Arkadaşlar boşuna sertifika arayıp durmayın. 23 Haziran'dan itibaren Symbian Signed sitesi, verilen sertifikalarda birtakım kısıtlamalar yaptı. Bu kısıtlama nedeniyle, sadece birkaç program imzalanıp yüklenebiliyor. HelloOX programının da sadece 2.03 ve önceki sürümleri imzalanabiliyor. Symbian ^3 telefonlar, HelloOX programının 2.10 ve üstü sürümleriyle hacklenebiliyor. Dolayısıyla sertifika bulsanız bile işe yaramayacak..
Telefonu hacklemek için gerekli olan programlar:
Phoenix
NaviFirm+
NokiaCooker
RomPatcher+
1-) NaviFirm+ programından telefonunuza ait yazılım dosyalarınızı indirin.
2-) RomPatcher+ ın içindeki LiteVersion klasörünü zipten çıkarın. Diğer klasörler işimize yaramayacak silebilirsiniz.
3-) NokiaCooker programını açın. Open Firmware e basarak, telefonunuza ait yazılım dosyalarının olduğu klasörden, sonu uda.fpsx olarak biten dosyayı açın. Dosyanın açılması 2-3 dk. sürebiliyor. Bu nedenle programı dondu diye kapatmaya çalışmayın..
4-) Soldan sys/bin klasörüne girin. RomPatcher+ programındaki LiteVersion klasöründe bulunan, .ldd uzantılı tüm dosyaları, bin klasörüne kopyalayın. Son olarak Save Firmware'e basın. Kaydetme işlemi, açma işleminde olduğu gibi 2-3 dk. sürebiliyor.. Kaydetme işlemi bittikten sonra, yazılım klasöründe uda dosyasının yedeğini otomatik olarak oluşturuyor. Onu silebilir ya da başka bir yere taşıyabilirsiniz, çünkü işimize yaramayacak.
5-) Forumdaki anlatımlardan yararlanarak telefonunuzu flashlayın. Daha sonra LiteVersion klasöründeki RomPatcher+ Lite Version programını telefona kurun. Program signed olduğu için, herhangi bir sertifika hatası almadan kurulacak. Son olarak, programı açarak Install Server RP+ ve Open4All RP+'ı işaretleyin. Böylece telefonunuz hacklenmiş oldu...
Ben bu adımları Nokia C6-01 imde uyguladım ve telefonum hacklendi. Yöntem zor ve uzun gibi görünüyor, ancak aslında kolay. Bunun çok kısa bir yolu da var. Forumda hazır olarak Install Server dosyaları veriliyor. Onları direk bin klasörüne atarak da flashlayabilirsiniz, ancak benim içim rahat etmediği için herşeyi kendim hazırlamayı seviyorum
Not: Ben yine de sertifika almak istiyorum diyorsanız,
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
a üye olun. Üye olurken GMail, Hotmail gibi ücretsiz mail adreslerini kabul etmiyor, ancak
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
ten hesap açarsanız onu kabul ediyor. Üye olduktan sonra mail kutunuza gelen linke tıklayarak hesabınızı aktifleştirin ve üye girişi yapın. Soldan IMEI numaranızı ekleyin. Daha sonra sağdan Download Certificate'e tıklayın. Sertifikanız saniyeler içinde elinizde...