SymPsion
Üye
-
Konu Sahibi
-
İyi olur dimi haha 😀 doğrusu bunun temel amacı (Symbian'a da olsun kafasıydı) 30'dan fazla platform da olunca burada da olsa fena olmazdı dedik arkadaşla.Symbian da dünya kadar oyun varken şunu telefona atıp oynamak.
Çalışan sdk'yı nereden buldunuz yahu ? Ben denedim bi ton hata aldım2026'nın ilk yeni Symbian uygulaması!
Robotfindskitten, Leonard Richardson tarafından MS-DOS için yazılmış ücretsiz bir video oyunudur. Oyun, oyuncunun "#" işaretiyle temsil edilen isimsiz bir robot olarak, diğer rastgele karakterlerden oluşan bir alanda bir kedi yavrusu (rastgele bir karakterle temsil edilir) bulması gereken bir ASCII arayüzü kullanır.
Symbian sürümü, özellikle Symbian S60v3 cihazları için HTML/Javascript ile yazılmış Robotfindskitten'ın basit bir uygulamasıdır.
HTML/Javascript kodu Mert Çakır tarafından vibecode ile yazılmış ve JigokuMaster tarafından değiştirilmiştir.
Oyunun simgesi Mert Çakır tarafından tasarlanmıştır.
Oyun, JigokuMaster tarafından yerel S60 C++ WebView'e paketlenmiştir.
Oyun için gelecekte ek güncellemeler ve düzeltmeler olacaktır.
Şu anda test edilen platformlar: 6110 Navigator (v9.2 + S60v3.1) ve S60v3 FP2 SDK (v9.3 + S60v3.2) [Evet yayınlanan bir x86 sürümüde var.]
Oyun EKA2L1'de şimdilik çalışmamaktadır.
Oyunu GitHub linkinden;
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ya da EPOC Arşivinden edinebilirsiniz.
Şu kaynaklardan kardeşim. Keza bir kısmı benim arşivde de var.Çalışan sdk'yı nereden buldunuz yahu ? Ben denedim bi ton hata aldım
Arm değilse nasıl çalışacak telefonlarda ?Şu kaynaklardan kardeşim. Keza bir kısmı benim arşivde de var.
Yinede hatırlatmak lazım. SDK'larda ki Symbian x86 sürümüdür, Arm değil. Bundan dolayı x86 için derlenmiş .sis dosyalarını açar. (S60 için bir kaç tanedir.) Ama .wgz ve .jar'da sıkıntı olmaz. Ayrıca SDK'lar için Windows 7'yi tavsiye ederim.
Oyunun hem ARM hemde x86 sürümü bulunmakta. WINS yazan x86-SDK için diğer 20kb'lık dosya S60 telefonları için.Arm değilse nasıl çalışacak telefonlarda ?
Symbian belle anna peki ?Oyunun hem ARM hemde x86 sürümü bulunmakta. WINS yazan x86-SDK için diğer 20kb'lık dosya S60 telefonları için.
Şimdilik sadece S60v3 için ama tahminim N97, E6, E7 gibi cihazlarda da çalışacaktır.Symbian belle anna peki ?
hangi İDE yi kullandınız qt creator ise linkini atabilirmisiniz hocamŞu kaynaklardan kardeşim. Keza bir kısmı benim arşivde de var.
Yinede hatırlatmak lazım. SDK'larda ki Symbian x86 sürümüdür, Arm değil. Bundan dolayı x86 için derlenmiş .sis dosyalarını açar. (S60 için bir kaç tanedir.) Ama .wgz ve .jar'da sıkıntı olmaz. Ayrıca SDK'lar için Windows 7'yi tavsiye ederim.
SDK için IDE kurulumu zorunlu değil. Kendim HTMLVibe Code ettim. Ama arkadaş C++onu bir sis dosyasına dönüştürdü. istersen ona sorabilirim.hangi İDE yi kullandınız qt creator ise linkini atabilirmisiniz hocam
yani program yazarken qt creatormu carbide c++ mı kullanıldı(qt mi symbian c++ mı) demek istemiştim hocam.SDK için IDE kurulumu zorunlu değil. Kendim HTMLVibe Code ettim. Ama arkadaş C++onu bir sis dosyasına dönüştürdü. istersen ona sorabilirim.
Symbian C++ kardeşimyani program yazarken qt creatormu carbide c++ mı kullanıldı(qt mi symbian c++ mı) demek istemiştim hocam.
GitHub'da kaynak kodu var inceleyebilirsiniz. Doğrusu tek projemizde bu değil. bundan daha iyi işlerimizde var.yani program yazarken qt creatormu carbide c++ mı kullanıldı(qt mi symbian c++ mı) demek istemiştim hocam.
qt de c++ da qt creator daha kolay yapıyor ide olarak ama hangisi daha iyi bilemedimSymbian C++ kardeşim
Mesaj birleştirildi:
GitHub'da kaynak kodu var inceleyebilirsiniz. Doğrusu tek projemizde bu değil. bundan daha iyi işlerimizde var.
Geliştirici değilim ama Qt ile standart C++, Symbian C++'a göre çok daha kolay ayrıca Qt sayesinde klasik Avkon uygulamalarından görsel olarak daha iyi uygulamalarda oluşturabilirsiniz. Kısacası Symbian'a yeniyseniz Qt harikadır. Ama sisteme tam hakim olmak isterseniz ve eski S60 sürumleri veya UIQ'yu hedeflemek isterseniz Symbian C++ şart.qt de c++ da qt creator daha kolay yapıyor ide olarak ama hangisi daha iyi bilemedim
s60v3 ve üstü ama verimli bir şey isterim UIQ hedefim yok hocam API olayları nasıldır qt nin mesela?Geliştirici değilim ama Qt ile standart C++, Symbian C++'a göre çok daha kolay ayrıca Qt sayesinde klasik Avkon uygulamalarından görsel olarak daha iyi uygulamalarda oluşturabilirsiniz. Kısacası Symbian'a yeniyseniz Qt harikadır. Ama sisteme tam hakim olmak isterseniz ve eski S60 sürumleri veya UIQ'yu hedeflemek isterseniz Symbian C++ şart.
Emülatör olarakta, Symbian^1 sonrası SDK'lar fazla hantal ve Windows 10/11'de çalışması için bir kaç küçuk ayar lazım. Tabl Belle için ayrı bir Qt sdk'sı var. Onu hiç denemedim.qt de c++ da qt creator daha kolay yapıyor ide olarak ama hangisi daha iyi bilemedim
Yani temel çoğu şeyi sağlıyor diye biliyorum. En azından Symbian Anna ve sonrası içins60v3 ve üstü ama verimli bir şey isterim UIQ hedefim yok hocam API olayları nasıldır qt nin mesela?
Verimlilik olarak performansa Symbian C++ ama kendi geliştirici konforu için kesinlikle Qt. Birde s60v3'ü hedefleyen geliştiriciler Genellikle Symbian C++ yada J2ME kullanıyorlar. Benim gördüğüm Qt daha çok Symbian^1 ve sonrası için tercih ediliyor. (Özellikle Anna ve Belle'de)s60v3 ve üstü ama verimli bir şey isterim UIQ hedefim yok hocam API olayları nasıldır qt nin mesela?
doğrusu s60v3 değil pekte ama min s60v3 daha çok belle içinEmülatör olarakta, Symbian^1 sonrası SDK'lar fazla hantal ve Windows 10/11'de çalışması için bir kaç küçuk ayar lazım. Tabl Belle için ayrı bir Qt sdk'sı var. Onu hiç denemedim.
Mesaj birleştirildi:
Yani temel çoğu şeyi sağlıyor diye biliyorum. En azından Symbian Anna ve sonrası için
Mesaj birleştirildi:
Verimlilik olarak performansa Symbian C++ ama kendi geliştirici konforu için kesinlikle Qt. Birde s60v3'ü hedefleyen geliştiriciler Genellikle Symbian C++ yada J2ME kullanıyorlar. Benim gördüğüm Qt daha çok Symbian^1 ve sonrası için tercih ediliyor. (Özellikle Anna ve Belle'de)
Peki aklında ne var kardeşim. Mesela ne geliştirmek istiyorsun?doğrusu s60v3 değil pekte ama min s60v3 daha çok belle için
Ona göre daha iyi yardımcı olabilirim belkidoğrusu s60v3 değil pekte ama min s60v3 daha çok belle için
ne bileyim 3rd pary clientler falanPeki aklında ne var kardeşim. Mesela ne geliştirmek istiyorsun?
Mesaj birleştirildi:
Ona göre daha iyi yardımcı olabilirim belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?