Symbian mı daha az yer kaplıyor sıstemde yoksa bada mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
61semih

61semih

Üye
    Konu Sahibi
Symbian mı daha az yer kaplıyor sıstemde yoksa bada mı ?
Symbian mı daha az yer kaplıyor sıstemde yoksa bada mı ? soru çok acık arkası doldurulamıcak boş laflara degıl ıkısınıde kullanan veya bu işten gerçekten anlıyandan youm+açıklama beklıyorum

Uruloki

Uruloki

Üye
symbian diyorum çünkü 256mb ram ile bayağı iş görüyor ama yaklaşık 100mb ram yiyor gerçi bada ne kadar yiyor bilmiyorum ama o da az yer diye düşünüyorum aslında eaagent cevaplarsa iyi olur

nonamex

Üye
Symbian sözde düşük ram ve işlemcide çalışacak şekilde tasarlanmıştır ama bu düşük ram ve işlemci kullanıcıya hantallık, kilitlenmeler ve telefonun geç tepki vermesi olarak geri döner...

61semih

61semih

Üye
    Konu Sahibi
mesela bende symbian a bir on yargı var hala yıllar boyu symbian ıın benı ve benm gıbı bır cok kişiyi hantallığıyla delıye cevırdıgı için sanırım.ama soylekı artık s^3 te bır hantallık varmı bılmıyorum ama olmasa bıle şahsen ben tercıh etmem symbian buyuk bir kabuk değişimi yapmadıktan sonra.menüler ikonlar vs hep bırbırının kopyası yıllarca aynı telefonu kullanıyormusum gıbı hıssedıyorum kendımı.umarım symbian ilk zamanki gibi bir devrim yapar şu yazılım konusunda.şuanda androıt baya hit ama bada yı kullananlarda cok memnun yenilikçi bir işletım sıstemı olduklarını soyluyorlar buda benı cevbedıyor acıksası bıde wave 2 nın fıyatı tabıkı :)

nonamex

Üye
S^3 kesinlikle hantal uzak durmanızı tavsiye ederim

eaagent

eaagent

Üye
ikisinide kullandim. bada symbiandan daha stabildir ve daha az sistem ister . symbian badaya kadar bu isin kraliydi ancak bada belli telefon modelleri uzernde ckis yapnca ( oncelikli olan 2 telefon wave wave2) bu telefonlarn donanimina gore uyarlanmstr. symbianda arkadasin dedigi gbi kasma ve bekleme olaral geri doner kullaniciya. symbianda genelde 256 mb ramn 140 - 120 mb arasi kullanilabilirdir 136 mb ram kullanr ,badada ise 512 mb ramin 390 i kullanilabilirdir 122 mb ram kullanr :)

pRime.

pRime.

Üye
ikisinide kullandim. bada symbiandan daha stabildir ve daha az sistem ister . symbian badaya kadar bu isin kraliydi ancak bada belli telefon modelleri uzernde ckis yapnca ( oncelikli olan 2 telefon wave wave2) bu telefonlarn donanimina gore uyarlanmstr. symbianda arkadasin dedigi gbi kasma ve bekleme olaral geri doner kullaniciya. symbianda genelde 256 mb ramn 140 - 120 mb arasi kullanilabilirdir 136 mb ram kullanr ,badada ise 512 mb ramin 390 i kullanilabilirdir 122 mb ram kullanr :)

Aşağı yukarı aynıymış. Ben de çok büyük bi fark var sandım okurken. N8'de açılışta boş ram 161mb bende. Normal kullanımda da 145'ten hiç düşmüyor.

dufy85

dufy85

Üye
evet fazla fark yokmuş, bende symbian kullandım ama bada kullanmadığımdan farkı tam idrak edemiyorum.

kullanırken kasma falan yapıyor olabilir bada da

technoblue

technoblue

Üye
symbian daha çok yoruyor cihazı. bada yı yakın zamanda deneme şansım oldu gayet hızlıydı symbian a göre.

silver021

silver021

Üye
wave modellerinde sistem için 256 mb ram ayrılır ve kullanıcılar bu alana giremez boşaltamaz.
kullanılan widgetlar telefonun temel içerik menüleri hepsi bu ramin içine hapsedilmiştir. bu yüzden bada diğer sistemlere göre çok daha stabil çalışıyor.
diğer bir 256 mb ise kullanıcıya sunulmuş ram alanı.
yaklaşık bi firmware sürüm 300 mbdan aşağı değil. 900 mb bada yükleme rom kapasitesi olarak ayrılmış.
490 mbdan kullanıcı interface arayüzü.
aynı pclerdeki gibi düşünürsek bölümlere göre ayrılması her konuda avantaj sağlar.
ancak symbianda kullandım böyle bir bölünmüşlük göremedim. yani varsada kullanıcılar bunlara çok kolay erişebiliyor. ram temizleme adıyla programlar çıkıyor ama bi temizliyorsun telefonun içine ediyorsun. bir içeriği açması 15 saniyeni alıyor. :D
onu bunu geçtik bence bada da symbianda boş. her alanda tek lider android.

gunesinoglu

gunesinoglu

Üye
bende symbian ve bada kullandım 256mb ram i8910hd symbian idi ve maksimum 80-100 arası kullanımda idi. ancak hx custom rom yuklediğimde ram 170lerde çalışmaya başladı. ve stabil olmaya başladı. orjinal yazılımı ile tlf tamamen hantal ve ağır idi. şu anda wave2 kullanıyorum kesin olarak bu daha stabil.

Uruloki

Uruloki

Üye
silver yine fandroid liğe başlamış allah aşkına 768mb ram e sahip olan htc sensation açılınca onun için mi 200m ram ile başlıyor yuh demek az kalır bence bak ne güzel bada çok az yiyormuş symbiandan daha az sistem kullanıyor bunu takdir etmiyorsunda sürekli güç yiyen bir işletim sistemini hala daha övüyorsun bence bu iki sistemin tek eksiği uygulama vd program olmaması

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
Symbian 3 de aynı dalga :ağlarım::kop:

eaagent

eaagent

Üye
Aşağı yukarı aynıymış. Ben de çok büyük bi fark var sandım okurken. N8'de açılışta boş ram 161mb bende. Normal kullanımda da 145'ten hiç düşmüyor.

İşlemciyi hesaba katmadım ama kardeşim :) Symbianın arkaplanda çalştırması gereken eklentiler var o yuzden ram düşüyor :) ben N8 elimdeyken çok gördüm 120 lere 110 lara indiğini hatta 145 i zor görürdüm...

evet fazla fark yokmuş, bende symbian kullandım ama bada kullanmadığımdan farkı tam idrak edemiyorum.

kullanırken kasma falan yapıyor olabilir bada da

Tam tersi kardeşim bada en stabil oslerden biri S^3 ten daha stabil gram kasma yapmaz ayrıca :)

61semih

61semih

Üye
    Konu Sahibi
Uruloki ben bu konuyu konu hakkında gorus ve deneyımlerı aktarmanız ıcın acmıstım.herkezden rıcam kımse kımseyı şahsı degerlendırmemesı.fanboy vs gbı ıtamlarda bulunmayalım,aşalım bunları artık.bırsey soylemek ıstıyorum bu sanbyan androıtten daha az ram kullanıyor ya bu sunamı benzıyor? ornegın fıfa 2011 de kapladıgı alan 4 gb (atıyorum) ama fıfa 2006 da2gb (rakamları salladım tamamen) aradakı gorsellık mesela htc dekı sense arayuzu motorolanın kendı arayuzu vs bunlardan dolayı heralde ram ı ve ıslemcıyı daha fazla kullanmak zourunda kalıyor işletım sıstemi dogrumudur?

Uruloki

Uruloki

Üye
hayır bende şunu diyorum tamam symbianda o görsellik yok ama bada da var yani

----------Eklendi @ 19:48:34 ---------- Yazıldı @ 19:41:29 ----------

hayır bende şunu diyorum tamam symbianda o görsellik yok ama bada da var yani izlediğim videolar içinde güzeldi ki hep android aynı sürekli fazla güç tüketiyor mesela ios da çok başarılı bu konuda tamam belki ana ekran yok ama süper animayonları filan olsun çok başarılı bence(her ne kadar kısıtlıda olsa) değil mi ki şu da var linux sistemler az güce rağmen bunu nasll başarıyor değil mi ayrıca silver için şunu demek istiyorum o sürekli aynı şeyi yapıyor her konuda android diyor bende diyorum ki bak bada da güzel adamlar yapmış ayrıca aynı ram durumu galaxy s 2 de de mevcut ki onda o kadar görsellikde yok açıkcası o kadar gücü basıpda anca o görselliği ve arayüzü sunabiliyorsa bence bir anlamı yok o işletim sisteminin ki meamo daha az güçle daha iyisini sunuyor bu da garip değil mi ve ekliyorum meego videolarını izlediyseniz aynı güçle daha fazlasını yapıyor siz android i fazla büyütüyorsunuz bence zamanında ios u da büyüttüler bakın yavaşladı durma noktasında o da

61semih

61semih

Üye
    Konu Sahibi
Uruloki tamam dusuncelerınde haklıda olabılırsın olmayabılırsınde.bırbırımıze zorla bırseylerı kabul ettıremeyızkı ben androıtten memnunumdr sen sanbyan baskasıda bada dan sen anlatırsın medenı bır sekılde karsındakı anlarsa anlar anlamazsa kendı bılır.kımsenın şahsına goruslerıne dıl uzatmamalıyız.çunku boyle guzel bıt yere varılmıyor,karsılıklı atısmalar ban korkusu olmasa kufure kadar.
konuya gelınce suanda cıft cekırdek furyası da donuyor ortalıklarda ama cıft cekırdege gereksınım duyan kac tane oyun uygulama var ? akıllı telefon pıyasası uçmuş haftada bır telefon cıkarmaları nasıl bır pazarlama stratejisidir anlamıs degılım.ayfonun pazarlama stratejisine bır bakın bırde dıger markalarınkıne.. ondan dolayıdırkı ayfonu olanın ayrı bır havası oluyor. oyle kısıler varkı telefon kullanmasını bılmeden ayfon alıyor sırf hava atmak ıcın.buda apple nın basarısı olsa gerek

Uruloki

Uruloki

Üye
aynen işte bende onu diyorum çoğu sistem o kadar güç istememesine rağmen basıyorlar gücü yanlış bence ki bugün dört çekirdekli ya da altıya geçti pc ler yani altı çekirdek ne yapacan onu hiçbirşey ve gariptir ki şu an altı çekirdek sistemini destekleyen oyun ve program çok az bence firmalar saçmalamaya başladı daha rahat kullanılabilen sistemler yapsalar daha mantıklı yine az güç isteyen mesela cloud sistemler onda bir dandik işlemci, dandik ram ve internete ihtiyaç duyuyorsun ama herşeyi yapıyor(oyun yok ama olsun) yani isteyince oluyor

61semih

61semih

Üye
    Konu Sahibi
olay bence pc de farklı pcdekı yazılımlar telefondakı yazılımlara oranla daha hızlı gelısıyor yanı sanırım amd nın buldozerı vardı 8 ıslemcılımı ne yanlıs hatrlamıyosam ama bunlar cok ekstrem ornekler cıtayı yukseltmek ıcın bırazda yanı ıhtıyactan dogan gelısmeler degıl tahmınımce,bırcok kısıde cıft cekırdeklı pc yok daha ornegın bende hala 5 yıldır selereon kullanıyorum bana yetıyor zaten.sonucta bır ag yonetmıyorum program yazmıyorum ınternet muzık fılm .ha hıcmı parca degısmedım degıstım neden cunku ınternette 5 yıl once bukadar java ve flash ıcerık yoktu ram degıstırdım vs..
androıt ın 500 kusur mhz de calısan cıhazıda var 1.2 çıft cekırdeklı ısleme sahıp olan cıhazıda yanıandroıtede haksızlık etmemek lazım

Uruloki

Uruloki

Üye
500mhz de çalışan hangi sürümp acaba 2.3 değil dimi şöyle 1.6 olabilir mi bence google bunu sürekli yapıyor hep aşırı geliştiriyor her 6 ayda bir nerdeysa yeni sürüm katıyor android e sonra güç yükseltme filan yani bunu chrome da bile yapıyor daha çıkalı kaç sene oldu 11.nci sürüm geldi bence biraz yavaşlaması gerek ve ben o pc örneğini verdim çünkü biraz gereksiz buluyorum o gücü demek amaçlıydı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt