yilan53
Üye
-
Konu Sahibi
-
Aslında evet konu çok çok mantıklı ve haklı bir konu.. Ancak şöyle düşünelim, örneğin eset antivirüs yazılımı.. Yıllardır piyasada.. Ve bunun üretiminin en az 100 katı dolaşıyor kopya olarak.. Eee eset battımi? Yooo..
Ancak o tarz bilgisayar programlarını özel şirketler ve devlet daireleri gibi resmi yerler lisanslı kullanmak zorunda, kontrolleri de yapılıyor cezaları kesiliyor o yüzden hepsi programı her bilgisayar için satın alıyorlar. Ve bu bütün ülkelerde geçerli. Normal olarak satın alan kullanıcılar da var ancak olmasa bile yukarıda söylediğim gayet yeterli bir gelir kaynağı yazılımcı şirket için. Symbian'ın ise öyle bir gelir kaynağı yok...
Sen Symbian ı eset mi sandın?Aslında evet konu çok çok mantıklı ve haklı bir konu.. Ancak şöyle düşünelim, örneğin eset antivirüs yazılımı.. Yıllardır piyasada.. Ve bunun üretiminin en az 100 katı dolaşıyor kopya olarak.. Eee eset battımi? Yooo..
Facebook kullanıcılarından para alarak mı bu kadar yaygınlaştı ve zuckerberg'i zengin etti bence nokia daha yaygın kullanıma ulaşmak istiyorsa uygulamalarını ücretsiz yapmalı, o zaman herkes uygulamaları için nokia tercih edecektir ve symbiandan kazanamadıklarını telefondan kazanacaklardır ki zaten bence kazanıyorlarda.
yazılımcı şirket reklam şirketi değil ki reklamdan kazansın adam program üretip satmak istiyor ama kimse almıyor bedavadan kullanıyor sonra gelip burda ah anam symbian da neden programlar ve oyunlar bu kadar az diye konular açılıyor biz bu kafa ile gidersek daha çok uğraşırızYazılımcı şirketler de aynı mantıkla çalışabilir. Biz bu gibi forumlar üzerinden sadece fikir alışverişinde bulunuruz ama oyun veya uygulama indirmek istiyorsak yapımcı firmanın internet sitesinden bunu yaparız onlarda reklam alır tıklanma üzerinden para kazanır vs.. böylece herkes mutlu olur. Ben güzel bir telefon sahibi olmak ve konuşabilmek için bir dünya para ödüyorum zaten o yüzden oyun yapımcılarına para ödemekte istemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?