Sultan Süleyman böyle bir hata yapar mıydı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Neden sorunu yalnızca Evlat kelimesinde aradınız ? Eğer Sultan Süleyman'ın yaşadığı dönemin dil özellikleriyle birlikte bu dizi sunulmalıydı diyecekseniz şöyle demeniz daha doğru olurdu: '' Sultan Süleyman Sen önce benim evlatlarımla ilgilen demek yerine ; Sultan Süleyman Sen evvel benim evladlarıma alaka kıl ( eyle ) (et ). demeliydi .'' demeliydiniz

Tepkiler: |SEÇKiN|, 'Patron, OttomaN TigeR ve 2 diğerleri
    Konu Sahibi

ben dizinin konusuyla ilgili bir zorum yok zaten. Ben onlardan tarihi bire bir yansıtmalarını beklemiyorum. Benim sinir olduğum şey Sultan Süleyman'in "evlâtlar" diye bir kelime kullanması. Bir tarih dizisinin senaristleri en azından bir lise öğrencisi kadar Türkçe bilmeli...

----------Eklendi @ 19:02:06 ---------- Yazıldı @ 18:47:45 ----------

hayır ben öyle demiyorum. Ne dönemin dilini kullandıkları önemli değil. Orda yapılan dilin kullanıldığı dönemin yanlışlığı değil, hangi dönem olursa olsun "evlâtlar" demek bariz bir Türkçe hatasıdır.

Veled: Çocuk ; Evlad : Çocuklar
Veli : Tekil ; Evliya : Veliler
Nebi : Peygamber ; Enbiya : Peygamberler

Dolayısı ile Evliyalar,Evlatlar,Enbiyalar vs. gibi sözcük kullanımlarına biz Türkçede '' Galat-ı Meşhur '' deriz. Yani genel geçer hatalar.Artık Türkçemiz bunu sindirmiş durumda. Bir başka örnek: Çaydan-->Çay konulmak için gerekli edavad. Çaydan-lık ekine hiç gerek yoktur. Dan eki zaten bu görevi üstlenmiştir

Tepkiler: viktoreznov ve vapur dumanı
    Konu Sahibi

evliya ve enbiya olayını bilmiyordum. Öğrenmiş oldum saol

Tepkiler: ' KalendeR '
ooo ona bakarsanız sarayda kuzenleri yigenleri varmıs bayan olarak padisahdada gumus civi ile yapılmıs topuklu terlik varmıs o terliğin ayak sesleri gelince butun kızlar saklancak delik ararmıs yaa

Sultan süleyman çocuklarına düşkün değildiki zaten..Hatta sevmediği bile rivayet edilir..Ki oğlunun öldürülme emrini de kendisi vermiştir..

SHS

Üye
Sultan süleyman evlatlarına düşkün değildiki zaten..Hatta sevmediği bile rivayet edilir..Ki oğlunun öldürülme emrini de kendisi vermiştir..
çabuk değiştir o evlatlarına kısmını, yoksa kınanırsın

Burak

Üye
sanırım diziyi ceken firma bu hatalar yuzune vurulsada umursamıyor

Dizi baştan sona hata,arada bi kaç kelime yanlış olmaz bence problem değil

Tepkiler: vapur dumanı

Lenneth

Üye
Niye yapmasin, Sultan Süleyman Tanri mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...