Symbian Carla ve Symbian Donna

sonerrap

Üye
    Konu Sahibi
Symbian Carla ve Symbian Donna
Meksika'da düzenlenen Geliştirici Günleri'nde Nokia, Symbian'ın gelecek iki güncellemesini aydınlattı. Carla ve Donna adını alan majör güncellemelerin yanı sıra, Symbian Belle üzerine minör güncellemeler de sunulacak.


Symbian Carla, 2012 sonu veya 2013 başı gibi sunulacak. Bu güncelleme, 1 GHz ve üstü işlemciye sahip akıllı telefonlar için kullanılabilir olacak. Yeni bir tarayıcı, birçok yeni Widget, birçok yeni NFC özelliği ve Dolby Surround ses geliştirmeleri de bu güncellemeye dahil edilecek. Nokia N8, C7, E7, C6-01 gibi ilk nesil Symbian^3 cihazlar ise bu güncellemeden yararlanamayacaklar.


Symbian Donna, 2013 sonu veya 2014 başı gibi sunulacak. Bu güncelleme ise, çift çekirdekli işlemciye sahip akıllı telefonlar için kullanılabilir olacak. 2014'e kadar mobil işlemciler kim bilir kaç çekirdekli olacak, fakat Nokia daima düşük donanıma en uygun şekilde yazılımını optimize etmiş bir firma.


Eski nesil Symbian^3 cihazlar 2012'nin ilk çeyreğine kadar Belle güncellemelerinin tamamını alırken, Symbian Belle ile sunulmuş cihazlar da yeni nesil Belle güncellemesini alacak.
 
Tepkiler: yutkun
bilgilendirme için teşekkür ederim desene n8 de sadece belle görecez neyse hayırlısı olsun
 
Tepkiler: Dandanakan92

qsaw

Üye
bilgilendirme için teşekkürler
 
slm,carlanin tam gelmeyecegi belli degil suan nokia düsünme noktasinda ama donna kesin gelmeyecek bu belli.
 
Tepkiler: Dandanakan92

WebStyle

Üye
N8'ler belle'ye talim edecek desenize
 
sanki daha önce verilmişti bunlar. ama yine de saol
 
yazın iphone a geçip kurtulalım en dandik androidlere bile 4 gelirken bize dandik carla gelmiyor.
 
Tepkiler: MertcaN9

keys1903

Üye
demekki elimdekî teli pedere hediye edip yavas yavas ios yollarina kırıyım direksiyonu
 
Tepkiler: Rookie66, haliloz95 ve İncİnat
aynen yawas yavaş iphone ye dnmeklazm
 
Uygulama açısından dandik kimse desteği çekilecek sisteme uygulama çıkarmaz. Bu yıl son uygulamalar çıkar.
 
Sanki bu telefonları aldığınızda herkes symbian a uygulama yazmak için sıraya girmişti.
 
Dediğimi anladığın halde niye uzatıyorsun ki ! Ben kullanım kolaylığı açısından symbian aldım . Uygulama ilk zamanlarda idare ediyordu fakat yazdan beri oyun çıkmayınca sıkmaya başladı ve soğudum symbiandan . İşin özeti budur.
 

Sensation

Emekli Yönetici
İstediğiniz telefonu almakta serbestsiniz. Bunu konuda belirtmenize gerek yok. Konuyla hiç alakası yok zaten bunun da. Sonra konuda tartışma çıkıyor. Lütfen dikkat edelim.
 
Tepkiler: Cihanî Sultan ve n000k


Ben birşey uzatmıyorum.Uygulama çıkmama sebebi sen ben ve bizim gibiler iken symbian ı suçlamanız bana garip geliyor.

Sen oynayacağın her oyunu satın alsan ben alsam başkası alsa firmalar neden çıkarmasın ? Ancak biz telefonumuzu hackli kullanırsak tüm oyunları kaçak kullanırsak para vermezsek kimse bize oyun çıkarmaz.
Kısacası uygulama kıtlığının nedeni symbian değil sen ben ve bizim gibilerin hırsızlığı
 
Tepkiler: DenizhaNq
Kontörle alım olsa hepsini alırdım ama kredi kartım bulunmadığından olmuyor. Ancak bu 2016 geliştiricileri soğuttu symbiandan . En iyisi Wp8 e geçmek 2013 ortası gibi nokia bu wp sayesinde kurtarcak paçayı ve zirveye çıkcak bu benim fikrim ama bundan sonra symbian alınmaz (nokia demedim symbian dedim) wp ye yönelsek iyi olur.
 

Lenneth

Üye
Nokia Carla ve Nokia Donna olmasin o
 
donna son durak zaten. 2016 da mort . Ordan direk wp ye geçicek. Wp Arayüzü nokia izin alarak kendine göre degiştircekmiş. Bu arada geliştiricilerle iletişimi saglamış. Yani wp ye geçince uygulama sıkıntısı olmayacak . 2016 ya kadar ooo bi sürü çalışma olur. Nokia 701 carla dan hakkını alacak. Donna dan alamaz ama . Nokia batmayacak . Ama piyasa acayip karışcak . Benden söylemesi