symbian^3 leri elden çıkartalım mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
66s2

66s2

Üye
    Konu Sahibi
symbian^3 leri elden çıkartalım mı ?
nokia ile ilgili haberlerde sürekli symbianın sonu geldiği söyleniyor, nokianın şuanki tutumunu da göz önüne alırsak işte işletim sisteminin değişmesi , bundan sonra s^3 lere fazla bir önem verilmeyeceği (güncelleme ve uygulama açışından) söylentiler arasında bunlar ne kadar doğru ? vs........ne yapmak gerekir? ben elimde olan s^3 'ü para ettiği sürece sattmayı düşünüyorum......bu konuda fikirlerinizi almak isterim.....

Soc-DooM33

Soc-DooM33

Üye
satma bnce bu haberlere kanma nokianin son bombasydi N8 taki n8-o1 i duyurna kadar :) bn kendi acmdan konusym :) snn telde c7 yani oda kotu degil s^3 tellermiz iste adamalr uyglma oyun flan ypcaklar tabkide guncellemerde gelior zten braz gecte olsa , bu ayda PR 2.o i bekliorz iste :)

sh0ck

sh0ck

Üye
Ben 12 Nisanı bekliyorum. 12 Nisanda duyuru yapılacak nokia tarafından, Nelerin yeni olacağı, büyük ihtimal yeni cihazlarıda duyuracaklar.

Ama pek ümitlenmeye gerek yok. PR 2.0 diye bişeyin olmayacağı, PR 3.0(a.k.a "Summer Update")' ile birlikte Haziran ayında çıkacağı söyleniyor..

Valla bilemiyorum, Mantıklı düşünmek lazım, PR 2.0'ı beklerken neredeyse 6 ayımızı yedi nokia. Benim gibi nokia-severi'de bezdirirlerse kimse bezmez arkadaş.

HTC modellerini düşünmeye başladım şu sıra. Samsung'un galaxy s II'si de haziran ayında çıkacak.Valla umduğumu veremesse nokia, benim için bitecek.Fotoğraf çekimi, kamerası artık umrumda değil..Bekle bekle, ölümü bile bu kadar beklemiyoruz..

Herkes şarjı az gidiyor HTC'nin diyor. Yedek batarya kullanmaya alışığım ben N96 zamanında.

Ve ardından küfürler edeceğim, bizi resmen kandırdığı için.

• Beğen
Tepkiler: Soc-DooM33, yilan53 ve TheORCUN
hoss

hoss

Üye
Biraz geniş düşünün. Benim telefonum seninkini döver muhabbetini bırakın. N82 zamanında iphone çok geriydi, iphone4 zamanında n8 çok geri. Zamanla herşey değişir. Şuana kadarki gidişatla birden çark edip yükselşe geçmesini beklemiyorum. Ama windowslu telefonlar da yavaşlığıyla bilinir. Symbian da yavaşlıyla insanları çıldırttı. Yani nokia'da tek bişey değişeceğini sanmıyorum. Çünkü eskisi gibi güçlü donanımlar kullanmıyor nokia. Rakiplerinden çok daha geriye düşeceğini düşünüyorum. Şuan 2 yıl geriden geliyor. Millet 4 çekirdek işlemciler üzerinde çalışıyor. Ben androide geçtim rahat ettim. Tavsiye ederim. Ama ios gerçekten daha stabil ve sorunsuz. O çözünürlük beni bitiriyor zaten. Bigün alınası fiyatlara inerse bir ios kullanıcısı da olmak isterdim. Ancak symbianla bu iş yürümezdi. Ekran çöznürülüğünü geliştirmediler. Sistemi güncellmediler. Yazılımcılara çok fazla iletişim kuramadılar. Uyum sorunu demeyin. 240x320 ekranlar varken 356x418 telefonlar da vardı. Hatta eski uygulamalrdan bazıları 640x360da bile çalıştı. Çok zor değildi bunu artırmak. Nokia hem yazılımda, hem de donanımda geri kaldı. Yakın gelecekte ileri geçmeyi bırakın, yetişebileceğini bile düşünmüyorum. n950 son çıkar yoldu ama win mobile anlaşması geleceğini karartıyor cihazın.

yilan53

Üye
bende güzel bir yol çızmezse senelerdir sevdiğim nokia ve symbiandan artık vaz geçecem o yüzden iyi bir karar vermesi lazım nokianın artık andorid almayı düşünüyorum bende internette sorf yapması bile bir başka adroid lerde bekleyip göreceğiz bakalım ne olacak

ozggurr

ozggurr

Üye
Gunumuz teknolojisi herzamankinden hizli bir sekilde gelisiyor, ister Symbian^3, ister Android, Isterse IOs isletim sistemli telefonlarin en ust modellerini alin, 1 sene icinde orta sinif bir telefon haline gelecektir. Yani uzerine yeni modeller muhakkak cikartilacaktir, cikmazsa uretim durur, uretim durdurulur mu kardesim?!

Mevcut N8 halihazirda 3 sene rahat kullanilabilecek bir kapasiteye sahiptir. Eger basligi acan arkadas gercekten symbian kullanicisi ise niye panik yapti anlamis degilim, kim sifir bir telefon alip sonra o telefonu satip yeni telefon almak ister ki, madem oyle bir harekette bulunacaksin en bastan ikinci el telefon al. Telefonun daha garanti suresi dolmadan satip yeni telefon alma luksun varsa eger, olusacak ufak tefek zarari neden bu kadar buyutup suru psikolojisine yol acmaya cabalarsin acayip acayip basliklarla, yok o kadar luksuk yoksa Symbian^3'un bir yere kactigi yok, seni telefonun garanti suresi bitinceye kadar rahat goturur...

