Suyla Şarj Olan Cep Telefonu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ufuk023

Üye
    Konu Sahibi

Samsung'un ürettiği suyla şarj olabilen cep telefonu bataryası 2010'da piyasada.

Sistem şu şekilde çalışıyor. Telefon kapatıldığı zaman metal ve su arasındaki reaksiyon sonucu hidrojen gazı ortaya çıkıyor. Bu da havadaki oksijen ile tepkimeye girdiğinde hücreler şarj olmaya başlıyor.

Samsung yeni bataryaların 10 saat civarında şarj olabildiğini ifade etti. Ortalama günlük 4 saatlik kullanıma karşılık her beş günde bir hidrojen kartuşunun değiştirilmesi uygun görülüyor.

Bu teknolojideki bir sonraki adım ise bu hidrojen kartuşunun kaldırılarak tamamen su ile işi çözmek olabilir.

Her ne kadar insanları cep telefonlarını su ile şarj etmeye ikna etmek kolay olmasa da, bu yeni teknoloji için zaman içerisinde tüketim açısından bizlere faydası dokunacak bir buluş denilebilir. Teknoloji yaygınlaşana kadar şimdilik sudan uzak durmakta fayda var

ahmetbaba89

ahmetbaba89

Üye
hmmmmmmmmmmm onasıl bi telofonmuş be

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
2010'a Kadar Dururken Sarj Olan Bil Çıkar:)

Noctivagant

Üye
Herkezin gözünden kaçan çok ciddi bir ayrıntı var 2 senedir küresel ısınma olayından sözedilmekde. Ben okuduğum okuldaki bölümüm sebebi ilede bu konuda azda olsa bilgi sahibiğim bu hızla gereksiz su kullanmaya devam edersek susuz kalacaz bir gün. Ama bu açı gerçek ortaya çıktığından beri su konusunda dikkatli olunmalı denmeye başlandığından bu yana 2 ayda bir su ile çalışan elektronik ciyazlar arabalar ve bir çok alet duyrululuyor.Bu bana çok enteresan gelmekte. Bu firmalar hiçmi bilim adamlarını ve bu konuda konuşan uzman insanları dinlemiyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt