Suudi Arabistan'da bir Türk daha tutuklandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
POWER

POWER

Üye
    Konu Sahibi
Suudi Arabistan'da bir Türk daha tutuklandı
Hatay'dan 11 yıl önce gittiği Suudi Arabistan'da Sabri Boğday'ın tutuklanıp idam cezası istenmesinin ardından İskenderunlu berber Ersin Taze'nin de tutuklandığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı ve Suudi Arabistan'daki Türkiye Büyükelçiliği'nin yakından ilgilendiği belirtildi.

Ersin Taze'nin annesi Şerife Taze (57), yaptığı açıklamada, oğlunun “Peygambere küfür ettiği” gerekçesiyle yaklaşık 20 gün önce tutuklandığını, olaydan 10 gün sonra haberdar olduklarını anlattı.

Anne Taze, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde berberlik yapan oğlunu 4 yıldır görmediğini söyledi. Şerife Taze, şunları kaydetti:

“Biz yoksul bir aileyiz. 6 erkek, 3 kız çocuğum var. Bunlardan birisi öldü. Çocuklarımın çoğunda ortopedik özür var. En küçük çocuğum Ersin de yürürken zorlanıyor. Benim özürlü oğlumun bir Suudi vatandaşının şikayeti üzerine cezaevine atıldığını, kötü şartlar altında olduğunu öğrenince, yıkıldım. Oğlumun gönderdiği paralarla geçimimizi sağlıyoruz. Bir kızım da hizmetçilik yapıyor. Buradan Suudi Arabistan Kralı'na sesleniyorum. Oğlum belki hata yaptı, bilemiyorum. Ama o özürlü bir genç. Onu bize bağışlasın, affetsin.”

Genç berberin ablaları Nazmiye ve Nurcan Taze da Cumhurbaşkanı ile Başbakan 'ın bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını dilediklerini belirttiler.

Ablaları, Ersin'in şu ana kadar mahkemeye çıkarılmadığını öğrendiklerini ifade ettiler.

Suudi Arabistan'da berberlik yapan ve iş yeri komşusu ile kavga ettiğinde “Allah'a küfür ettiği” iddiasıyla yaklaşık 13 aydır tutuklu bulunan Sabri Boğday'a Bidayet Mahkemesi tarafından ölüm cezası verildiği, temyiz aşamasının devam ettiği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep 'ın Boğday ile ilgili olarak Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud ile telefon görüşmesi yaptığı bildirilmişti.

Bu arada, konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı ve Suudi Arabistan'daki Türkiye Büyükelçiliği'nin yakından ilgilendiği belirtildi.

"Yeter artık nerden cesaret aldı bu Suudiler.Önceki tutuklanan ve idama çarptırılan adamı tanıyom bu kişide bi arkadaşımın akrabası.Hani koca Türkiye?Bir zamanlar bizde aitti o devlet şimdi ise bize başkaldırabiliyorlar!!!":@

CEREN

CEREN

Üye
çok üzücü ailelerine yazık bizahmet devletımız ayaklansa bunlar olmicak:@

_KadirşinaS_

Üye
Biz de bunların ş...siz krallarına, gittik şeref madalyası taktık.
Sanki "tarihte ne güzel sattınız bizi, afferin, daha çok satın hatta asın.DURMAK YOK YOLA DEVAM" der gibi ödüllendirdik itleri. Bu madalyayı kat be kat daha fazla hakedip, genç yaşta toprak altına girmiş olan ve hala da neredeyse her gün şehit olmaya devam eden yüz binlerce gencin yaptıkları hiç önemli değil zaten....:@:@:@:@:@:@:@:@:@

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...