Süt ve yumurta tüketmenin incelikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Süt ve yumurta tüketmenin incelikleri
Süt ve yumurta tüketirken sıklıkla yapılan
bazı hataların olduğunu belirten uzmanlar,
hem sütün hem de yumurtanın gerek
tüketilmesinde gerekse saklanmasında
dikkat edilmesi gereken noktaları açıklıyor. Mama veya tatlı yaparken sütün şekerle
birlikte kaynatılması durumunda, sütün
proteininin önemli ölçüde azaldığı belirtildi.
Şekerin kaynama işlemi bittikten sonra süte
ilave edilmesi öneriliyor. Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Derneği
Başkanlığı ile Kanser Hastaları Derneği
tarafından hazırlanan ‘kanser ve beslenme’
konulu broşürde besinlerin sağlıklı tüketimi
konusunda dikkat çekici bilgiler yer alıyor. Her yaş grubundan insanın tükettiği sütün
pişirilmesi konusunda sık yapılan bir yanlışın
altı çiziliyor. Sütün mama ya da tatlı yapılırken şeker
ilave edilerek kaynatılmasının sütün içindeki
proteini büyük ölçüde azalttığı belirtiliyor. Sütün
kaynadıktan
sonra şeker ilave edilmesinin sütteki protein
miktarının korunmasında önemli rol oynadığı
vurgulanıyor. Broşürde yumurta konusunda da ilginç bir
ayrıntı göze çarpıyor. Yumurta ne kadar çok
pişirilirse sindirimi de o ölçüde zorlaşıyor. Ayrıca yumurtayı yağda pişirmekte yine
protein değerini azaltıyor. Bunun yerine
yumurtanın haşlanarak yenmesi tavsiye
ediliyor. Yumurtanın bozulmadan saklanması için de
buzdolabında yıkanmadan muhafaza
edilmesi, pişirilmeden önce yıkanması ve 3
haftada tüketilmesi öneriliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
392
Haydar
.eRCaN.
Cevap
0
Görüntüleme
605
.eRCaN.
.eRCaN.
Cevap
0
Görüntüleme
1K
.eRCaN.


Üst Alt