arkadaşlar ben tema yapmak için mbm whizard isminde bir prodan yararlanıyorum vede fazlasıyla işimi görüyor.Ekstradan microsoft office picture manager vede paintten resmi çalışabileceğim çözünürlüğe getirmek ve renk doygunluğu ile kontrast ayarlarını yapmada yararlanıyorum.Dikkat etmeniz gereken şey tema olarak seçeceğiniz resimlerin çözünürlükleri; mesela eidpic.mbm olarak atayacağınız resmin çözünürlüğü 176*68,backgroundimage.mbm in 176*132,splashscreen.mbm in 176*208 olmalı.startup.mbm için 12 tane resim gerekiyor ama bunda önemli olan bu resimler animasyon olacağı için birbirini takip eden resimler olmalı..Resimler bmp uzantılı olmalı.. Eidpic.mbm de 176*68 çözünürlükteki resimden 4 adet yapıp birde 176*12 piksellik bar (çubuk) bmp ile proda eidpic.mbm oluşturuyorsunuz.Yani eidpic.mbm de 5 adet bmp dosya olması gerekiyor.Splashscreen.mbm de tek resim yeterli.Startup.mbm içinse 12 resim gerekli.Backgroundimage.mbm için 2 bmp gerekli.1.si 176*132 lik seçtiğiniz resim.2.side 143*101 piksel çözünürlükteki herhangibir bmp dosyası (boş beyaz bir resim bile olabilir)..bu iki resmide mbm whizard ile birleştirip backgroundimage.mbm i oluşturuyoruz.Tabii hepsi bu kadar diil.Tema olayı biraz kapsamlı bir olaydır..
siz mbm whizard ile işe bi başlayın ben burdan program desteğini yaparım..