Symbian Anna ve Symbian Belle hakkında ufak bir bilgilendirme...

Sponsorlu Bağlantılar

mezoart

mezoart

Üye

Symbian^4 ile Symbian Belle birbirinden farklı iki yazılım.Hatta belle sadece symbian^3'ün üzerine yapılmış bir yazılım güncellemesi, yazılımın performansını arttıran bir yama aslında.Symbian^4 ise bence geleceği pekte parlak olmayan bir işletim sistemi.

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
he tmm tmm k.b :D araştırmalarım sonucu bulduğum

. madde de belirtilmiş :D

karasahinemre

Üye
symbian 4 diye bi şey yok hayal kurmayın

TheMadness

TheMadness

Üye
Symbian^4 was expected to be released in the first half of 2011. However, Nokia announced in October 2010 that Symbian^4 will not ship in a separate release. Instead, many of the UI enhancements planned for Symbian^4 will be released as updates to Symbian^3.[SUP] [/SUP]
Kaynak: Vikipedi[SUP] [/SUP]

----------Eklendi @ 21:19:11 ---------- Yazıldı @ 21:18:27 ----------

Symbian^4 ile Symbian Belle birbirinden farklı iki yazılım.Hatta belle sadece symbian^3'ün üzerine yapılmış bir yazılım güncellemesi, yazılımın performansını arttıran bir yama aslında.Symbian^4 ise bence geleceği pekte parlak olmayan bir işletim sistemi.
Bu Symbian 4 Symbian^4 değil!

reberemo

Üye
az önce annadan belleye geçtim ve şu an telefonumda ayarlar-telefon-telefon yönetimi- hakkında bölümüne baktığımda "BU ÜRÜN SYMBİAN^3 TEMELLİDİR" yazısını görmekteyim. sanırım konu açıklığa kavuşmuştur :)

TheMadness

TheMadness

Üye
az önce annadan belleye geçtim ve şu an telefonumda ayarlar-telefon-telefon yönetimi- hakkında bölümüne baktığımda "BU ÜRÜN SYMBİAN^3 TEMELLİDİR" yazısını görmekteyim. sanırım konu açıklığa kavuşmuştur :)
Türkçe dosyaları başka sürümden atıldığından ve symbian belle hala beta olduğundan oradan belli olmaz. Vikipedi'ye bak ordaki %100 doğrudur.

chakal58

chakal58

Üye
"NokiaHelps: Symbian Belle is update forSymbian^3" . Sanırım kafalardaki karışıklığı giderir. En yetkili ağızdan alınmış cevap.

YkPkY

YkPkY

Üye
yorumları bi gözden geçirdimde,harbi bazı bilinçsiz arkadaşlarmı deyim çocuklarmı deyim sağdan soldan duyma cümlelerle çok iddialaşıyorlar,başkalarınıda yanlış yönlendiriyorlar..
madem öyle zıtlaşan millete soruyorum;
belle ayrı bir işletim sistemiyse s^4 donanımıyla kullanılacaksa,s^3 donanımlı cihazlarda nasıl güncellenecek,
artı alt donanım üst donanım yazılımıyla güncellenebiliniyorsa s60 cihazlara anna'yı niye yükleyemiyorsunuzda habire modifiye anna ikonlar yapmaya çalışıyorsunuz yada yapıyorlar.
biraz mantıklı olun kafanızı çalıştırın gereksiz yorumlar yapmayın.konuyu açan arkadaş güzel ifade etmiş ama,bilinçsiz bazı arkadaşlar heyecan yapmış saçmalamış..

başka yabancı forumlardan okuyorsunuz daha doğrusu okuyamıyorsunuz arada "S^4, belle" kelimelerini görüyorsunuz sonra heyecanlanıp insanlara belle s^4 diye yanlış bilgilendiriyorsunuz.yapmayın böyle şeyler az biraz mantıklı olun.
örnek verdiğiniz betalabsdaki yorumlarda şöyle,senin benim gibi yorum yapan insanlar;

soru:
Symbian ^ 4 belle serbest olacak Merhaba, ben bilebilir?
cevap:
Yoktur kesin bir tarih, ama ilk Belle akıllı telefonlar (Nokia 600, 700 ve 701), Eylül ve Aralık ayları arasında, bu yılın üçüncü çeyreğinde
bekleniyor. Sonra Belle mevcut Anna cihazlar için hazır olacak.
soru:

@ Zhixuanwan: Bu Beta Labs için bir tartışma değildir. Bu tür soruların sorulması gerektiğine karar
mbrett
N8 RM-596 (Ürün Kodu: 0.599.001) FW 022.014 (Symbian Anna)

insanlar burada ne anlatıyor,forumun heyecanlı üyeleri ne anlıyor.
...

uzun lafın kısası s^4 diye birşey yok.s^3 adı altında çıkartılan donanımlı nokia cihazların anna yazılımı üzerinde geliştirdikleri diğer android yazılımcılarıyla kapışmak ve rekabet amaçlı çıkartılan bir yazılım.nokia yazılımda geri kaldığı için "anna" ,'ara' yazılım kaldı ve belle adıyla görselliği farklı olan görselliğiyle androide yakın olan "belle" adında yazılım çıkardı ve geliştirme aşamasında olduğu içinde daha tam piyasaya sokamadı.olay sadece bu.
fazla heyecana gerek yok yani hayali s^4cüler
:D

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
Symbian4 yok saçmalamayın bence symbian 3 sondu sadece üstüne güncellemeler gelir 2016 ya kadar ve nokia bitirir artık

YkPkY

YkPkY

Üye
Symbian4 yok saçmalamayın bence symbian 3 sondu sadece üstüne güncellemeler gelir 2016 ya kadar ve nokia bitirir artık

dediğinin bir kısmı doğru birader.2016ya kadar symbian ve symbian desteğine devam edecek nokia.sonra platformu tamamen değiştirecekmiş.kaynak veremiyorum çünkü seyrettiğim videoyu bulmam şimdi biraz zor.nokia yazılım direktörünün röportajını izledim.sonra ayakta durmak için ve gelişen teknolojiye göre ne çıkartırlar kimse bilemez

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
Ben olsam meegoya yönelirdim ama nokia salaklık yapıp wp7 ye yönelicek gibi

YkPkY

YkPkY

Üye
Ben olsam meegoya yönelirdim ama nokia salaklık yapıp wp7 ye yönelicek gibi

meego yazılımını tam tanıyormusun arkadaşım.
yanlış anlaşılmasın lütfen ama meego yazılımını kaç kişi kullanıyor ve hakkında neler biliyor?symbiandan artı ve eksileri neler?
symbian günümüz mobil yazılımlarında zayıf kaldığı için, meego dillere düşmüş bir yazılım.

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
Meego N9 da kullanılıyor ve tanıtım videosunda yazılım gayet güzeldi bence symbian çöpe gitsin meegoya yönelsin bence

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
:D öyle sayılabilir aslında :zuhaha:

mesut1979

Üye
cogu kisinin meego n9 tutturmasi yok mu uyuz ediyor beni.

qsaw

qsaw

Üye
meego bence çok güzel görünmesinin sebebi bıkmış artık herkez sorunlardan güncellem gelmez uygulama olmaz tutunacak yeni bir dal arıyor tabi :D

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
haklısında ortada telefon yok doğru yere değindin nokia çıkarsa geleceği iyi gibi ben başarılı buluyorum meegoyu ama telefon yok

mesut1979

Üye
haklısında ortada telefon yok doğru yere değindin nokia çıkarsa geleceği iyi gibi ben başarılı buluyorum meegoyu ama telefon yok

nokia zaten cikarmiyacak öbür sirketlerde daha hala durgun herhangi bir ilgi yok meegoya ,e bu sistemden daha ne bekliyeceksin ki tamam görünüsü güzel iyi bir sistem olabilir ama meegolu telefon cikarilmasi lazim cikmadigi müddetce bu sistemi unutun

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
katılıyorum kimse ilgilenmezse bişey olmaz bu sistemden biri ilgilenmeli ki sistem tutsun satsın varsın gitsin

Üst Alt