Suyu oturarak içmenin müthiş sırrı

Sponsorlu Bağlantılar

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
Suyu oturarak içmenin müthiş sırrı
Toplumun büyük bir kesiminin oturarak su içme alışkanlığı olmasına karşın zaman suyun ayakta veya oturarak içilmesine yönelik tartışmalar yaşanır.
Suyun oturarak içilmesinin ise vücudu birçok hastalığa karşı koruduğu ortaya çıktı.
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, vücudun susuz kaldığında beyin hücrelerini susuz bırakmamak ve beyne az kan gitmesini önlemek için başta kol ve bacak olmak üzere, böbrek ve akciğer damarlarından kanın çekilerek beynin su ihtiyacının karşılandığını söyledi.
Susuz kalma neticesinde damarların büzüşerek daralması ile yüksek tansiyon, romatizma, uyuşukluk, halsizlik, bel ağrısı gibi en temel rahatsızlıkların ortaya çıktığını ifade eden Uslu, bunun yanı sıra histamin salgısının mide asit salgısını artırdığını, bunun da gastrit, ülser, reflü, mide ağrısı ve sonunda kanser hastalığına neden olduğunu belirtti. Uslu, akciğer damarlarının büzüşmesinin nefes darlığı ve astım gibi hastalıkların en temel nedeni olduğunu vurguladı.
 
  • Beğen
Tepkiler: CaptainPrice. ve OttomaN TigeR


ismail

ismail

Üye
Tam böyle bi içerik uyum çatışması olmuş. Özellikle oturarak içmenin yararları ayakta içmenin zararları gibi anlatılsa daha güzel olurmuş.
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
KayraBey

KayraBey

Üye
Peygamber efendimiz buyuruyorsa yapacaksın usta. Mutlaka faydası vardır...
 
  • Beğen
Tepkiler: İhtiyar007

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
373
.Murat.
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
533
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
454
Haydar


Üst Alt