Su kaynaklarının azalması insan yaşamını nasıl etkiler?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Su kaynaklarının azalması insan yaşamını nasıl etkiler?
Soru:
Su kaynaklarının azalması insan yaşamını nasıl etkiler?

Cevap:

Su sıvı, katı ve gaz halleri olan, yeryüzünden asla kaybolmayan veya azalmayan bir maddedir. Soruyu bahsettiğimiz konu ise içilebilir su kaynaklarının azalması; yani içilemeyecek hale dönüşmesidir.

Yeryüzündeki içilebilir su kaynakları çevresel kirlilik, tahribatlar ve israf nedeniyle her geçen gün azalmaktadır. Fabrika atıkları, kanalizasyon atıkları, evsel atıklar, tarımsal zehirler içilebilir su kaynaklarına karışarak su kalitesini düşürmekte veya tamamen içilemez hale dönüştürmektedir. Bunlara ek olarak ormanların doğanın tahrip edilmesiyle yağışlar azalır ve akarsular beslenemediği için kurama tehlikesiyle karşılaşır.

Su insan hayatının en temel ihtiyaçlarındandır ve sağlıklı bir insanın günde ortalama 3 litre kadar su tüketmesi gerekir. Bu limitin altında su tüketimi zaman içinde insan sağlığının giderek bozulması neden olur. Su kaynaklarının azalması sonucu insanların yaşamı tehlike girer. Çoğu Afrika ülkesinde yeterli su kaynağı yoktur ve olan su kaynakları da çok kirli olduğundan çok sayıda insanın ölmesine neden olmaktadır. Temiz su kaynaklarının azalması, yeryüzünde yaşayan tüm canlıların hayatını olumsuz olarak etkiler.
 


Üst Alt