Symbian Belle ve Anna N8'e Nasıl Yüklenir [Detaylı Anlatımlı+Resimli+Türkçe]

firfir79

Üye
Dİrek BElle yı yuklebilirsin kardeşimm hic bir sorunn olmaz ben birebir denedim ve harika olduu KESİNLİKLE sorunsuz CALIŞIYOR.

hocam nasıl yükledin ben xp yüklü bilgisayarda deniyorum gene aynı oldu. bu NOKİA USB ROM nedir allah aşkına
her seferinde karşıma çıkıyor yahu
kafayı yiyecem artık

arkadaşlar PHONİX aşamasında frimvire update diyoruz ya karşımıza bi ekran geliyor içinde euro dg germany yazan kutu. işte bende o kutu boş geliyor euro dg germany gelmiyor yardmcı olabilecek var mı. acil lütfen.. yüklemeleri sorunsuz yaptım yaklaşık 1.7 gblik yüklemeler

ustura42

Üye
Nawifirm den 24.1 anna yı telefonuma dead phone flash ile flashladım belle dosyalarım mevcut direk belleyi kurabilirmiyim yoksa en baştan alman annasını mı kurmam gerekiyor

yok dostum bende 24.1 flaslamıştım üzerine videoda anlatılan gibi belle yükledim on numara oldu korkma aynısını yap sıkıntı yok

ben kurdum ve çok beyendim elinize sağlık çok teşekkür ederim 7 saatimi aldıysada deydi..

bi yardım edin lütfen annayı phoenixte yüklerken sorunsuz yükledim anlatılanları harfiyen gerçekleştirdim işlem bittikten sonra telefonum açılmıyor... lütfen çok acil yardım edin lütfennnn. biri mailimi yükleyebilir mi yardımcı olabilecek biri. nurullah_kaya72@hotmail.com

firfir79

Üye
sorunda burda zaten hiç birşey gözükmüyor telefonu depolama aygıtı olarak görüyor ovi suite de giremiyorum[/QUOTE] telefonu ovı suıte ayarlaman gereklı telde ayarlar-baglantı-4ncu sıradakı sekmeye bas orada ovı suıtı sec bu sekılde olması gereklı

mkryvz

Üye
Eğer burada anlatılanları yapmış olsaydın ekrana siyah zemin üzerine beyaz NOKIA yazısı ardından yine siyah zemine beyaz animasyon noktalar gelmeliydi. Ya sen elindeki başka bir FW'yi kurdun, yada hatalı bir işlem yaptın. Bende alman Anna değil, Türkçe olan ile yaptım ve hiç bir sıkıntım yok.

----------Eklendi @ 10:22:04 ---------- Yazıldı @ 10:05:06 ----------

sorunda burda zaten hiç birşey gözükmüyor telefonu depolama aygıtı olarak görüyor ovi suite de giremiyorum
Arkadaşım, senin sorununun ne olduğunu tam anlamış değilim. Ancak kullandığın windows ile ilgili olabilir. Windos 7 64 bit ve 32 bit versiyonları ile denedim bir sıkıntı olmadı.
Emin değilim ancak kullandığın windows modifiye edilmiş sürümlerden biri ise sıkıntı doğma olasılığı yüksek. Çünkü modifiye windows'larda baika programlara yer açmak için içinden bazı driver ve yazılımları çıkarıyorlar. Bu durumda bazı proglar ve yazılımlar için gerekli bir takım sürücü dosyaları olmadığı için buna benzer sorunlar yaşanabiliyor.
Tavsiyem; eğer modifiye windows kullanıyorsan başka bir bilgisayarda normal yollarla kurulmuş bir windows ile denemendir.
Şuan aklıma başka bir çözüm gelmiyor. Ama buralarda olacağım, yardım etmeğe devam ederim.

NOT: Şuan başka bir CFW BELLE ile yükleme hazırlığı yapıyorum. Başarılı olursam buradan paylaşacağım.

firfir79

Üye
mkryvzArkadaşım, senin sorununun ne olduğunu tam anlamış değilim. Ancak kullandığın windows ile ilgili olabilir. Windos 7 64 bit ve 32 bit versiyonları ile denedim bir sıkıntı olmadı. Emin değilim ancak kullandığın windows modifiye edilmiş sürümlerden biri ise sıkıntı doğma olasılığı yüksek. Çünkü modifiye windows'larda baika programlara yer açmak için içinden bazı driver ve yazılımları çıkarıyorlar. Bu durumda bazı proglar ve yazılımlar için gerekli bir takım sürücü dosyaları olmadığı için buna benzer sorunlar yaşanabiliyor.Tavsiyem; eğer modifiye windows kullanıyorsan başka bir bilgisayarda normal yollarla kurulmuş bir windows ile denemendir.Şuan aklıma başka bir çözüm gelmiyor. Ama buralarda olacağım, yardım etmeğe devam ederim.NOT: Şuan başka bir CFW BELLE ile yükleme hazırlığı yapıyorum. Başarılı olursam buradan paylaşacağım.[/QUOTE] ben orada "kanki" ısımlı arkadasa cevap verıyordum telden yazınca bıraz karısmıs bıraz

Arkadaşlar, Bir türkçe Anna kullandım, bir de belle italyanca kullandım ama ikisinde de çeviriler çok kötüydü. İfadeler ekranlara sığmıyor ve anlamsal olarak da yetersizdi. Sizler nasıl çevirdiniz acaba. Çeviriyi nereden edindiniz? Ben bu işe talibim. Bir çok teknik yazılım, kullanım kılavuzu vs lokalizasyonu yaptım. Dil dosyalarını sağlayabilirseniz türkçeye tam olarak anlaşılır şekilde çevirip ileteyim ondan sonra yapalım tükçe versiyonunu.
Teklifime sıcak bakan geliştirici arkadaşlar varsa bekliyorum.
Herkese iyi forumlar.
Kolay gelsin

mkryvz

Üye
Konunun ilk sayfasında gerekli açıklamayı bulacağınızı düşünüyorum. Kaldı ki bu konu başlığındaki BELLE sürümü Türkçe olarak gayet başarılı.
Eğer daha iyi Türkçeleştirme yapabilirseniz bizlerde memnun oluruz. Dediğim gibi; gerekli dosyalar ilk sayfada mevcut.
Kolay gelsin.

sn.webstayl ben ilk sayfada anlattığınız gibi telefona 2 gün önce belle yükledim.ama depo hafızayı biçimlendirmeyi ve 7370 yani format atmayı yapmamıştım.acaba tlf. bu şekilde randımanlı çalışmaz mı? yoksa illa ki bir format atmam gerekir mi?? şimdiden teşekürler...

mkryvz

Üye
Bir sorun çıktı mı? Çıkmadıysa sen devam et.

slmlar ben 2 gün önce teli flashladım (şarj sorunundan dolayı ) şuan belle yüklemek istiyorum ama navifirm plus açıyorum serverı: nokia care suite yapıyorum ama sunucuya bağlanamıyor hatası veriyor bu yüzden işlemlere başlayamıyorum bile yardımcı olursanız sevinirim
ayrıca 14.mesajdaki sercantapsin arkadaşın paylaştığı videoyu direkmi uygulayacam yoksa 1. sayfadaki işlemlerden sonramı yapıcaz

yardımlarını bekliyorum tşkler....

mkryvz

Üye
Belle N8 için navifirmde yok.

herhangi bir sorun yok gibi ama arada bir telefonda donma sorunu oluyor.açma kapama tuşuyla kapatıp açıyorum sorun halloluyor.siznkilerde de donma sorunu varmı bilmiyorum bende oluyor bazan...

mkryvz

Üye
herhangi bir sorun yok gibi ama arada bir telefonda donma sorunu oluyor.açma kapama tuşuyla kapatıp açıyorum sorun halloluyor.siznkilerde de donma sorunu varmı bilmiyorum bende oluyor bazan...
Sanırım neden depo hafızasını biçimlendirdiğimizi ve *#7370# yaptığımızı anladın şimdi

alman bellesi yükleyip türkçeye çevirmeyi düşünüyordum ? o zaman direk sercantapsin arkadaşımızın videoda anlattığınımı yapmam gerekli ?

herhangi bir zamanda da bu formatı *#7370# yapsam telefonun bu sorunu çözülür değil mi?
ayrıca bu formatı atarsam rehber siliniyormu?