Baslik cok manasiz geldi bana, ben de bir o kadar manasiz yazdim ama idare edin a dostlar... Betalabs canavar gibi programlar ve ozellikler kazandirmaya devam ediyor Symbian telefonlara, ucret vs de odemiyoruz hicbirimiz farkindasinizdir...

Panik yok, elindekinin kiymetini bil, verimli kullanmanin yoluna bak derim son sozum budur...

• Beğen
Tepkiler: iatis ve pRime.

kolera87

Üye
valla yarın elden çıkarıyorum pasaport kayıtlı galaxy s ile takas edecem üzerine 100 tl verecem artık çok sıkıldım 5800 almıştım v60 için aylarca bekledim hatta diğer arkadaşlar halen bekliyorlar simdi n8 aldım aylardır portre qwerty klavye düzgün browser ve oyun bekliyorum hergün onlarca yabancı internet sitesini tarıyorum oda sıfır ingilizceyle google amcanın destekleriyle acaba oyun haberi çıkarmı yakında çıkacak bölümüne hergün giriyorum artık sıkıldım kusura bakmasın nokia efendi 12 nisanı bekleyemicem

• Beğen
Tepkiler: hoss
hoss

hoss

Üye
valla yarın elden çıkarıyorum pasaport kayıtlı galaxy s ile takas edecem üzerine 100 tl verecem artık çok sıkıldım 5800 almıştım v60 için aylarca bekledim hatta diğer arkadaşlar halen bekliyorlar simdi n8 aldım aylardır portre qwerty klavye düzgün browser ve oyun bekliyorum hergün onlarca yabancı internet sitesini tarıyorum oda sıfır ingilizceyle google amcanın destekleriyle acaba oyun haberi çıkarmı yakında çıkacak bölümüne hergün giriyorum artık sıkıldım kusura bakmasın nokia efendi 12 nisanı bekleyemicem

iyi edersin arkadasım hayırlısı olsun

66s2

66s2

Üye
    Konu Sahibi
Gunumuz teknolojisi herzamankinden hizli bir sekilde gelisiyor, ister Symbian^3, ister Android, Isterse IOs isletim sistemli telefonlarin en ust modellerini alin, 1 sene icinde orta sinif bir telefon haline gelecektir. Yani uzerine yeni modeller muhakkak cikartilacaktir, cikmazsa uretim durur, uretim durdurulur mu kardesim?!

Mevcut N8 halihazirda 3 sene rahat kullanilabilecek bir kapasiteye sahiptir. Eger basligi acan arkadas gercekten symbian kullanicisi ise niye panik yapti anlamis degilim, kim sifir bir telefon alip sonra o telefonu satip yeni telefon almak ister ki, madem oyle bir harekette bulunacaksin en bastan ikinci el telefon al. Telefonun daha garanti suresi dolmadan satip yeni telefon alma luksun varsa eger, olusacak ufak tefek zarari neden bu kadar buyutup suru psikolojisine yol acmaya cabalarsin acayip acayip basliklarla, yok o kadar luksuk yoksa Symbian^3'un bir yere kactigi yok, seni telefonun garanti suresi bitinceye kadar rahat goturur...

Baslik cok manasiz geldi bana, ben de bir o kadar manasiz yazdim ama idare edin a dostlar... Betalabs canavar gibi programlar ve ozellikler kazandirmaya devam ediyor Symbian telefonlara, ucret vs de odemiyoruz hicbirimiz farkindasinizdir...

Panik yok, elindekinin kiymetini bil, verimli kullanmanin yoluna bak derim son sozum budur...

ben herhangi bir şeye sebebiyet verdiğimi düşünmüyorum, tek benim bu konuyu açmamla da sürü pisikolojisine yolaçtığımı da sanmıyorum.... açtığım konuya gelirsek, inanıyorum ki bu şekilde düşünen başka arkadaşlarda vardır (cevapları görüyorsundur) . oyüzden eğer sana bu manasız geliyorsa bu sadece kendi açından doğrudur.... ben sadece symbian3'ün geleceğinden şüpheliyim bunuda nokia hakkında çıkan her haber doğrular gibi, herkesin kendi fikri dayatma asla olamaz.....

zelimhan

Üye
arkadaşlar N8 kullanıcısıyım.Abim htc disere hd aldı.İnceliyorum iki telefonu.Resim çekme ,video kaydetme,ses hoporlör konularında nokia üstün.dokunmatiği çok farklı değil.Gel gelelim işletim sistemine.Android ve android uygulamaları gerçekten farklı.ekran çözünürlüğü htc de çok daha yüksek.navigasyon aynı.hatta progarm açısından nokiada daha fazla seçenek var.bataryası n8 in daha iyi.işlemci olarak 1 ghz kullanan htc nokiayı geride bırakıyor.Ama tasarım olarak kamera ve video kaydı olarak n8 daha iyi.Şu an N8 sadece işletim sistemi yüzünden terk edilebilir.Onuda açık kaynak kodlu olması gelecekte daha çabuk geliştirileceği anlamına geldiği için şu an için değişmeye değmez.Koca ekranı ile HTC kolay taşınır değil.bence nokiaya biraz daha şans verelim.Kan kaybettiğini farkında.Eşşek değilse taleplere cevap vermek zorunda olduğunu biliyordur.

Soc-DooM33

Soc-DooM33

Üye
wallla aga adamlar naparsa yapsin ben nokiadan sasmam , sasamiorum :) elmdeki tel nokia n8-oo obur sneye blki 2 sneye gne nokiadan sasmam kim blir ozman n8-o1 alirm ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt