Sudafed ve Antidepresan??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

new member

Üye
    Konu Sahibi
Sudafed ve Antidepresan??
Merhaba arkadaşlar. Bilen bilir ben nörolojiye giticektim. Gittim. Doktor bana antidepresan yazdı -e haliyle. Onu kullanmaya başladım dün. Bugün de gribim için doktora gittim. Doktor farenjit tanısı koydu ve SUDAFED ilacını yazdı. Fakat ilacın prospektüsünde antidepresanlarla birlikte kullanıldığında kalp çarpıntısı yapar diyor. Doktor zaten Sudafed'i 5 günlüğüne verdi. Diğeri ise 10 gün ila 1 ay. Benim ihtiyacıma göre. Antidepresanı 10 gün kullanıp sonra Sudafed'e mi başlasam? Yoksa hali hazırda kullandığım bir alerji ilacı var SUDAFED GİBİ, HER DOKTORUN KENDİ GÜVENDİĞİ İLACI YAZMA HUYUNU BİLİRSİNİZ o yeterli olur mu benim için? Kalp çarpıntısı istemiyorum çünkü -kesin onu da kuduza yorarım ben.

SHS

SHS

Üye
bi de yanında alkol alma bunların, bence 1-2 gün kullanıp duruma bak yani nasıl hissetiğine bak, ama kesinlikle alkol falan alma:oke:

atarax29

Üye
arkadaşım antidepresan hafife alınacak ilaç değil kullanmaya başladıktan sonra düzenli hergün kullanmalısın etkilerini de zaten 15 ila 30 gün arasında başlar antidepresan kısa süreli kullanılan bir ilaç değildir ortalama altı ay doktor kontrolünde grip ilacı kullanabilirsin doktara antidepresan kullandığını söyle ona göre ilaç yazar geçmiş olsun

new member

Üye
    Konu Sahibi
işte prospektüsünü okuyana kadar bir bilgim yoktu. ben de antidepresanla başka bir ilacın kullanılmaması taraftarıyım. bu olay geçen kış başıma gelse üstünde bile durmazdım. ama bu sene kuduz olayı psikolojimi alt üst etti ya, itten bitten korkuyorum yeminle... bi psikiyatris randevusu mu alsam? çünkü bu nörologların adetidir ite bite antidepresan yazmak... kardeşim senin işin merkezi sinir sistemiyle, ben de ağrılarım dolayısıyla başvurmuşum zaten, depresan yazacağına psikiyatrise yönlendirsen?? ben kendim mi yöneleyim ne dersiniz? dedim ya doktor 10 gün kullan dedi. pardon demedim onu başka bi forumda demiştim yaa. her şey karıştı. neyse siz benim attığım mesajlara bakın, çok yoklar, konuyu idrak edeceksiniz... dediğin gibi 6 aylıksa 10 gün kullanıp bırakmanın bana bir zararı olur, zaten 15-30 günde etki vermeye başlıyor dedin... bugün çok hafiiiif bir uyku vardı, onun dışında sinirlerim gerginliğini koruyor :S evet cevaplarınızı beklemeye koyuldum yine

atarax29

Üye
arkadaşım piskiyatriye git kafana takılan herşeyi düzgün ce anlat verdiği ilaçları 3 . 5 gün kullanıp bir ise yaramıyor yada çok kötü yan etki yaptı diye bırakma enaz 1 ay kullan sonuçlarına şaşıracaksın bir ihtimal iyi gelmezse doktorun zaten ilaç değişikliğine gider hiçbir zaman umutsuz olma eskiden yaşam tarzın nasılsa öyle devam etmeye çalış birde bu konuyla ilgili internette araştırma yapma ilaçların kullanma kılavuzlarını okuma çünkü çok hassas dönemde sin herşeye takılır kalırsın bırak herşey olması gerektiği gibi olsun. Diyorum ama uygulaması tabiki de zor kendinden biliyorum.

new member

Üye
    Konu Sahibi
sağ ol cevapların için çok iyisin. dediğin gibi yapmaya karar vermiştim aslında ama onay bekliyordum. hiçbir işe yaramadı diye düşünmedim hiçbir zaman. her ilaca zor adapte oluruz. 1 ay kullanıcam ama bu aralıkta psikiyatrise gidip gitmeme konusunda karar veremiyorum. psikiyatrisin bu alanın uzmanı olarak bu konuda bilgisi olması gerektiğini düşünüyorum. belki o farklı bir antidepresan yazar. ya da ne kadar kullanmam gerektiğine karar verir ve bundan sonra onun kontrolünde olurum. sen ne diyorsun???

atarax29

Üye
piskiyatri ile nörolojinin birçok ortak noktası var ama antidepresanı pisikiyatri kontrolünde almanı tavsiye ederim rahatsızlığının piskolojik olduğunu düşünüyorsan yolun piskiyatriden geçiyor

new member

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim kararımı vermemde yardımcı oldunuz. pazartesiden önce randevuyu alabilsem keşke

atarax29

Üye
geçmiş olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt