Symbian BELLE Nasıl Kurulur? Dead Phone Flash Nasıl Atılır? - VIDEOLU ANLATIM

Sponsorlu Bağlantılar

WebStyle

WebStyle

Üye
@WebStyle

Oyle birsey olacagini sanmiyorum ama yine de Anna'dan Belle'ye gecerken en sagliklisi ilk videodaki gibi yapmak.

Peki hocam illa ki china versiyonunu mu indirip yüklemek gerekiyor? Orada china versiyonu ile yükleme yapıyor çünkü..

FlighTAiR

FlighTAiR

Üye
    Konu Sahibi
farketmez. istedigin versiyonla yapabilirsin. Ben de Alman Anna'si ile yapiyorum.

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Peki hocam illa ki china versiyonunu mu indirip yüklemek gerekiyor? Orada china versiyonu ile yükleme yapıyor çünkü..

Hocam orada asıl amaç Phenix programını kandırmak. Yani ister Çin Annası ister Alman Annası ister İskandinav yazılımıyla phoenixe firmware dosyalarını göster, ardından Options > Edit adımlarıyla Belle dosyalarını seçip yüklemeyi başlat. :)

WebStyle

WebStyle

Üye
Tamam o şekilde bir deneme yapacağım ancak phoenix 2011 kullanıyorum. Dead Phone Flashing seçeneği aktif değil. Nasıl aktif hale getireceğim bunu :)

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Tamam o şekilde bir deneme yapacağım ancak phoenix 2011 kullanıyorum. Dead Phone Flashing seçeneği aktif değil. Nasıl aktif hale getireceğim bunu :)

No Connection ile flaslayacaksın. Telefon kapalı olacak. Ve Open Product'tan RM-596'yı seçeceksin.

2011'de bildiğim kadarıyla firmware dosyalarını görmeyene kadar Dead Phone Flashing butonu aktif olmuyor.

marsoy

marsoy

Üye
şimdi yükleyebildim v3.2 yi fakat çok yavaş geldi menüde kıpırdıyamıyorum diğeri gibi çok ağır

WebStyle

WebStyle

Üye
No Connection ile flaslayacaksın. Telefon kapalı olacak. Ve Open Product'tan RM-596'yı seçeceksin.

2011'de bildiğim kadarıyla firmware dosyalarını görmeyene kadar Dead Phone Flashing butonu aktif olmuyor.

Maalesef hocam yine görmedi.:S hayret.. o buton ne yazık ki pasif görünüyor.

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Maalesef hocam yine görmedi.:S hayret.. o buton ne yazık ki pasif görünüyor.

Ben 2010 kullanıyorum.Herhangi bir sorun yaşamadım şu ana kadar.

2011 kullanan arkadaş varsa yardımcı olabilir sana. FlighTAiR arkadaşım 2011 kullanıyordu yanılmıyorsam. Onu bekle istersen :)

WebStyle

WebStyle

Üye
Tamam kendisi gelince bir de ona sorayım..

WebStyle

WebStyle

Üye
bende 2011 kullanıyorum neden no connectionla flaşlıyosunki ordan usb1 seç scanla görcek tlfonunu

hocam zaten usb1 seçiliydi ama görmüyordu. No connected seçince şimdi gördü. :D ilginç..

marsoy

marsoy

Üye
görmesine sevindim arkadaşım v3.2 biraz yavaş gibi geldi bana v3.1den bilgisinide vereyim

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
hocam zaten usb1 seçiliydi ama görmüyordu. No connected seçince şimdi gördü. :D ilginç..

Telefon açık ve Ovi Suite modunda bağlıyken USB1 RM-596 seçeneği görünür. Onu seçip yüklerseniz normal flash atmış olursunuz.

Telefon kapalı ve USB'ye bağlıyken No Connection'u seçerek flashlarsanız Dead Phone Flash yöntemiyle flash atmış olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: WebStyle ve marsoy
marsoy

marsoy

Üye
ercan vallahi hep normal attım dead atmadım ne yalan sölim şimdi :D fark teşkil ediyomu peki ikiside aynımı yoksa dead dahamı iyi

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
ercan vallahi hep normal attım dead atmadım ne yalan sölim şimdi :D fark teşkil ediyomu peki ikiside aynımı yoksa dead dahamı iyi

Bana soracak olursan pek bir farkı yok. Normal flash atarken de telefon kapanıyor, Romu siliyor, ardından yeni Firmware'i yazıyor.

Dead Flash'ta da aynı şey oluyor.

Ancak ben sağlam olsun diye her flashtan önce bir hard format atıyorum.

• Beğen
Tepkiler: marsoy
WebStyle

WebStyle

Üye
Maalesef yine olmadı. Dead ile aynı 1.video'daki gibi flash atmak istedim. Bu hatayı verdi.

"The flashing failed. Do you want to retry the flashing?

HRESULT 0x8401f141 (-2080247487)

Flash: Boot rom was not detected after phone boot up. Unable to start flashing. "

marsoy

marsoy

Üye
tlfon açıkken atmayı denednmi peki flası

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
@WebStyle

Phoenixi kapat, tekrar aç. No Connection'u seç. Ardından Open Product > RM-596'yı adımlarını takip et.

Firmware Update butonuna bas. Karşına gelen pencereden Belle dosyalarını göster programa. Refurbish'e bas, hemen ardından küçük bir pencere çıkacak karşına.

Orada diyor ki; telefon ile USB bağlantısını kesin. Ardından telefonun güç düğmesine 8 saniye basılı tutun. 3 defa titredikten sonra USB kablosunu bağlayın.

Gerisini program halledecektir zaten :)

WebStyle

WebStyle

Üye
Secondary boot loaded
Loading update server code: 809713 bytes
Update server loaded
Partitioning....
Partitioning complete
Erasing....

Bu sefer de böyle kaldı. :)

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
USB kablosunu farklı bir girişe tak. Mutlaka arka USB girişlerini kullan.

PC yi yeniden başlat bir de öyle dene.

Bazen oluyor böyle aksilikler :)

Üst Alt