• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Swype: Dokunmatik Ekranlı Cep Telefonlarında, Hızlı Mesaj Yazın!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Swype: Dokunmatik Ekranlı Cep Telefonlarında, Hızlı Mesaj Yazın!
Günümüzde bolbol mesajlaşan gençlerin daha hızlı ve daha seri mesaj yazmasını sağlayan Swype isimli yazılımın Beta sürümleri için kayıt alınmaya başlandı. Dokunmatik ekranlı akıllı cep telefonların ve tablet bilgisayarların yayılması ile birlikte yaşanan mesaj yazma sorunu, numerik klave ve T9 sözlükler ile giderilse de açıkcası pek yararlı olmuyor. Ancak akıllı cep telefonlarında yaşanılan bar tipi yahut yatay açılır QWERTY klavyede mevcut.

Dokunmatik akıllı cep telefonlarında yer verilen dört farklı yazım tipinin bulunmasına rağmen kullanıcıların memnun kalmaması geliştiricileri harekete geçirmiş. Tüm mobil klavye çeşitlerinden birşeyler alarak bu hale getirilmiş. T9 klavye çeşitinin yaratıcısı olarak gösterilen Cliff Kushler’ın dizayn ettiği Swype, dokunmatik ekranlı telefonlarda yer alan ekran klavyesi üzerinden faaliyet gösteriyor. Bu sayede dokunmatik ekranlı cep telefonlarında el gezdirerek mesaj veya yazı yazmanıza olanak sağlanıyor.

( Swype klavye tipine ait görsel resim )

Parmağınız ile çizdiğiniz harfler, sistemde daha önce kayıtlı olan sözcüklere dönüştürülüyor. Buda kullanıcıları genel manada oldukça rahat hareket etmesini sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre Swype’nin en hızlı mobil ekran klavyesi olduğu ve hemen hemen bu klavye aracılığıyla bilgisayar klavyesi kadar hızlı kelime yazılabileceği gözüküyor. Cliff Kusler yaptığı bir gösterimde dakikada 55 kelime yazarak dokunmatik ekranlı bir telefonda en hızlı mesaj yazma rekorunun sahibi olarak Guinness rekorlar kitabına girmeyi başardı.

Özel SDK dosyaları ile birlikte tüm akıllı mobil cihazlara uygulanabilen Swype klavye seçeneği, üreticilerin cihazlarına ön yüklemeli olarak veya destekli cihazlara sonradan yüklenerek olanaklı hale getirilebiliyor. Bu desteğin akıllı cep telefonlarına ilk olarak Motorola firması tarafından sunulması beklenirken, sadece 1 Megabayt alan kaplayan bu sözlüğün ise 65.000 adet sözcük kapasitesi bulunuyor. Şuanlık Rusça, İsponyolca ve İngilizce dillerine destek sunan bu sözlük, kullanıcıların kendi girdiği sözcükleri de tanımlıyabiliyor.

zezu_5

zezu_5

Üye
Dehşet Bi Yazılım cidden çok hızlı algılama özelliği var

alicagin

alicagin

Üye
bunu nerden indirebiliriz?

86vural

Üye
yaklasık 2 aydır swype yi kullanıyorum htc hd2 de. yanlız dil olarak ingilizce sözcükler yer alıyor içerisinde ama turkçe kelimeleri ilk olarak normal sekilde girip 2. girişi yaparken swypenin kullanım seklinde yazabiliryorsunuz. benim sormak istediğim su kelimeleri kaydediyor bu program ikinci girişte dokunarak yazıyorsunuz bu kaydettiği kelimeleri nereye saklıyor bunu bulabilen olsa türkçe kelimeleri oraya kaydedip turkçe olarak kullanabilirdik acaba mümkünmü . tsk

bertuhh

Üye
nerden indribilirz programı ??

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşlar bi yardımcı olsanız böle olmaz ama ya

MaRJiNaL45

MaRJiNaL45

Üye
bunu nereden indireceğiz arkadaşlar

eBRiHanceR

Üye
5800 için kullanabiliyomuyuz. programı varmı anlamında sorumdum. ?

Revengeful

Emekli Yönetici
uuu güzel

Aziz™

Üye
çok güzelde bakalım hangi modellerle uyumlu olacak..

bertuhh

Üye
arkadaşlar ben swabahta bunu dile getirdim madem bir konu açıyorsunuz konunun içeriğinden nasıl yararlanabileceği hakkında da bilgi verin ! sabahtan beri tek istediğim bu dosyayı yükleyip tam anlamıyla kullanmış olan bi arkadaşın bizede yardımcı olması !!

45serdar

Üye
slm

metinmori

metinmori

Üye
arkadaşlar indirme linki yok.nasıl indireceğiz.birde java destekliyor mu?

mangdaşire

mangdaşire

Üye
size indirme linki:

oha indirdim 3.5 mb tele bi yükledim 10 mb!!!

güzel yanı karta kurulduve hiç fena degil indirenler yazma dilini ingilizce yapsınlar öle çalışıyor...

Furkhann

Üye
size indirme linki:

oha indirdim 3.5 mb tele bi yükledim 10 mb!!!

güzel yanı karta kurulduve hiç fena degil indirenler yazma dilini ingilizce yapsınlar öle çalışıyor...

Yazma dilini ingilizce yaptım ama ne klavye geldi ne başka bişey
Birde verdiğin linkin neresinden indireceğiz onuda anlatırmısın

deblod

Üye
inanılmaz bir program, resmen aşık oldum. iphone klavyesi falan halt etmiş, hele ki bir de türkçe desteği gelirse muhteşem olacak!

galaxyminipsp

galaxyminipsp

Üye
teşekkürler c5 de çalışıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt