükleyerek televizyonu kumanda edebilirsiniz. Ya da çok daha iyi oyun deneyimleri yaşayabilirsiniz.

saol kardeşim bu cevaplardan sadece senin cevabın beni aydınlattı :oke:

matt01

Üye
Arkdaşım bence symbian al çünkü java uygulamar symbian işletim sisteminde çalışırken s40 da sis sisx uygulamalarını çalıştıramazsın.Benm tlf n95 8gb tavsiye ederim.

Cynical

Cynical

Üye
Sen genel bir soru sormuşsun "Java mı Symbian mı" diye. Buna symbian cevabı vermemiz gayet doğal. Nedenini de belirttik. S40 telefonlarda sadece Java oyun ve programları çalıştırabilirsin ama symbian telefonlar hem java hem de symbian program ve oyunları destekler.
Ha sen "ben mesaj atıp, resim çekip, oyun oynayacağım sadece" diyorsan S40 bir telefon da alabilirsin. Kaybın sadece N-Gage ve Symbian oyunlar olur.

Neverex

Üye
    Konu Sahibi
Arkdaşım bence symbian al çünkü java uygulamar symbian işletim sisteminde çalışırken s40 da sis sisx uygulamalarını çalıştıramazsın.Benm tlf n95 8gb tavsiye ederim.

O kadar para yok ki :)

--------------- Ekleme ---------------

Sen genel bir soru sormuşsun "Java mı Symbian mı" diye. Buna symbian cevabı vermemiz gayet doğal. Nedenini de belirttik. S40 telefonlarda sadece Java oyun ve programları çalıştırabilirsin ama symbian telefonlar hem java hem de symbian program ve oyunları destekler.
Ha sen "ben mesaj atıp, resim çekip, oyun oynayacağım sadece" diyorsan S40 bir telefon da alabilirsin. Kaybın sadece N-Gage ve Symbian oyunlar olur.

Peki arkadaşım hangisi daha hızlı?

zMrLEEalex

zMrLEEalex

Üye
arkadaşım symbianlarla ilgili tek sorunun donma yapması ya da yavaşlaması ise hiç düşünmeden symbian al derim, çünkü bu problemleri çözen yazılımlar mevcut (freemem, appman vs.):oke:
java tabanlı mesela sony ericsson'un w200i'sini kullandım, java oyunlarda bu düşük model bile bile n70'den iyi performans verdi.. ben bugune kadar çok telefon değiştirdim, ama elimin altında hep bi symbian oldu..
kişisel görüşüm javayı da desteklemesi sebebiyle symbian işletim sistemli bir cihaz almandır.. dediğim gibi eğer donma yavaşlama gibi problemlerin olursa çözüm sağlayan yazılımlar mevcut:oke:

Ya benim telefonda yapacaklarım;

• Müzik dinlemek
  • Oyun oynanmak
  • Mesaj yazmak
  • Fotograf çekmek (gerektiğinde) gibi
s40ta program yok mu da siz s60 ya da symbian öneriyosunuz anlamadığım nokta bu.

arkadaşım program dendiğinde hiçbir java tabanlı program .sis uzantılı symbian programların yanına bile yakşamaz:nono:
s40 cihazlar için prolar da mevcut, ama ne s60'lar kadar geniş bi arşiv var, ne de s60'lar kadar kullanışlı :nono:

fazla para vermek istemiyosan ve yukarda yazdıklarını yapmak istiyosan al bitane n70 :D:D boyutları irice amaaa her istediğini güzel şekilde yaparsın :ehe:ehe

O kadar para yok ki :)

Peki arkadaşım hangisi daha hızlı?

karşılaştırdığın ve kafanda düşündüğün modellere bağlıdır bu sorunun cevabı.. s40 ve s60 iki adet telefon yaz, hangisinin hızlı olduğunu söyleyeyim sana:oke:

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Javayı boşver symbiandan şaşma n73 çok güzel tavsiye ederim

Neverex

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım symbianlarla ilgili tek sorunun donma yapması ya da yavaşlaması ise hiç düşünmeden symbian al derim, çünkü bu problemleri çözen yazılımlar mevcut (freemem, appman vs.):oke:
java tabanlı mesela sony ericsson'un w200i'sini kullandım, java oyunlarda bu düşük model bile bile n70'den iyi performans verdi.. ben bugune kadar çok telefon değiştirdim, ama elimin altında hep bi symbian oldu..
kişisel görüşüm javayı da desteklemesi sebebiyle symbian işletim sistemli bir cihaz almandır.. dediğim gibi eğer donma yavaşlama gibi problemlerin olursa çözüm sağlayan yazılımlar mevcut:oke:

arkadaşım program dendiğinde hiçbir java tabanlı program .sis uzantılı symbian programların yanına bile yakşamaz:nono:
s40 cihazlar için prolar da mevcut, ama ne s60'lar kadar geniş bi arşiv var, ne de s60'lar kadar kullanışlı :nono:

fazla para vermek istemiyosan ve yukarda yazdıklarını yapmak istiyosan al bitane n70 :D:D boyutları irice amaaa her istediğini güzel şekilde yaparsın :ehe:ehe

karşılaştırdığın ve kafanda düşündüğün modellere bağlıdır bu sorunun cevabı.. s40 ve s60 iki adet telefon yaz, hangisinin hızlı olduğunu söyleyeyim sana:oke:

Arkadaşım sen symbian öneriyosun ama Java yı da kötülemiyorsun kafam karıştı açıkçası

Benim şu an kullandığım telefon Nokia 6230i benim isteklerimi yerine getiren bi telefondu ama kasası çok deforme olduğu için yeni telefon alacağım bildiğiniz gibi Nokia 6230i s40 bir telefon ben şimdi s40 a alışkın olduğum için s60 ya da symbian a alışamam diye düşünüyorum zaten symbian ve s60 karışık ve zor zMrLEEalex telefon söyleyeyim 5610 6500s 6120c aklıma geldi cevap bekliyorum

maki20

maki20

Üye
s40 telefon alacaksan tavsiye edeceklerim sistemi hızlı ve yavaş olmayan en iyi telefonlar
5610 xpress music,6700 classic,6500 slide,6600 slide,6303 classic,3600 slide

series60 os9.2 os9.3 telefon alacaksan tavsiye edeceklerim sistemi hızlı ve yavaş olmayan en iyi telefonlar
n81,n81 8gb,n79,n95,n95 8gb,n82,n93i,6220 classic

s40 dan bunları kullandım daha önce 5610 ve 6500 slide ikiside çok iyi telefondu hiç yavaşladığını görmedim

s60 dan kullandığım daha önce telefonlar n95 ve n93i bu iki cihazda süperdi ve çok hızlıydı
şuan kullandığım cihaz n81 8gb ve n82 ikiside çok iyi cihaz ve n81 8gb dan sistemi daha hızlı cihaz görmedim şimdiye kadar 7 gb si müzik ve video resim dolu tık yok cihazda

yukarıda yazdığım cihazlara bakarsın artık karar senin

turkordu

turkordu

Üye
S40 mı S60 mı daha iyi diye soruyorsan eğer tabiki S60.S60 bir telefonla birçok uygulamayı çalıştırabilir,program kurarak telefonun yapamadığı birçok işlevi yaptırabilirsin.Ama bu kullanıcının isteklerine göre değişebilir.Hangisini kullanacağını kendin belirlersin.

Neverex

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar symbian olarak ne önerirsiniz?s40 olarak ne önerirsiniz?s60 olarak ne önerirsiniz?Görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılarla

maki20

maki20

Üye
Arkadaşlar symbian olarak ne önerirsiniz?s40 olarak ne önerirsiniz?s60 olarak ne önerirsiniz?Görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılarla

s40 6500 slide 6700 classic

s60 n81 8gb n95 n95 8gb

Neverex

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar karar olarak s40 almaya karar verdim 5610 mu olayaım?6500s mi alayım?veya başka telefon önerisi olan?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt