Symbian^3 kaynak kodu! Burada!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cwa209

Üye
    Konu Sahibi
Linux un cekirdeğinden dagıtım yapabilirim ama bu biraz zor

cwa209

Üye
    Konu Sahibi
Bu arada adresinde var ama kaynak kodları icin üyelik gerekiyor

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
kaynak kodları uzun zamandır piyasa da dolaşıyo zaten nokia bi ara açık kaynak koduna geçmişti kullanıcılar indirdi. Daha sonra ne olduysa tekrar kapalı koda geçtiler. Bunlar o dosyalar olsa gerek. Önemli olan kaynak kodlarını kullanabilecek birini bulmak. Varsa forumda kendine güvenen kişi çıksın söylesin biz de elimizden geleni yapalım. Yalnız bu işler ağızdan iki kelimenin çıkması kadar kolay değil onu da baştan söyleyeyim.

aynen:)

cwa209

Üye
    Konu Sahibi
Symbian.Nokia.Com üyeliği olan varsa indirip paylaşabilir:)

----------Eklendi @ 14:31:00 ---------- Yazıldı @ 14:29:55 ----------

Mobil den de gönderi ve konu açmak zor oluyor özellikle Nokia 6630 dan

----------Eklendi @ 14:32:39 ---------- Yazıldı @ 14:31:00 ----------

14 yaşında olunca böyle oluyor

Tuba

Tuba

Üye
Kişiyi hedef alan mesaj silinmişdir..Neden bunu yapıyorsunuz ki ?
Herkesin bildiği kendine yeter kimse alim değil burda herkes elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor...
Aynısını sizlerden de bekleriz...Siz yardım edin o halde bilginizle....

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve OttomaN TigeR
pRime.

pRime.

Üye
Symbianı geliştirmek isteyenler için güzel haber. Kod bilmek lazım ama.

cwa209

Üye
    Konu Sahibi
Burası bilgiyi paylaşma yeri kişiyi hedef alan yazılar pek hoş görülmüyor @nur

----------Eklendi @ 14:45:32 ---------- Yazıldı @ 14:43:33 ----------

Symbianı geliştirmek isteyenler için güzel haber. Kod bilmek lazım ama.

Linux dağıtımı geliştirmek için pek kod gerekmiyor:D

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Kişiyi hedef alan mesaj silinmişdir..Neden bunu yapıyorsunuz ki ?
Herkesin bildiği kendine yeter kimse alim değil burda herkes elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor...
Aynısını sizlerden de bekleriz...Siz yardım edin o halde bilginizle....
iyi olmuş eline sağlık :)

denaiz

Üye
megaupload kapatıldığı için linklerin ölü oduğunu söylemişsiniz.2 tane link buldum belki işinize yarayabilir.

misterjonjon.com/2012/01/-symbian3-source-code-along-with.html

ben bu işlerden pek anlamıyorum.yorumlarınızda bunu dikkate alırsanız sevinirim...

Uchiha Sasukee

Uchiha Sasukee

Üye
Arkadaşlar müjde vereyim.S^3 Bootloader kaynak kodunu Nokia kırık bir şekilde verdi.Ama onun Core.img'a nasıl entegre edileceği büyük problemdir.Bu yüzden bunun kısa yolu=Nokia Extractor ile Core.fpsx dosyasını seçin ve çıkarılır.Çıkarılmış şeklinde bir .txt ve 3 tane .img vardır.Biri Core diğeri kernel diğeri uboot.Bunları düzenleyip tekrar Core haline getirince ortaya yapmış olduğunuz(nasıl düzenlendiyse)Core çıkar.Ki s60v5 c6 cfw larında da core'un içi boştur ama 35Mb olarak gözükür ki içinde de gözükmeyen birkaç dosya vardır.Bu dosyalar kernel vs..tır.Ve bunlarla Overclock bile yapılabilir.Kernel düzenlenip Android kurmaya uygun hale getirilebilir.Yazılım geliştiriciler ilgilenmeli bence.Sizce?

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Arkadaşlar müjde vereyim.S^3 Bootloader kaynak kodunu Nokia kırık bir şekilde verdi.Ama onun Core.img'a nasıl entegre edileceği büyük problemdir.Bu yüzden bunun kısa yolu=Nokia Extractor ile Core.fpsx dosyasını seçin ve çıkarılır.Çıkarılmış şeklinde bir .txt ve 3 tane .img vardır.Biri Core diğeri kernel diğeri uboot.Bunları düzenleyip tekrar Core haline getirince ortaya yapmış olduğunuz(nasıl düzenlendiyse)Core çıkar.Ki s60v5 c6 cfw larında da core'un içi boştur ama 35Mb olarak gözükür ki içinde de gözükmeyen birkaç dosya vardır.Bu dosyalar kernel vs..tır.Ve bunlarla Overclock bile yapılabilir.Kernel düzenlenip Android kurmaya uygun hale getirilebilir.Yazılım geliştiriciler ilgilenmeli bence.Sizce?

Doğru mu söylüyorsun?Ben önce onu sorayım yanlış anlama ama:)

• Beğen
Tepkiler: doctorrr

MücahitTokgöz

bu haber doğruysa nedemek oluyor şimdi bu ??

SilentOne

SilentOne

Üye
bişi olduğu yok her ne kadr kaynak kodları verilse bile sadece yazılım geliştirelebilir bunu nokianın bir güncelleme ile bootloaderini açması lazım da bu arada bizim telefonlara android kurulması çok zor rom uyumsuzluğu çıkma ihtimali yuksek ama lünix kurulabilir

• Beğen
Tepkiler: doctorrr
pRime.

pRime.

Üye
yahu bu konuyu hortlatan çocuk daha kaç gün önce hepinizi kekledi hala ciddiye alıyor musunuz Allah aşkına?

• Beğen
Tepkiler: doctorrr ve Cihanî Sultan
doctorrr

doctorrr

Üye
aslında böyle hortlamış konular çok pis geyik yapılacak yerler ha :D

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
SheFy

SheFy

Üye
symbianin üstüne baska OS kurmak sakat. telefonu bozabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt